چگونه می توان از تشخیص چهره برای کنترل تردد استفاده کرد؟

کنترل تردد با استفاده از فناوری تشخیص چهره یک روش احراز هویت بیومتریک است که برای مدیریت و تنظیم دسترسی به فضاهای فیزیکی یا سیستم های دیجیتال استفاده می شود. این فن آوری شامل استفاده از فن آوری تشخیص چهره برای شناسایی افراد و اعطا یا ممانعت دسترسی به آن ها براساس ویژگی های منحصر به فرد چهره است.

کنترل تردد با استفاده از تشخیص چهره در تامین امنیت ساختمان ها، فرودگاه ها، گوشی های هوشمند و غیره کاربرد دارد. این نرم افزار ترکیبی از امنیت و راحتی را ارائه می دهد و آن را به انتخابی محبوب برای سیستم های مدیریت دسترسی تبدیل می کند. استفاده از تشخیص چهره دارای مزایای متعددی است که در ادامه به تعدادی از آن ها می پردازیم و همچنین با چگونگی کارکرد آن بیشتر آشنا می شویم.

کنترل تردد با استفاده از تشخیص چهره چگونه کار می کند؟

  • ثبت نام: در ابتدا افرادی که نیاز به دسترسی دارند در سیستم ثبت نام می کنند. در طول ثبت نام، ویژگی های چهره آن ها به عنوان الگو ثبت و ذخیره می شود.
  • احراز هویت: هنگامی که یک فرد تلاش می کند به یک فضای فیزیکی یا دیجیتالی دسترسی پیدا کند، مانند ورود به یک ساختمان یا ورود به یک سیستم، از او خواسته می شود تا چهره خود را به یک دوربین یا سنسور نشان دهد.
  • تشخیص چهره: در این گام چهره ی فرد در تصویر شناسایی می گردد. اما تشخیص هویت در گام بعدی و پس از تشخیص چهره انجام می شود.
  • شناسایی: سیستم ویژگی های چهره تشخیص داده شده را با الگوهای ذخیره شده در پایگاه داده خود مقایسه می کند. اگر شباهتی وجود داشته باشد، دسترسی اعطا می شود؛ در غیر این صورت، اجازه ی ورود داده نمی شود.
  • ثبت و نظارت: سیستم کنترل دسترسی، اطلاعات هر رویداد دسترسی را ثبت می کند. اطلاعات ثبت شده شامل زمان و هویت فرد شناسایی شده می باشد. از این اطلاعات می توان برای اهداف امنیتی و حسابرسی استفاده کرد.

سیستم کنترل تردد مبتنی بر تشخیص چهره چه مزایای را به همراه دارد؟

چگونه می توان از تشخیص چهره برای کنترل تردد استفاده کرد؟

  • راحتی: کاربران نیازی به کارت های فیزیکی یا رمز عبور ندارند. به راحتی با عبور از مقابل دوربین و بدون نیاز به توقف تصویر چهره ی آن ها توسط نرم افزار تشخیص چهره ثبت می شود.
  • دقت: سیستم های مدرن دقت بالایی دارند و تشخیص نادرست چهره در آن ها بسیار کم است. امروزه پیشرفت های بسیاری در الگوریتم های هوش مصنوعی شده است. چنین پیشرفت هایی به افزایش دقت سیستم های تشخیص چهره که از الگوریتم های هوش مصنوعی، یادگیری عمیق و بینایی ماشین استفاده می کنند می انجامد.
  • عدم نیاز به تماس: استفاده از روش تشخیص چهره به دلیل اینکه نیاز به هیچ گونه تماسی ندارد کاملا بهداشتی است و به خصوص در زمان شیوع بیماری های واگیردار بسیار کارامد است.
  • مدیریت از راه دور: بسیاری از سیستم های تشخیص چهره امکان کنترل و نظارت از راه دور را فراهم می کنند. این ویژگی برای سازمان هایی که چندین شعبه دارند یا آن هایی که به دنبال ساده کردن فرایندهای کنترل دسترسی هستند مفید است.
  • مقیاس پذیری: این ویژگی می تواند تعداد زیادی از کاربران را مدیریت کند و شناسایی تعداد زیاد کاربران را امکان پذیر می کند. در نتیجه می توان از آن برای کسب و کارهای کوچک تا شرکت های بزرگ استفاده نمود.
  • امنیت بیشتر: تشخیص چهره بسیار امن است زیرا به ویژگی های منحصر به فرد چهره متکی است و دسترسی به آن برای افراد غیرمجاز دشوار است. همچنین امکان جعل آن بسیار کم است. علاوه بر این برخلاف روش های سنتی مانند کارت های اعتباری که می توانند گم شوند یا به افراد دیگر داده شود، چهره ها را نمی توان به راحتی کپی کرد. در کنار این موارد در سیستم تشخیص چهره امکان ثبت چهره ی افراد ناشناس نیز وجود دارد. با استفاده از این امکان، در آینده در صورت نیاز می توان به این چهره ها دسترسی داشت. این ویژگی در سیستم های دیگر مانند کارت های RFID یا اثر انگشت وجود ندارد و تنها اطلاعات افراد که اثر انگشت خود را ثبت کرده اند و یا کارت خود را زده اند، ذخیره می شود.
  • افزایش سرعت کنترل تردد: در سیستم های کنترل ترددی مانند اثر انگشت یا کارت، نیاز است که افراد یکی یکی اثر انگشت خود را وارد کنند یا کارت خود را بکشند. چنین سیستم هایی زمان زیادی نیاز دارند تا افراد ورود خود را ثبت نمایند. اما سیستم تشخیص چهره این طور نیست. بدون اینکه نیاز باشد افراد وقتی را صرف حضور و غیاب کنند، تنها با عبور از مقابل دوربین به صورت عادی، تصویر چهره ثبت و شناسایی انجام می شود.
  • کاهش هزینه ها: با داشتن یک سیستم کنترل تردد مبتنی بر تشخیص چهره دیگر نیازی به تهیه ی سیستم های کارتی و یا اثر انگشت نیست. همچنین نیاز به کنترل دستی افراد نیز از بین می رود زیرا تشخیص چهره به صورت اتوماتیک انجام می شود.
  • قابلیت های یکپارچه سازی: سیستم کنترل تردد مبتنی بر تشخیص چهره می تواند در سیستم های کنترل دسترسی موجود ادغام شود و زیرساخت امنیتی را افزایش دهد.

نتیجه گیری

به طور خلاصه، کنترل دسترسی مبتنی بر تشخیص چهره به خاطر امنیت، راحتی و دقت بالای آن است که آن را به انتخابی جذاب برای سازمان هایی تبدیل می کند که به دنبال یک راه حل کنترل دسترسی مدرن و کارآمد هستند.


این محتوا تبلیغاتی است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس