به گزارش مشرق، اندیشکده تبیین در کانال تلگرامی خود گزارشی از یک نشست پیرامون مساله چین و فلسطین منتشر کرد:‌

منافع اقتصادی و محدودیت‌های سیاسی؛ چه چیزی نقش چین را در مسئله اسرائیل و فلسطین محدود می‌کند؟

هفته گذشته،رئیس‌جمهور چین در دیدار با همتایان خود در گروه بریکس، به این موضوع اشاره کرد که برای ترویج عدالت و صلح در نوار غزه باید تلاش کرد و درعین‌حال از جامعه بین‌الملل خواست تا با اقدامات عملی از سرایت درگیری به غرب آسیا جلوگیری کنند. بااین‌حال، تحلیلگران بر این باورند که موضع پکن در قبال مسئله فلسطین و اسرائیل هنوز از هرگونه اقدام عملی فاصله دارد و عمدتاً به تکرار موضع سنتی خود، یعنی راه‌حل دو کشوری بر اساس مرزهای 1967 محدود می‌شود.

در همین رابطه اندیشکده میدل ایست مانیتور، گزارشی از یک نشست منتشر کرده است که به بررسی و تحلیل این موضوع پرداخته و نویسندگان حاضر در آن نشست هرکدام به ارائه تحلیل خود پرداخته‌اند. در اینجا به مهم‌ترین تحلیل‌های مطرح‌شده در این نشست، اشاره خواهد شد.

۱. "آینار تانگن"، کارشناس چینی و از شرکت‌کنندگان این نشست معتقد است که فلسطین به‌اندازه تایوان برای چین از اهمیت برخوردار نیست. تایوان برای چین،یک موضوع داخلی است و نمی‌توان آن را بین‌المللی کرد. علاوه بر این، چین مانند عربستان سعودی و امارات به لابی اسرائیل برای بهبود روابط با آمریکا نیاز دارد.

۲. چینیو از محقق موسسه تحقیقات دفاع و امنیت ملی تایوان در این نشست اظهار داشت که اگر چین راه‌حل جدیدی برای اسرائیل و فلسطینی‌ها پیشنهاد کند، ممکن است هر دو طرف را ناراضی و یا جنجال‌ بزرگ‌تری ایجاد کند و این اقدام ممکن است تأثیر منفی بر روابط چین با غرب آسیا داشته باشد. به اعتقاد این نویسنده، کشورهای عربی و خلیج‌فارس به دنبال همکاری با چین در تلاش برای دور شدن از اقتصاد تحت سلطه نفت و سپس تغییر ساختار صنعتی خود هستند و چین می‌بایست از وضعیت ناپایدار منطقه‌ای در خلیج‌فارس استفاده کامل را ببرد. او اضافه کرد که چنین وضعیتی به "انحراف توجه ایالات‌متحده" کمک می‌کند یا حتی می‌تواند واشنگتن را مجبور کند درنهایت، اعمال فشار برچین در منطقه اقیانوس آرام را متوقف کند.

۳. حیدر اروچ، پژوهشگر غرب آسیا در ترکیه بر این باور است که پکن تاکنون "هیچ گام مشخصی برای توقف درگیری برنداشته است و تنها بر اساس شعارها اظهاراتی کرده است. برخلاف چین، سیاست ایالات‌متحده در غرب آسیا سیاستی است که مشخصه آن درگیری و تنش است و درنتیجه حملات اسرائیل به غزه، تداوم سیاست آمریکا در منطقه را تضمین می‌کند. بنابراین، چین باید از همه امکانات خود برای بازگرداندن وضعیت منطقه به قبل از 7 اکتبر استفاده کند. در این راستا، به نظر می‌رسد ابتکار کمیته کشورهای عربی و اسلامی برای چین اهمیت ویژه‌ای قائل است و همکاری بشردوستانه در غزه با میانجیگری قطر می‌تواند فرصتی برای چین باشد تا از نزدیک در این روند مشارکت کند.

درمجموع به اذعان این سه کارشناس، سیاست چین در قبال جنگ اخیر، می‌بایست بسیار محتاطانه صورت بگیرد، بدین گونه که نه بر دامنه جنگ افزوده شود، نه بر روابط این کشور با آمریکا لطمه وارد شود و نه منافع این کشور در غرب آسیا با خطر مواجه شود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    1 1
    چین به نوع از جنگها به چشم دعوای بیهوده نگاه میکنه چون این جنگ را ی جنگ مذهبی میدونه و نه تقابل اقتصادی یا سیاسی.
  • حسین ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    1 1
    چین واکنش عملی نشون نمیده تا بعدا آمریکا نتونه از باب حقوق بشر چین رو تحت فشار بزاره
  • ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    1 1
    متاسفانه اسراییل نوکر چین و روسیه نیست و از همه بدتر امریکا نوکر اسراییله
  • ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    1 0
    پول و منافع اقتصادی - چین فقط پول را می فهمد و استعمار کشور های فقیر و دیکتاتوری ،تا آنها را ببلعد
  • ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    4 0
    به طور خلاصه میتوان گفت که چین کماکان از سیستم نظم کنونی جهانی و سیستم مالی بین المللی به سرکردگی صهیونیسم - آمریکا و دلار آن منفعت زیادی میبرد و لذا مایل نیست تغییراتی در آن انجام گیرد. این در مورد هند نیز صدق میکند. به نظر بحث بریکس و کمربند - جاده و دلارزدایی صرفا گزینه های احتیاطی در صورت به هم خوردن اوضاع داخل خود آمریکا باشد.. یعنی اگر این اتفاق افتاد چین گزینه های دیگری نیز داشته باشد.
  • ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    0 1
    ایران نمی‌تواند همانند چین فکر کند چون دشمن اصلی آمریکا و در حال حاضر در متن و بژن جنگ قرار دارد پس باید از یکطرف با فروش سلاح به روسیه غرب را در تنگنا قرار بده و از طرفی با تجهیز هر چه بیشتر متحدان خود وضعیت را برای اسرائیل و حامیانش بشدت خطرناک کند، وضعیت مدیریت مملکت در تمام زمینه‌ها را نه با شعار که بصورت واقعی به دست شایستگان و نخبگان به حاشیه رانده شده بسپارد تا انقلابی همانند صنایع نظامی ایجاد و پول ملی بشدت تقویت گردد تا انشاالله جنایتکاران از منطقه خاورمیانه اخراج و صلح پایدار و روابط صمیمانه در بین کشورهای منطقه ایجاد گردد. انشاالله
  • چین وروسیه وامریکا پشتیبان اسراییلیند ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    0 0
    چین هیچ وقت ورود نخواهد کرد برای روسیه هم اعراب ومسلمانان ملعون دام پهن کردند که بانصیحت مسلمانان خیرخواه دودولتی خواه وعقل خودش خوشبختانه کنارکشید
  • ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    1 0
    چینی ها با هوش هستند. با قربانی کردن ایران هم تایوان را خواهند داشت و هم تجار چینی فرصت مناسب برای مبادلات اقتصادی با کشور های قدرتمند منطقه را خواهند داشت. جماس و حزب الله که تاریخ مصرف شان تمام شد.
  • ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    0 0
    اگر آمریکا هم از این گونه نظریه ها پیروی می‌کرد، هرگز آمریکا نمیشد. اگر اسرائیل طراح نظامی آمریکا نباشد حداقل در آن مشارکت دارد و لذا لابی اسرائیل برای چین بدون غل و غش نیست. دخالت آمریکا در امور تایوان، فروش اسلحه، حمایت از استقلال، رفت و آمد سران آمریکا و غیره، جوابش توسط چین عکس العمل در برابر بربریت در غزه است.
  • سید مرتضی ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
    0 0
    رژیم موقت ادامه ای از طرح استعمار غرب بر غرب آسیاست از دید اقتصادی نظامی جغرافیایی برای هرکس که جزوه سرمایه داران و یهودیان و مسیحیان صهیونیست باشه درک میکنه که امریکا مهمتره چون از نظر جغرافیا و خیلی استاندارد های دیگه از همه کشورهای غربی بالاتره اسرائیل سگ نگهبان امریکاست اگر رژیم موقت رئیس بود که نیاز به زدو بند و لابی و مؤسسه ای مثل ایپک رو نداشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس