به گزارش مشرق، «ریچارد هیشت» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز طی بیانیهای به فلسطینیهای ساکن نوار غزه که در پی فرار از حملات هوایی این ارتش هستند، پیشنهاد داد به مصر بروند.
عملیات «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی در پاسخ به تداوم جنایات و تجاوزهای شهرکنشینان صهیونیست در مسجدالاقصی و فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، از صبح شنبه (۷ اکتبر) آغاز شد و کتائب شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس موفق شد با نفوذ به اراضی اشغالی در مجاور مرز شرقی نوار غزه، تلفات انسانی و خسارت مادی جدی به رژیم صهیونیستی وارد کند. در مقابل رژیم اشغالگر نیز بمباران شدید نوار غزه را کلید زد.
هیشت با این ادعا که گذرگاه مرزی رفح، هنوز باز است از ساکنان نوار غزه خواست تا از طریق این گذرگاه به مصر بروند.
پیشتر نیز ارتش رژیم موقت ادعا کرده بود که کنترل مرزهای غزه را به دست گرفته و نظامیانش در حال رفع شکافهای موجود در نوار مرزی از بیم نفوذ مجدد شمار دیگری از نیروهای مقاومت فلسطین به اراضی اشغالی هستند.
در حالی که برخی منابع میگویند که گذرگاه رفح، تنها راه فرار غیرنظامیان غزه به مصر بسته شده، یک منبع آگاه امنیتی مصر در گفتوگو با شبکه خبری «القاهره» تصریح کرد: «طرح روشنی در راستای اهداف رژیم اشغالگر وجود دارد که مبتنی بر پاکسازی اراضی اشغالی فلسطین از مالکان و ساکنان اصلی آن و مجبور کردن آنها به ترک سرزمینشان با دادن حق انتخاب بین مرگ تحت بمباران رژیم اسرائیل یا آوارگی در خارج از سرزمین خود است».
به نوشته وبگاه «الیوم السابع»،این منابع در خصوص پیامدهای بحران کنونی بر روی قضیه و حق فلسطین هشدار دادند و تایید کردند که برخی از احزاب و نیروها هستند که در خدمت این طرح اشغالگری هستند و توجیهاتی در خصوص گزاره های فاسد تاریخی و سیاسی ارائه میکنند که رژیم اشغالگر در طول درگیری عربی و اسرائیلی به دنبال آن بوده، از جمله اسکان مردم غزه در سینا، امری که مصر با آن مقابله کرده و خواهد کرد و علاوه بر آن، با مخالفت گسترده مردم فلسطین نیز همراه است و اتحادیه عرب نیز در مصوبههای مختلف خود بر آن تاکید داشته است.
سالهاست که رژیم صهیونیستی درباره اسکان فلسطینیها در سینای مصر سخن میگویند و ادعا میکنند که شبه جزیره سینا بهترین مکان برای فلسطینیها است تا کشورشان را در آنجا برپا کنند! امری که با واکنش شدید مردم فلسطین و رهبران مقاومت آن مواجه شد و اعلام کردند که سرزمین سیناء متعلق به مصر است و فلسطین خود یک سرزمین است و کشور فلسطین در سراسر اراضی آنه از بحر تا نهر تشکیل خواهد شد و مردم فلسطین هرگز مکانی را جایگزین وطن خود نمیکنند».
از سوی دیگر، این طرح با مخالفت قاهره نیز همراه است. سامح شکری وزیر خارجه مصر پیشتر در این خصوص گفته بود: «مصر با هرگونه اظهار نظر از هر جناحی و هر تفکری درباره تضعیف تمامیت ارضی مصر به ویژه صحرای سینا که مردم مصر برای آن جانفشانی کرده اند، مخالف است... یک وجب از خاک سینا را به کسی نمیدهیم و هرگز اجازه نخواهیم داد، کسی به آن تجاوز کند».
به باور تحلیلگران و ناظران سیاسی، فکر اسکان فلسطینیها در سینا هرگز از ذهن صهیونیستها خارج نشده و آنها همواره آنرا یک راهکار ساده برای حلوفصل قضیه فلسطین میدانند.