به گزارش مشرق، سید یوسف پژوهنده، فعال رسانه در کانال تلگرامی اندیشکده تبیین نوشت:
ارزیابی سفر نماینده ویژه دولت فرانسه به بیروت
ژان لودریان، فرستاده ویژه دولت فرانسه در امور لبنان دیروز چهارشنبه وارد بیروت شد. این سفر که به مدت ۳ روز به طول میانجامد به منظور انجام دور چهارم مذاکرات و رایزنی با چندی از مقامات و شخصیتهای لبنانی با محوریت انتخاب رئیسجمهور و تشکیل یک دولت همراه با فرانسه در لبنان انجام شده است.
لودریان در سه دور مذاکرات پیشین به دلیل عدم اجماع گروهها بر سر پیشنهادات ارائه شده از سوی فرانسه امکان ملاقات با برخی از احزاب را نداشت و به همین دلیل تلاشهای فرانسه تا کنون نتوانسته است نقش موثری در ایجاد راهحل انتخاب رئیسجمهور داشته باشد.
هفته پیش نیز یک هیات قطری برای گفتگو با مقامات لبنانی جهت ایجاد اجماع میان گروهها و احزاب مختلف لبنان برای خروج از بنبست سیاسی و ارائه پیشنهادات جهت انتخاب رئیسجمهور سفر کرده بود. سفر لودریان میتواند نشان دهنده تلاش فرانسه برای جلوگیری از افزایش نقش قطر در ساختار سیاسی لبنان باشد.
لبنان از ۱ نوامبر ۲۰۲۲ تاکنون رئیسجمهور ندارد. نبود رئیسجمهور در کشور که نتیجه آن عدم انتخاب نخستوزیر و دولت جدید است، وضعیت اقتصاد لبنان را که از سال ۲۰۱۹ شاهد یکی از بدترین فروپاشیهای اقتصادی از سال ۱۸۵۰ تاکنون بوده وخیمتر کرده است.
فرانسه که از سال ۱۹۲۰ تا پایان جنگ جهانی دوم قیمومیت لبنان را به عهده داشته و اغلب زیرساختهای مؤسساتی و اداری لبنان را در آن دوران پایهگذاری کرده دارای نفوذ قابلتوجهی در لبنان است و در امور داخلی این کشور دخالت میکند. نمونه بارز دخالتهای فرانسه در امور لبنان آن است که در سال ۲۰۲۰ پس از انفجار بندر بیروت، ماکرون رئیسجمهور فرانسه دوبار به لبنان سفر کرد و یک ابتکار سیاسی برای تشکیل کابینه جدید لبنان ارائه کرد که البته به نتیجه نرسید.
با توجه به رویکرد دیرین فرانسه نسبت به لبنان، لودریان نیز بهعنوان فرستاده دولت این کشور به لبنان سفرکرده تا کمافیسابق شرایط دخالت فرانسه در امور داخلی لبنان را حفظ نماید و از این رهگذر اقدامات لازم جهت انتخاب رئیسجمهور و تشکیل کابینهی همسو با دولت فرانسه را به منصه ظهور برساند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.