بایدن: تهدید‌ها علیه دموکرسی آمریکا علی‌رغم پیروزی من ادامه دارند

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید انتظار داشته تهدیدها علیه دموکراسی با پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ برطرف شود اما این اتفاق رخ نداده است.

به گزارش مشرق، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امروز پنجشنبه گفته امیدوار بوده که تهدیدها علیه دموکراسی کشورش با پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۰ برطرف شود اما این اتفاق رخ نداده است.

بایدن در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «کاش می‌توانستم بگویم تهدیدها علیه دموکراسی‌مان با پیروزی‌مان در انتخابات ۲۰۲۰ به پایان رسیده اما اینطور نیست.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه نوشت: «دموکراسی ما هنوز در خطر است. حق انتخاب، حق رأی، حق بودن همان کسی که هستید، حق دوست داشتن کسی که دوستش دارید همه مورد حمله قرار گرفته‌اند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در دور پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۰ یکی از محورهای شعارهای تبلیغاتی‌اش را تهدیدهایی که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا متوجه دموکراسی آمریکایی کرده بود قرار داد.

با این حال، بسیاری از کارشناسان مسائل آمریکا مشکلات نظام اصطلاحاً دموکراتیک آمریکا را بیشتر مربوط به مسائل ساختاری نظام این کشور می‌دانند تا حضور اشخاص مختلف.

چند دلیل برای ضعف مردم‌سالاری در آمریکا معمولاً مورد اشاره قرار می‌گیرند. از جمله مهم‌ترین این ضعف‌ها روند ناقص دموکراسی در انتخابات این کشور است.

معمولا نظام‌های سیاسی دموکراتیک بر پایه مشروعیت حداکثری مردم بنا شده اند به این معنا که حمایت اکثریت مردم از فرد یا حزب خاصی به معنای تفویض قدرت به وی است.

بنا بر این، روند اجرای دموکراسی در انتخابات زمانی تکمیل می‌شود که فرد منتخب، مورد تایید جمعیت حداکثری جامعه باشد.

اما در انتخابات آمریکا شاهد هستیم حتی زمانی که فردی اکثریت آرا را نیز به دست آورده، نمی‌تواند رئیس جمهور شود اتفاقی که در جریان انتخابات سال ۲۰۰۰ آمریکا حرف و حدیث‌های را درباره دموکراتیک یا غیر دموکراتیک بودن این نوع انتخابات ایجاد کرد.

در این انتخابات اگرچه جورج بوش آرای مردمی کمتری نسبت به رقیب خود الگور به دست آورد اما طبق قانون الکترال توانست رئیس جمهور آمریکا شود.

در نظام انتخاباتی آمریکا، مردم هر ایالت، علاوه بر رئیس جمهور و معاونش افرادی موسوم به الکترال کالج‌ها را نیز انتخاب می‌کنند.

پس از مشخص شدن نتایج انتخابات، هر نامزدی که بتواند آرای بیشتری را کسب کند، تمام رای‌های الکترال آن ایالت را به دست خواهد آورد، حتی اگر فقط یک درصد آرای وی از رقیبش بیشتر باشد.

تعداد الکترال‌ها در هر ایالت برابر است با تعداد نمایندگان آن ایالت در کنگره فدرال به اضافه ۲ که همان تعداد نمایندگان سنای هر ایالت است. در کل ۵۳۸ الکترال کالج در کل آمریکا وجود دارد که هر کاندیدا برای کسب ریاست جمهوری باید ۲۷۰ رای الکترال کالج را کسب کند.

ضعف دوم به در حاشیه قرار گرفتن احزاب سوم و نقش پول در انتخابات آمریکا مربوط می‌شود. یک اصل نانوشته‌ در انتخابات آمریکا این است که نامزد و حزبی که بتواند پول بیشتری به دست آورد قطعا پیروز انتخابات می‌شود.

بسیاری از کارشناسان آمریکایی معتقدند نقشی که منابع مالی و سرازیر شدن پول به جریان انتخابات آمریکا دارد موجب تضعیف دموکراسی و تعیین رئیس‌جمهور می‌شود.

نامزدهای انتخاباتی دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا تلاش می‌کنند تا پیش از انتخابات منابع مالی‌ لازم جهت کنترل کانال‌های تبلیغات را به دست آورند.

یکی از کانال‌های مهم تبلیغات در انتخابات آمریکا، رسانه‌های دیداری و نوشتاری هستند که تلاش می‌کنند به جای آنکه اخبار واقعی مربوط به نامزدهای انتخابات این کشور را منعکس کنند، کاندیدای همسو با سیاستهای شرکتهای مالک خود را به مردم تحمیل کنند.

آنچه در عصر اطلاعات باعث اهمیت یافتن «غلبه بر قلب‌ها» شده است ظهور تکنولوژی رسانه‌ای و اطلاعاتی و انتقال اطلاعات در مدت زمان کوتاهی در سراسر جهان می‌باشد.

به عبارت دیگر، صرف نظر از اینکه ارزش‌های یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری چقدر خوب و گیرا هستند، مادامی که سایرین چیزی درباره‌ی آن‌ها ندانند، هیچ پیامی منتقل نخواهد شد و یک کاندیدا نمی‌تواند شعارهای انتخاباتی خود را به گوش رأی‌دهندگان برساند.

این درحالی است که منابع مالی احزاب سوم در آمریکا بسیار اندک بوده و قابل مقایسه با دو حزب بزرگ این کشور نیست. بنا بر این، احزاب سوم یکی از ابزارهای قدرت و تاثیر گذار در انتخابات را در اختیار ندارند و عملا از عرصه رقابت سیاسی به حاشیه رانده می‌شوند.

مشکلات ساختاری مربوط به اخذ رأی از جمله دیگر مسائل دموکراسی آمریکایی است که از آن جمله می‌توان به قوانین بحث‌انگیز درباره اسناد هویتی رأی‌دهندگان و زمان‌های متفاوت برای رأی‌گیری و تا نحوه تقسیم‌بندی حوزه‌های انتخاباتی اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس