جو بایدن و بنیامین نتانیاهو - نمایه

به دنبال وضعیت سیاسی دوپاره و چندپاره کابینه نتانیاهو بعد از هفتم اکتبر اکنون گسل‌ها به شکل جدی‌تری از گذشته خود را نشان داده است.

به گزارش مشرق، به دنبال وضعیت سیاسی دوپاره و چندپاره کابینه نتانیاهو بعد از هفتم اکتبر اکنون گسل‌ها به شکل جدی‌تری از گذشته خود را نشان داده است. از گسل نخست‌وزیر با چهره‌های امنیتی و نظامی گرفته تا شکاف نگاه واشنگتن و تل آویو بر سر ادامه جنگ در غزه.

در همین راستا کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی از وجود اختلاف‌هایی در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر سر توافقی جدید برای تبادل اسرا با حماس خبر داد. بر اساس این گزارش، بنی گانتس عضو کابینه جنگ معتقد است که (رژیم) اسرائیل باید فرصتی برای پیشبرد دوباره روند مذاکرات پیدا کند. از سوی دیگر یوآو گالانت، وزیر جنگ و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر این باورند که باید منتظر نشانه‌ای از سوی حماس مبنی بر علاقه‌مندی این گروه برای توافق مبادله اسرا بود که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

در ادامه این اختلافات، منابع رسانه‌ای روز پنج‌شنبه از مخالفت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با پیشنهاد رئیس سازمان اطلاعات خارجی این رژیم (موساد) برای آغاز دور جدید مذاکرات غیر مستقیم با مقاومت فلسطین در دوحه پرده برداشتند.

به گزارش ایسنا، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد، دیوید بارنیا، رئیس موساد پیشنهاد داد برای مذاکره در چهارچوب دستیابی به یک توافق جدید با فلسطینی‌ها به همراه نیتزان آلون، مسئول پرونده اسرای صهیونیست به قطر برود، اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد وی را نپذیرفت. در همین راستا، یک منبع آگاه به شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد که رژیم صهیونیستی سفر برنامه‌ریزی‌شده رئیس موساد به قطر برای از سرگیری مذاکرات را لغو کرد.

گفت‌وگوی بارنیا و سالیوان به رغم مخالفت بی‌بی

اگر چه اختلاف‌های بی‌بی با بخش امنیتی، سفر رئیس موساد به قطر برای مذاکره را لغو کرد، اما بارنیا (رئیس موساد) با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا درباره آغاز مذاکرات برای تبادل اسرا با جنبش حماس در نوار غزه گفت‌وگو کرد.

به گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، یک منبع سیاسی اسرائیلی اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به رئیس موساد درباره پرونده آزادی اسرای صهیونیستی در غزه آزادی کامل داده‌است.

این در حالی است که پیشتر آوی دیختر، وزیر کشاورزی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده بود: به نفع اسرائیل است که مصر نقش رهبری را در تلاش‌ها برای میانجی‌گری درباره معامله تبادل اسرا با حماس داشته باشد. اسرائیل مایل است مصر نقش بزرگتر را در موضوع میانجی‌گری داشته باشد.

ما می‌دانیم که بدون قاهره امکان رسیدن به توافق درباره معامله تبادل اسرا وجود ندارد.

مختار الغباشی، معاون رئیس مرکز پژوهش‌های سیاسی و استراتژیک عرب هم گفت: اگر اسرائیل خسارت‌های بزرگ‌تری را در جنگ متحمل شود و جامعه بین‌المللی و منطقه‌ای بر آن فشار بیاورند و درک کند که بازنده است و نمی‌تواند مقاومت فلسطین را از بین ببرد و پایداری نوار غزه افسانه‌ای است، مجبور می‌شود تا به دنبال آتش‌بس جدید و معامله جدید تبادل اسرا باشد.

تنش گانتس با نتانیاهو

در میانه اختلافات بی‌بی با رئیس موساد، بنی گانتس، وزیر جنگ پیشین و عضو کابینه جنگ کنونی رژیم صهیونیستی هم بنیامین نتانیاهو را تهدید کرد.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارانوت» چاپ سرزمین‌های اشغالی نوشت: گانتس در کنفرانس مطبوعاتی گفت که کسانی هستند که آتش به اختلافات خیالی می‌اندازند تا به روابط ما و امریکا ضربه بزنند.

گانتس گفت: مأموریت ما آن است که رزمندگان اسرائیل مأموریت خود را پایان داده و گروگان‌ها برگردند. با متحدان امریکایی نیز توافق کردیم که امنیت در جنوب نوار غزه را تأمین و تهدید حماس برچیده شود.

او همچنین گفت: نقش فرماندهی این است که مردم را در جریان تحولات و تحقق اهداف با روشی واقع بینانه و بدون ایجاد اختلافات توهمی بگذارد. اشاره وی به تبلیغات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است که می‌خواهد این مسأله را تبلیغ کند که وی تنها رهبر اسرائیلی است که قادر است مانع بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه شود.

تل‌آویو روی گسل امنیتی

نتانیاهو، عامل شکاف تل‌آویو و واشنگتن

با توجه به تهدید گانتس علیه نخست‌وزیر اسرائیل بسیاری از محافل سیاسی رژیم صهیونیستی نتانیاهو را عامل کمرنگ شدن ائتلاف اسرائیل و ایالات متحده می‌دانند، طوری که این گمانه‌زنی پس از سخنان انتقادآمیز جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا علیه بی‌بی شدت یافته است. جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا چهارشنبه شب اذعان کرد که رژیم اسرائیل به دلیل بمباران بی‌رویه و گسترده به نوار غزه و کشته شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی در حال از دست دادن حمایت جامعه بین‌المللی است.

رئیس جمهور ۸۱ ساله امریکا که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور کاندیدا شده است، در یک رویداد جمع‌آوری کمک‌های مالی در واشنگتن گفت: «آنها در حال از دست دادن این حمایت هستند. نتانیاهو باید کابینه خود را تقویت و تغییر دهد تا راه‌حلی بلندمدت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین پیدا کند. کابینه کنونی، افراطی‌ترین کابینه است و راه‌حل دو کشوری را نمی‌خواهد. نتانیاهو نمی‌تواند در آینده به تشکیل دولت فلسطین نه بگوید. نتانیاهو باید تصمیم سختی بگیرد.»

رئیس جمهور امریکا در طول چندین دهه فعالیت سیاسی خود بارها این ادعا را بیان کرده است، اما این‌بار، اظهارات وی انتقادات تند از جمله برخی از گروه‌های یهودی امریکایی را برانگیخت. منتقدان خاطرنشان کردند که امریکا خانه میلیون‌ها یهودی است که امنیت آنها باید برعهده دولت امریکا باشد نه کشور دیگر.

نگرانی امریکا از فرسایشی شدن جنگ

در میانه وضعیت شکننده بی‌بی و اوج‌گیری اختلافات او با دیگر اعضای کابینه و نیز تشدید شکاف بین واشنگتن و تل‌آویو، رسانه‌های امریکایی همزمان با سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جو بایدن رئیس جمهور امریکا از فرسایشی کردن جنگ میان رژیم اسرائیل و فلسطین از سوی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم برای بقای خود ابراز نگرانی و اعلام کردند تنش‌های بی‌سابقه میان واشنگتن - تل‌آویو در حال افزایش بوده و رهبری جهانی امریکا به‌دلیل حمایت از این رژیم در معرض تهدید است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان امریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در تحلیلی نوشت: بایدن رابطه بسیار نزدیکی با نتانیاهو داشته است اما در دو ماه گذشته و پس از حملات اسرائیل به غزه که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی شد، تنش‌های بی‌سابقه‌ای میان کاخ سفید و دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل ایجاد شد.

سفر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا به اسرائیل اعتقاد واشنگتن را نشان می‌دهد مبنی بر اینکه اسرائیل به اندازه کافی هشدارهای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه جهت کاهش تلفات غیرنظامیان را جدی نگرفته است.

سفر سالیوان همچنین با سفر بایدن به اسرائیل در ماه اکتبر، زمانی که رئیس جمهور امریکا به اسرائیلی‌ها گفت که درد، شوک و «خشم همه‌جانبه» آنها را درک می‌کند، در تضاد است. اما او همچنین به اسرائیل هشدار داد که اشتباهات مشابهی را که امریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ مرتکب شد، تکرار نکند و به خبرنگاران در راه بازگشت به واشنگتن گفت که اگر اسرائیل برای تسکین درد و رنج فلسطینیان در غزه اقداماتی انجام ندهد، از سوی جامعه بین‌المللی بشدت مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.

اکنون اختلافات آشکاری میان امریکا و اسرائیل در مورد وضعیت غزه پس از جنگ و رؤیای دوردست تشکیل کشور فلسطینی در حال ظهور است.

جنگ تلفات انسانی وحشتناکی داشته است اما بازتاب‌های سیاسی پیش‌بینی‌ نشده‌ای را نیز در امریکا برانگیخته است. موج تازه‌ای از یهودستیزی در امریکا به راه افتاده و ابهاماتی را درباره تبعیض علیه یهودیان، از جمله در میان برخی از ترقی‌خواهان و دانشگاه‌های لیبرال آیوی لیگ امریکا، آشکار کرده است.

نسبت به کشتار غزه در میان شهروندان عرب‌تبار ساکن امریکا خشم وجود دارد و این گروه در ایالت‌هایی چون میشیگان که در انتخابات برای دموکرات‌ها مهم هستند، نقش مهمی می‌توانند ایفا کنند. رهبری جهانی واشنگتن اکنون تهدید می‌شود و دلیل آن‌هم حمایت واشنگتن از اسرائیل است.

شبکه خبری ان‌بی‌سی امریکا نیز در گزارشی از نگرانی محافل امریکایی از اقدام نتانیاهو در فرسایشی کردن جنگ غزه و تبدیل آن به جنگ منطقه‌ای برای حفاظت از بقای سیاسی و فرار از مشکلات شخصی‌اش خبر دادند.

ان‌بی‌سی به نقل از مقامات و دیپلمات‌های امریکایی نوشت، این نگرانی وجود دارد که نتانیاهو مشکلات شخصی خود را به یک کابوس منطقه‌ای تبدیل کند. به گفته یک منبع مرتبط با سازمان‌های اطلاعاتی امریکا، نتانیاهو در تلاش برای محافظت از بقای سیاسی خود انگیزه کافی برای طولانی کردن جنگ دارد.

منبع:ایران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس