به گزارش مشرق، دیوید کامرون پیش از انجام این سفر به خبرنگاران گفت: این هفته دومین بازدید خود را از منطقه غرب آسیا انجام می دهم تا برای امدادرسانی به غزه و آزادی اسرای (صهیونیستی) باقی مانده پافشاری کنم.
وی با اشاره به بازگشایی گذرگاه کرم ابوسالم ادعا کرد، در این سفر مطمئن خواهد شد «کمکها و سوختهای بیشتری میتواند از طریق مسیرهای ممکن به غزه برسد.»
وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد: هیچ کس نمی خواهد ببیند که این درگیری لحظه ای بیشتر از حد لازم ادامه یابد. اما برای اینکه آتش بس کار کند، باید پایدار باشد.
کامرون ادعا کرد که اگر حماس به حملات موشکی ادامه دهد «نه تنها آتش بس پایدار نخواهد بود، بلکه راه حل دو دولتی نیز در بلندمدت امکان پذیر نخواهد بود.»
بر اساس برنامه اعلام شده رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس قرار است با همتای اردنی و شماری از نهادهای بشردوستانه در این کشور دیدار کند. در قاهره نیز وی ملاقاتهای مشابهی را صورت خواهد داد و سپس از مرز غزه با مصر و ارسال کمکهای بشردوستانه برای فلسطینیان بازدید خواهد کرد.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس، طارق احمد معاون کامرون در امور خاورمیانه و شمال آفریقا نیز در این سفر حضور دارد. کامرون دیروز هم در پاریس با همتای فرانسوی خود دیدار کرد و طی نشست خبری مشترک گفت که انگلیس و فرانسه خواهان برقراری آتشبس در غزه هستند.
وی با بیان اینکه این آتشبس باید «پایدار باشد، بهگونهای که اسرائیل از سوی حماس تهدید نشود»، افزود: ما درباره نحوه کمکرسانی به داخل غزه و خروج اسرا (اسرائیلی) گفتوگو کردیم.
دولت انگلیس از آغاز جنگ غزه با چشمپوشی از کشتار فلسطینیان، حمایت تمام عیار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. این کشور برخلاف فراخوان سازمان ملل متحد مخالف برقراری آتشبس دائمی در غزه است و چنین طرحی را به نفع گروههای مقاومت فلسطینی میداند.
البته ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس هفته پیش طی سخنانی در مجلس عوام برای نخستینبار از آغاز جنگ غزه ادعا کرد که اگر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حملات موشکی خود را متوقف و تمام اسرای اسرائیلی را آزاد کند، این کشور از آتشبس پایدار حمایت میکند.
با این حال فشارها روی او برای اصلاح موضع دولت و حمایت از فراخوان بینالمللی درخصوص برقراری آتشبس فوری در غزه روز به روز درحال افزایش است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس آمارها تاکنون نزدیک به ۱۹ هزار فلسطینی در اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و بیش از ۵۰ هزار نفر مجروح شدهاند. همچنین بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شدهاند.