به گزارش مشرق، حمیدرضا لرنژاد، با بیان اینکه با افزایش دمای هوا در تابستان و به خصوص در مناطق گرمسیری توجه به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از گرمازدگی ضروری است، افزود: افزایش دمای بدن و داغی و قرمزی پوست، فرورفتگی چشمها، استفراغ یا اسهال و کم شدن ادرار، نبض ضعیف و تنفس تند، گریه و بی قراری و تحریک پذیری و بی حالی و کاهش هوشیاری علائم گرمازدگی در کودکان است.
وی در خصوص علل بروز گرمازدگی در کودکان، اظهار داشت: کم بودن توانایی بدن برای تنظیم دما، مصرف کم مایعات و شیر، پوشیدن لباس زیاد و تنگ، غفلت از کودک و رها شدن در فضای بسیار گرم و بسته نظیر خودرو، مصرف برخی داروها، ابتلاء به برخی بیماریهای زمینهای مثل دیابت کودکان، بیماری فیبروزکیستیک (cystic fibrosis)، بیماریهای کلیوی، اسهال مزمن و برخی موارد دیگر مانند کم وزنی یا اضافه وزن در بروز گرمازدگی در کودکان مؤثر هستند.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با بیان اینکه مهمترین خطر در گرمازدگی کودکان خطر کم آبی است که در صورت عدم مراقبت کافی حتی میتواند منجر به مرگ در کودک شود، گفت: زمانی که کودک دچار کم آبی میشود، ابتدا بیقرار و تحریک پذیر میشود و اگر کم آبی ادامه پیدا کند کودک خواب آلوده یا دچار عدم هوشیاری میشود.
لرنژاد افزود: کودکی که خواب آلودگی غیرعادی یا عدم هوشیاری دارد، در معرض خطر است و فوراً باید با اورژانس تماس بگیرید و به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل شود.
وی توصیههای درمان و مقابله با گرمازدگی را چنین تشریح کرد: لباسهای کودک را کم کرده و از لباسهای گشاد و نخی استفاده کنید. کودک را از نظر تاریخچه تب، احساس داغی و یا درجه حرارت زیر بغل بالای ۳۷.۴ درجه سانتیگراد کنترل کنید.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با بیان اینکه خودداری از بردن کودکان به بیرون از منزل و محیطهای شلوغ و زیر آفتاب در ساعتهای اوج گرما و قرار دادن کودک گرمازده در آب ولرم و محیط خنک با تهویه مناسب توصیه دیگر مقابله با گرمازدگی کودکان است، گفت: از کمپرس سرد روی گردن، کشاله ران و زیر بغل، کودک استفاده کنید. دادن مایعات فراوان و در شیرخواران افزایش دفعات شیردهی، بهترین راه برای جبران کم آبی است. راه پیشگیری از کم آبی در یک شیرخوار یا کودک این است که به او ORS یا مایعات کم نمک و خنک بدهید.
وی افزود: هر مقدار مایعی که کودک بخواهد باید تا زمانی که وضعیت کودک بهبود یابد به او بدهید و از داروها در زمان کم آبی و گرمازدگی استفاده نکنید.