به گزارش مشرق، کانال تلگرامی «دلنوشتههای یک عراقی» که به مناسبت ایام اربعین حسینی مطالب و تصاویری را در این خصوص به اشتراک میگذارد، درخصوص این که هزینه موکب های عراقی از کجا تأمین میشود، نوشت:
سؤالی که خیلی زیاد مطرح میشود، این همه موکب در سراسر عراق، با صدها هزار و میلیون ها وعده غذا و آب و میوه و میان وعده و چای و ... هزینه اش از کجا است؟؟
دولت عراق و سازمان های دولتی و وزارتخانه ها چه نقشی دارند در تأمین بودجه مواکب عراقی ؟؟
خیلی کوتاه عرض میکنم، اغلب هزینه های ده ها هزار موکب عراقی، توسط خود مردم تأمین میشود.
عشایر ، خانواده ها، تجار، افراد کم درآمد که بسیار زیادند، اهالی یک محله و آبادی وشهر، و اهل حسینیه و مسجد و...، در سال مبالغ را جمع آوری کرده، تا در ایام اربعین خرج شود.
موارد بسیار زیادی داریم که خانواده ها بعضی از وسایل و اثاثیه های خانه را، طلاجات زنان را، به فروش رسانده تا غذا و دیگر نیازهای مواکب را تهیئه کنند.
و خیلی ها که کارشان کشاورزی و دامداری است، در ایام اربعین رأس المال وسرمایه خودشان را خرج میکنند جهت خدمت به زوار. مانند (گوسفند و گوساله و..).
بله دولت عراق پس سقوط رژیم بعث، یعنی در بیست سال گذشته، کمک هایی مهم انجام میدهد برای مواکب و اربعین، وسایل نقلیه رایگان، تهیئه گاز و نفت و...، خدمات شهردادی، خدمات درمانی، برقراری امنیت، وتوسعه ورودی های فرودگاهی و زمینی و...
اما هزینه ها و اموال و تمامی مخارج مواکب مردمی است.
و کسیکه اربعین را در عراق از نزدیک دیده، بویژه مواکب مسیرهای جنوب و وسط عراق، متوجه خواهد شد چه هزینه هایی مردم جهت خدمت ورفاه حال زوار خرج میکنند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.