کد خبر 1523248
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۹
برگزاری بزرگترین اعتراضات ضدفرانسه در نیجر

ده‌ها هزار نفر از مردم نیجر با تجمع مقابل مقر ارتش فرانسه خواستار خروج آن‌ها از نیجر شدند.

به گزارش مشرق، ده‌ها هزار معترض نیجری در مقابل یک پایگاه نظامی فرانسه در نیامی پایتخت نیجر تجمع کردند و خواستار خروج نیروهای این کشور در پی کودتای نظامی شدند. کودتایی که از حمایت گسترده مردمی برخوردار است، اما پاریس از به رسمیت شناختن آن امتناع می‌ورزد.

کودتای ۲۶ ژوئیه در نیجر یکی از هشت کودتای غرب و مرکز آفریقا از سال ۲۰۲۰ است که قدرت‌های جهانی را نگران تغییر حکومت نظامی در سراسر منطقه کرده است.

در نتیجه این کودتا تأثیر منطقه‌ای فرانسه که نفوذش بر مستعمرات سابقش در سال‌های اخیر در غرب آفریقا کاهش یافته بود، حتی کمتر هم شده است. نیروهای فرانسوی پس از کودتاهای قبلی در کشورهای همسایه مالی و بورکینافاسو از این کشورها بیرون رانده شده‌اند و اکنون در نیجر نیز نمی‌توانند بمانند.

پس از کودتا، احساسات ضد فرانسوی در نیجر افزایش یافته است. احساسات ضدفرانسوی بویژه از هفته گذشته که فرانسه دستور حکومت نظامی برای خروج سیلوین ایت، سفیر خود، را نادیده گرفت، تشدید شده است.

روز شنبه نیز در خارج از پایگاه نظامی فرانسه، معترضان گلوی یک بز را که لباسی به رنگ فرانسوی پوشیده بود، بریدند و تابوت‌هایی را که با پرچم فرانسه پوشانده شده بود، حمل کردند و صفی از سربازان نیجر به آن نگاه کردند. برخی دیگر تابلوهایی را حمل می‌کردند که از فرانسه خواسته بود که نیجر را ترک کند.

خبرنگاران رویترز گفتند که این بزرگترین گردهمایی علیه فرانسه از زمان کودتا بوده است که نشان می‌دهد حمایت از حکومت نظامی - و تمسخر فرانسه – همچنان پررنگ است.

یاکوبا ایسوفو از معترضان در این تجمع گفت: «ما امروز آماده‌ایم خودمان را قربانی کنیم، زیرا افتخار می‌کنیم. آنها منابع ما را غارت کردند و ما آگاه شدیم.»

فرانسه روابط صمیمانه ای با رئیس جمهور مخلوع نیجر، یعنی محمد بازوم داشت و حدود ۱۵۰۰ سرباز در نیجر مستقر دارد.

روز جمعه، «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه گفت که هر روز با بازوم صحبت می‌کند و تصمیماتی که ما اتخاذ خواهیم کرد، هر چه که باشد، بر اساس مبادلات با بازوم خواهد بود.

حکومت نظامی نیجر این اظهارات را به عنوان سخنان تفرقه‌افکنانه محکوم کرد و گفت که چنین ادعایی تنها به ایجاد روابط استعماری جدید فرانسه کمک خواهد کرد و نظامیان حاکم زیر بار چنین روابطی با فرانسه نخواهند رفت.

فرانسه تنها کشوری نیست که نگرانی دارد. بلوک منطقه‌ای کشورهای آفریقای غربی موسوم به آکواس ECOWAS نیز تحریم‌هایی را علیه نیجر وضع کرده و به عنوان آخرین راه‌حل تهدید به اقدام نظامی کرده است. ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی نیز در نیجر نیروهای مستقر دارند.

رئیس جمهور نیجریه، بولا تینوبو، که ریاست آکواس را بر عهده دارد، هفته گذشته گفته بود که انتقال ۹ ماهه حکومت به غیرنظامیان می‌تواند باعث رضایت خاطر قدرت‌های منطقه‌ای شود، اما حکومت نظامی نیجر قبلاً یک جدول زمانی سه ساله را برای ایجاد دولت غیرنظامی پیشنهاد کرده بود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس