کد خبر 1537100
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰
جوش صورت

آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده که صورت‌تان به صورت ناگهانی جوش بزند؟ جوش‌های صورت هر کدام مدل‌های مختلفی دارند.

به گزارش مشرق، شاید در یک نگاه جوش صورت مسئله چندان مهمی نباشد. البته که بیشتر اوقات جوش‌های صورت مسئله نگران‌کننده‌ای نیستند، مگر اینکه به صورت طولانی مدت باقی بمانند یا عوارض دیگری برای سلامت پوست به همراه داشته باشند. گاها پیش می‌آید که جوش‌ها کاملا ناگهانی و به صورت اتفاقی ظاهر می‌شوند. برخی اوقات هم این جوش‌ها دردناک هستند یا اینکه ملتهب به نظر می‌رسند.

جوش‌های صورت به طور کلی از نظر ظاهر و ساختاری که دارند به چند دسته مشخص تقسیم می‌شوند. از شایع‌ترین مدل‌های جوش صورت می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

جوش‌های سر سیاه: این‌ها برجستگی‌های سیاه یا زرد رنگی بوده که بر روی پوست ایجاد می‌شوند. این جوش‌ها به دلیل تراکم بالای چربی و سلول‌های مرده در بافت پوست ظاهر می‌شوند.

پاپول‌ها: پاپول‌ها برجستگی‌های قرمز رنگ کوچکی بوده که گاها دردناک و حساس هستند.

پاسچول‌ها: پاسچول نوعی جوش سفید رنگ بوده که با بافتی قرمز احاطه شده است. این‌ مدل جوش‌ها اغلب چرکی بوده و در آن‌ها آلودگی انباشته شده است.

جوش‌های سرسفید: این مدل شباهت زیادی به جوش‌های سرسیاه داشته، با این تفاوت که سفت‌تر از جوش‌های سرسیاه هستند. به علاوه اینکه به راحتی جوش‌های سرسیاه تخلیه نمی‌شوند.

ندول: ندول‌ها غده‌های قرمز رنگ زیر پوستی هستند که به صورت عمیق در پوست نهفته شده‌اند. به علاوه اینکه دلیل شکل گرفتن آن‌ها تجمع باکتری به اسم پروپیونی است. این جوش‌ها اغلب اوقات دردناک هستند.

کیست: کیست صورت به عنوان جدی‌ترین جوش‌های صورت شناخته می‌شود. این کیست‌ها در عمق پوست ایجاد شده و ممکن است گسترش پیدا کنند. این مدل در افرادی که پوست‌های چرب دارند بیشتر دیده می‌شود.

علت جوش ناگهانی صورت چیست؟

فاکتورها و علل بسیاری در بروز جوش ناگهانی صورت دخیل هستند. در ادامه شایع‌ترین علل بروز جوش ناگهانی را بررسی می‌کنیم:

استرس
استرس به عنوان یکی از مهم‌ترین علل تحریک شدن جوش شناخته می‌شود. با اینکه استرس به تنهایی منجر به جوش زدن صورت نمی‌شود اما به طور کلی شدت جوش‌های فعلی را بیشتر می‌کند.

استفاده از محصولات پوستی نامناسب
گاهی اوقات علت بروز جوش و آکنه استفاده از محصولات پوستی نامناسب است. دقت کنید که همه ما پوست منحصر به فردی داریم و باید با توجه به نوع پوست چرب، مختلط، خشک، نرمال و یا آسیب‌دیده به سراغ این محصولات برویم. در نتیجه استفاده از محصولات نامناسب و بی‌کیفیت می‌تواند بهانه‌ای برای ظاهر شدن جوش‌های ناگهانی باشد.

رژیم غذایی
رژیم غذایی تاثیر مستقیمی بر سلامت، زیبایی و درخشش پوست دارد. تحقیقات ثابت کرده که مواد غذایی شامل گلیسمی بالا آکنه را شدیدتر می‌کنند. این غذاها همان مواد خوراکی فرآوری‌شده و با سطح قند بالا هستند. از این مواد غذایی می‌توانیم به نان سفید، برنج سفید، نوشیدنی‌های قندی، تنقلاتی مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده و... اشاره کنیم.

کم آبی بدن
بدن ما به منظور حفظ تعادل فیزیولوژیکی خود به آب نیاز دارد. به علاوه اینکه رساندن آب کافی به بدن باعث مرطوب نگه‌داشتن پوست شده و همین موضوع به طرز چشمگیری آکنه و جوش را کمتر می‌کند. در نتیجه زمانی که آب کافی به بدن نرسد منجر به خشک شدن پوست و افزایش تولید چربی پوست می‌شود. همان طور که می‌دانید پوست‌های چرب مستعد جوش بیشتری هستند.

استعمال دخانیات
دود سیگار نه تنها برای سلامت ریه و قلب مضر بوده بلکه به سلامت پوست هم آسیب می‌رساند. تحقیقات زیادی ثابت کرده‌اند که استعمال دخانیات احتمال بروز آکنه را بیشتر می‌کنند.

خواب نامنظم
خواب نامنظم یکی دیگر از علل اساسی بروز آکنه و جوش است. دقت کنید وقتی ما می‌خوابیم بدن ما شروع به بهبود کرده، انرژی خود را بازیابی می‌کند، سلول‌ها بازسازی می‌شوند، خون‌رسانی به ماهیچه‌ها بیشتر شده، استخوان‌ها و بافت‌ها ترمیم پیدا می‌کنند و از همه مهم‌تر سیستم ایمنی تقویت می‌شود. کمبود خواب استرس وارد شده به بدن را افزایش می‌دهد و استرس منجر به تولید چربی بیش از اندازه پوست می‌شود. به علاوه اینکه بی‌خوابی عادات نادرست غذایی را تحریک می‌کند و همه این‌ها باعث شدیدتر شدن آکنه و جوش صورت می‌شوند.

عوارض مصرف دارو
تمامی داروهایی که ما مصرف می‌کنیم از مکمل‌ها و ویتامین‌ها گرفته تا داروهای خاص عوارض مشخصی بر روی بدن دارند. برخی داروهایی که حاوی کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم هستند می‌توانند آکنه و جوش صورت را بیشتر کنند.

تغییرات هورمونی
آندروژن‌ها هورمون‌هایی بوده که در دوران بلوغ دختران و پسران به بالاترین حد خود می‌رسد. این هورمون‌ها منجر به بزرگ شدن غدد چربی شده و سبوم را افزایش می‌دهد. به همین خاطر است که اغلب دختران و پسران در سنین بلوغ جوش‌ و آکنه را تجربه می‌کنند. از طرفی تغییرات هورمونی در دوران میانسالی، بخصوص در دوران یائسگی زنان منجر به ظاهر شدن جوش صورت می‌شود.

راه‌کارهای کنترل جوش صورت
راه‌کارهای زیادی به منظور کمتر کردن جوش صورت وجود دارد. دقت کنید اگر که جوش صورت لکه‌های زیادی از خود بجا می‌گذارد یا اینکه در طولانی مدت ساختار پوست را تغییر می‌دهد باید به متخصص گزارش شود. در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم حتما با متخصص پوست مشورت کنید. اگر به دنبال بهترین دکتر پوست تهران هستید سری به سایت درمانکده بزنید.

راه‌کارهایی که در ادامه بررسی می‌کنیم جوش و آکنه را به حداقل می‌رسانند:

با استفاده از شوینده‌های مناسب آلودگی را از پوست خود پاک کنید.

رژیم غذایی سالم‌تری را دنبال کنید. توصیه ما به شما این است که از غذاهای دارای کربوهیدرات و قند فراوان دوری کنید.

آب بیشتری بنوشید و بدن‌تان را به مرحله کم آبی نرسانید.

استرس‌تان را مدیریت کنید. برای این کار می‌توانید ورزش کنید، تمرینات تنفسی انجام دهید یا زمان بیشتری را در طبیعت بگذرانید.

برنامه خواب منظمی داشته باشید. دقت کنید که شما روزانه به ۷ تا ۹ ساعت خواب مفید نیاز دارید.
و...

سخن پایانی

جوش صورت امری اجتناب‌ناپذیر بوده و عوامل بسیاری مانند سن، ژنتیک، استفاده از محصولات چرب یا حتی فشار بیش از اندازه به پوست می‌توانند در بروز آن موثر باشند. از جمله شایع‌ترین عوارض جوش صورت می‌توانیم به لکه‌های دائمی و تغییر شکل پوست اشاره کنیم. اگر در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید سری به سایت درمانکده بزنید. درمانکده علاوه بر داشتن مجله پزشکی بروز، لیست کاملی از پزشکان متخصص را در اختیارتان می‌گذارد، از بهترین دکتر روانپزشک در تهران گرفته تا متخصص پوست و...

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس