سرویس سیاست مشرق- روز شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲، مردم ایران همراه با دانشآموزان و دانشجویان کشور در بزرگداشت یوم الله ۱۳ آبان در شهرهای مختلف کشور راهپیمایی کردند. راهپیمایی امسال با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت حداکثری آمریکا از این رژیم، با صحنههای هنری متنوعی همراه بود.
راهپیمایی ۱۳ آبان ۱۴۰۲، با شعار «نظم نوین جهانی با نسل آرمانی» برگزار شد. در این راهپیمایی شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «شعار ملت دین؛ فلسطین، فلسطین» و «هیهات من الذله» پرتعدادترین شعارهایی است که در این تجمع سر داده شد. حضور خانوادگی در این راهپیمایی، قرائت بیانیه دانشآموزان و دانشجویان و اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا از نکات کلیدی این مراسم بود.
اما آنچه که درباره این راهپیمایی بیش از همه مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته، محکومیت رژیم صهیونیستی و اعلام همدردی با مردم فلسطین بود. طبق آخرین اطلاعات تا بیست و نهمین روز جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای غزه تا این لحظه به بیش از ۹۵۰۰ تن افزایش یافته است که بیش از ۳۹۰۰ تن از این آمار کودکان هستند. همچنین بیشتر از ۳۰۰۰۰ تن نیز زخمی شده اند. در این مدت صیونیستها تعداد زیادی از بیمارستانها و مراکز غیرنظامی اعم از مدارس، ساختمانهای مسکونی و گذرگاههای شهری را بمباران کرد و مرکت جنایات بزرگی همچون استفاده از سلاحهای ممنوعه نظیر بمب فسفری شده است.
اعلام انزجار دانشآموزان از آمریکا و اسرائیل در روز گذشته و شعار «مرگ بر آمریکا و اسرائیل» مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته است. الجزیره، فاکسنیوز، دویچه وله آلمان، رویترز و آسوشیتدپرس از جمله رسانههایی بودند که به محکومیت سیاستهای آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم صهیونیستی در این راهپیمایی اشاره کردند.
اما مرور صفحات روزنامهها در ۱۴ آبان نشان میدهد که راهپیمایی باشکوه روز گذشته مردم و دانشآموزان در رسانههای اصلاحطلب بایکوت شده است. از تیتر یک برخی روزنامههای اصلاحات مشخص میشود که راهپیمایی روز گذشته برای این رسانهها چندان اهمیتی نداشته و بیشتر به اخبار و حواشی روز پرداختهاند.
این بایکوت نهتنها در روزنامهها بلکه در صفحات مجازی شخصیتهای برجسته اصلاح طلبان نیز بایکوت شده است.
آذر منصوری به عنوان رئیس جبهه اصلاحات که پس از گذشت حدود ۲۰ روز از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه پیام صادر میکند و شتابزده بر موج آرمیتا گراوند سوار میشود، او نیز پس از برگزاری راهپیمایی روز گذشته، به عنوان یک حزب سیاسی در ایران، واکنشی نشان نداده است. حسامالدین آشنا نیز که پس از سکوت چندماهه در فضای مجازی در ماههای منتهی به انتخابات مجلس، فعالیت خود را دوباره در توئیتر آغاز کرده بود، او نیز راهپیمایی دیروز را بایکت کرده است. دیگر خبرنگاران برجسته و کاربران مشهور اصلاحطلب نیز ترجیح دادند بیشتر به حواشی روز بپردازند تا اینکه نگاهی به حماسه نسل جدید در راهپیمایی روز ۱۳ آبان داشته باشند.