به گزارش مشرق، سرلشگر عباس ابراهیم رئیس سابق سازمان امنیت عمومی لبنان روز سهشنبه در پاریس در نشستی که یک جمعیت عربی با حضور اصحاب رسانه برگزار کرد، حضور یافت و تأکید کرد که «اسرائیل در وضعیت نابسامانی است و چارهای جز مذاکره ندارد وگرنه در معرض فنا قرار میگیرد».
این مقام سابق امنیتی ارشد لبنان که به واسطه شغل خود، با بسیاری از منابع اطلاعاتی در منطقه ارتباط دارد، با بیان اینکه «با من و با غیر من هم خیلی صحبت کردهاند [در خصوص سرایت جنگ به دامنهای بزرگتر]، گفت، «عقلای جهان باید دخالت کنند».
در این جلسه که به همت «جمعیت خبرنگاران عربی و خارجی در پاریس» (Trilogue) و با حضور رسانههایی مثل روزنامههای النهار (لبنان)، الشرق الاوسط (سعودی – لندن)، شبکه ام تی وی (لبنان)، الجمهوریه (لبنان)، شبکه العربیه (سعودی)، شبکه الحره (آمریکایی)، رادیو مونته کارلو (فرانسوی)، فرانس ۲۴، رادیو فرانس، روزنامه فیگارو (فرانسه)، وبگاه خبری اِوِرس و موند آفریک برگزار شد، سرلشکر عباس ابراهیم به سوالات و شبهاتی مبنی بر اینکه این جنگ، صرفا جنگ حماس یا فلسطین است و ربطی به لبنان یا دیگران ندارد یا چرا حزب الله موضع میگیرد اما دولت لبنان خیر، پاسخ داد.
از جمله شبهات مطرح شده، شایعهای بود که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مطرح کرد مبنی بر مشارکت ایران و حزب الله در جلسهای در ضاحیه بیروت برای طراحی جنگ کنونی علیه اسرائیل. هر چند تل آویو و واشنگتن هم اعلام کردند که شواهدی از دخالت ایران در این جنگ در دست ندارند.
عباس ابراهیم هم گفت، نشستهای ضاحیه هر هفته یا هر ده روز یک بار برگزار میشود و این خبر جدیدی نیست. شعار یکپارچگی میادین هم از ضاحیه و در پی همین نشستهایی که میان ایران و حماس و حزب الله و دیگر گروههای [مقاومت] برگزار میشود، بیرون آمد. این چیز جدیدی نیست.
این مقام امنیتی لبنانی در ادامه توضیح داد، یکپارچگی میادین (وحدة الساحات) منظورش این است که اگر اسرائیل اقدام به حمله برای اشغال غزه کرد تا حماس را نابود کند، معنایش این نیست که حماس از هستی ساقط میشود؛ بلکه به عکس. حماس یک سازمان بین المللی است که در کشورهای دیگر هم امتداد دارد. من اطمینان دارم که اگر پاسخ اسرائیل تا این حد شدید باشد، جبهه لبنان و سوریه هم مشتعل میشود و آنگاه اسرائیل از همه جهات در محاصره خواهد بود. در این چارچوب است که لبنان هم متأثر میشود. حماس قبلا هشدار داده بود که امور در حال حرکت به سمت تقابل با اسرائیل است و گزارشهایی هم منتشر کرده بود که چه خواهد کرد... این امور اندک اندک بزرگ شد... محور مقاومت اجازه نخواهد داد که حماس شکست بخورد».
در پاسخ به این شبهه که چرا دولت لبنان ساکت است و حزب الله موضع میگیرد، سرلشکر عباس گفت، متأسف است که تا الان دولت لبنان برای بررسی پیامدهای اتفاقی که در فلسطین در جریان است، هیچ جلسه رسمی برگزار نکرده و آن را «ننگ سیاسی» توصیف کرد و افزود: حکومت لبنان خودش میخواهد که نباشد. حکومت لبنان حتی برای سادهترین امور هم حاضر نیست تصمیمگیری کند چه برسد به تصمیم گیری در امر سرنوشت سازی مثل این [جنگ].
او توضیح داد: ما یکی از کشورهای درگیر هستیم و بهتر این است که حکومت موضع بگیرد نه حزب الله. من به عنوان یک لبنانی نمیپذیرم که [در چنین موضوعی] حزب الله به جای ما موضع بگیرد اما وقتی حکومت اقدامی نمیکند و حتی [در مسائل دیگر دارای اهمیت مثلا] در پرونده آوارگان [سوری در لبنان] حاضر نیست به سراغ دولت سوریه برود و گفتوگو کند، چه انتظاری دارید؟».
سرلشکر عباس توضیح داد: من با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار کردم. او به من خبر داد که موضوع بازگشت آوارگان را با یک وزیر اردنی بررسی کرده. اگر ما ادعا داریم که بشار اسد با بازگشت آوارگان [از لبنان به سوریه] مخالف است، چرا ما کاری نمیکنیم تا از مردم حمایت کرده باشیم؟ اگر به این نتیجه [ادعایی] برسیم که سوریه تمایل ندارد که آوارگانش برگردند، چرا این را اعلام نمیکنیم؟ حکومت باید اقدام کند و دست روی دست نگذارد. حکومت باید وظیفهش را انجام دهد و حرکت کند و غایب نباشد که گفت وگو با حکومت انجام شود نه با حزب الله.
رسانههای نزدیک به محور غربی در لبنان، سرلشکر عباس ابراهیم را از سیاستمدارانی میدانند که در قبال مقاومت در لبنان و محور مقاومت، رویکرد نزدیک یا حمایتی دارد. او در این جلسه در گفت وگو با رادیو مونته کارلو نیز تأکید کرد که محور مقاومت اجازه نمیدهد که رژیم صهیونیستی در این جنگ حماس را شکست دهد.