امسال تعیین حداقل دستمزد باید بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان باشد

یک فعال حوزه کار گفت: حداقل دستمزد بر اساس خط فقر نسبی نه مطلق برای کلان شهرها باید ۲۵ میلیون تومان و برای شهرستان‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد.

به گزارش مشرق، سال‌های ۹۸ و ۹۹ بود که یکی از فعالان صنعت عنوان کرد در آینده‌ای نه چندان دور برای تأمین نیروی مورد نیاز صنایع با چالش جدی رو به رو خواهیم شد. تقریباً دو سالی است که کارفرمایان در حوزه صنعت گلایه دارند با وجود نیازمندی در تولید، کارجویان حاضر به فعالیت در واحدهای صنعتی نیستند. بر اساس آماری که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای امسال اعلام کرد در حال حاضر نرخ بیکاری در کشور ۷ درصد است که این عدد برای جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی رقم بالاتری اعلام می‌شود. چرا جوانان جویای کار تمایلی به فعالیت در صنعت و واحدهای تولیدی ندارند؟

معاون ارتباط با صنعت و تجاری سازی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی در این خصوص عنوان می‌کند، امروز بسیاری از صنایع به دنبال نیروی تحصیل کرده نیستند افرادی با مهارت می‌خواهند که در مدت کوتاه آموزشی، مهارت‌های لازم را کسب کنند.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اعلام کرد، جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بخش خدمات و کشاورزی بیشتر از صنعت بوده و خدمات در جذب نیروی دانشگاهی موفق تر عمل کرده است.

به اعتقاد وی بخش خدمات به بازار کار نزدیک تر بوده و به نوعی می‌توان گفت این بخش کار دوست‌تر است؛ علاوه بر اینکه با توجه به حاکم بودن فرهنگ خویش‌فرمایی در کشور، این موضوع در بخش خدمات قابل تحقق تر است. مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد، کارگر باید در کار خود مالکیت داشته باشد تا انگیزه لازم برای فعالیت او فراهم باشد.

یکی دیگر از دلایل استقبال نکردن جوانان جویای کار از فضای تولید، به حقوق و دستمزد بر می‌گردد که آنها را به سوی کارهای خدماتی مانند فعالیت در فروشگاه‌های آنلاین، تاکسی‌های اینترنتی و… سوق می‌دهد.

چرا نیرو جویای کار جذب تولید نمی‌شود؟

حمید حاج اسماعیلی از کارشناسان حوزه کار و فعال کارگری درباره نرخ بیکاری و گلایه‌مندی صنایع از کمبود نیروی کار گفت: در این خصوص هم از سوی برخی کارفرمایان چنین اظهارنظرها شنیده می‌شود که برای جذب نیروی کار مورد نیازشان با مشکل مواجه هستند و هم دولت و برخی مسؤولان در وزارت کار روی این مساله در چند روز گذشته اظهارنظر کرده‌اند. آمارها نشان می‌دهد نیروی بیکار در کشور بالاست و بر اساس آمار رسمی، نرخ بیکاری حدود ۸ درصد اعلام می‌شود. در عین حال نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز بیش از ۴۲ درصد بوده و آمار بیکاری برای جوانان ۲۳ درصد است‌ بر اساس آمار رسمی، نرخ بیکاری حدود ۸ درصد اعلام می‌شود. در عین حال نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز بیش از ۴۲ درصد بوده و آمار بیکاری برای جوانان ۲۳ درصد است که نشان می‌دهد کارجو در ایران وجود دارد.

وی افزود: با وجود کارجو در کشور عوامل دیگر سبب شده کارفرماها چنین انتقادهایی درباره کمبود نیروی کار داشته باشند. نخستین عامل به بازار کار سنتی ایران برمی‌گردد که جایگاه نیروی کار در آن به درستی تعریف نشده است. ما نتوانسته‌ایم توسعه مشاغل را در کشور ایجاد کنیم که هم بتواند به رشد و تحرک اقتصادی کمک و هم ظرفیت‌های بیشتری برای نیروی کار ایجاد کند.

وی تاکید کرد: ما نتوانسته‌ایم مشاغل جدید تعریف کنیم و خیلی از ظرفیت‌های بازار مانند فضای اینترنت، پلتفرم‌های مجازی و مشاغل زیادی که در حوزه IT تعریف می‌شود هنوز در ایران جایگاه خودش را پیدا نکرده است. این مشاغل می‌تواند بستر مناسبی باشد که مشاغل را معرفی و آموزش دهیم؛ ضمن اینکه مشوق‌های لازم برای ایجاد انگیزه و جذب نیروی کار نیز باید وجود داشته باشد.

دافعه بازار کار

مسیر مهارت در حوزه آموزش کشورهایی مانند آلمان و اتریش مشخص است. به این ترتیب افراد ۳ سال آموزش تئوری داشته و ۳ سال بعد از آن در یک کارگاه زیر نظر استادکار مهارت‌های عملی را حین کار می‌آموزند. در ادامه دیپلم گرفته و وارد بازار کار می‌شوند. آلمان و اتریش درباره مشاغل آینده در حال آموزش هستند و به سوی رشته‌های سایبری در حرکت هستند.

حاج اسماعیلی عنوان کرد: یکی از مشکلات اقتصاد دولتی همین است که جا برای نیروی کار و قدرت مانور و استخدام آن فراهم نیست و سبب می‌شود افرادی که رابطه دارند و می‌توانند از فیلترها عبور کنند به فضای کار ورود داشته باشند. همچنین در بخش خصوصی کوچکی که داریم حقوق نیروی کار و دستمزد کارگر، طوری طراحی شده که اجازه داده حداقل‌ها را برای جذب نیروی کار پرداخت کند. این امر با مهارت و تخصص فارغ‌التحصیلان ما که نرخ بیکاری بالایی دارند و علاقه مند هستند در بازار کار دارای شغل باشند، تناسبی ندارد.

این فعال کارگری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: بازار کار سنتی سبب شده با شرایطی که قانون کار دارد اینکه حداقل‌ها را می‌توان به هر فردی با هر مهارتی پرداخت کرد و نیروی کار نمی‌تواند هیچ گونه اعتراض شکایتی نسبت به این مساله داشته باشد، مشکلاتی ایجاد شود بازار کار سنتی سبب شده با شرایطی که قانون کار دارد اینکه حداقل‌ها را می‌توان به هر فردی با هر مهارتی پرداخت کرد و نیروی کار نمی‌تواند هیچ گونه اعتراض شکایتی نسبت به این مساله داشته باشد، مشکلاتی ایجاد شود. در حال حاضر یک کارفرما در بخش خصوصی می‌تواند یک فارغ‌التحصیل در مقطع دکترا را حتی در رشته‌های تخصصی به کار گیرد با همان دستمزد حدود ۵ میلیون تومان که با بن خوار و بار به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد. او نمی‌تواند شکایت کند چون عنوان می‌شود کارگر قراردادی بوده و حداقل دستمزد هم تعریف شده است؛ بنابراین هیچ گونه ادعایی از آن پذیرفته نیست. در نتیجه این بازار برای نیروی کار به ویژه نیرو متخصص دافعه دارد.

وی تاکید کرد: در این بازار، قانون به اندازه کافی از نیروی کار حمایت نمی‌کند که دستمزد مکفی و متناسب با شأن و صلاحیت فرد پرداخت شود. بنابراین بخش خصوصی کشور که مشمولان قانون کار هستند یک دافعه جدی به لحاظ شرایط کار و حقوق و دستمزد برای تحصیل کرده‌ها ایجاد کرده است.

مشکلات کارآفرینی

حاج اسماعیلی با اشاره به خوداشتغالی و کارآفرینی عنوان کرد: همه می‌دانیم برای کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار مشکلات زیادی وجود دارد؛ از تحریم و نرخ تورم تا نرخ گران تسهیلات و اجاره بها. تمام این مسائل برای کارآفرینان ایجاد چالش کرده است.

وی اضافه کرد: برخی کارفرماها هم عرق ملی نداشته و متعهد به رعایت قوانین نیستند؛ به جای پرداخت دستمزد نیروی کار ایرانی بر اساس قانون، کار را بدون حق بیمه و با ساعت کار بیشتر و حقوق پایین به کارگر خارجی که روادید سیاسی ندارد می‌سپارند. در ادامه برای به‌کارگیری نیروی کار داخلی از کارگر ضمانت می‌گیرند و شرایط سختی را پیش روی او می‌گذارند.

جامعه کارگری ایران چقدر است؟

این کارشناس و فعال حوزه کارگری درباره جمعیت کارگری کشور گفت: بر اساس آمارهای سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۱۴ میلیون نفر بیمه شده در این سازمان وجود دارد که بیش از ۱۱ میلیون نفر کارگر هستند یعنی مشمول قانون کار بوده و مزدبگیر هستند. در واقع می‌توان گفت جمعیت کارگری کشور بیش از ۷۰ درصد شاغلان را تشکیل می‌دهد.

حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: اگر حقوق مکفی پرداخت و شرایط کار برای کارگر رعایت شود نیروی جوان با اشتیاق وارد بازار کار می‌شود.

مقایسه دستمزد کارگر ایرانی با کشورهای همسایه

این فعال حوزه کارگری درباره دستمزد کارگر ایران و کارگران در کشورهای همسایه اظهار کرد: متوسط مزدی که در کشورهای اطراف به کارگر خارجی که حداقل پرداختی را دارند، پرداخت می‌شود حداقل ۳ برابر مزدی است که در کشور به کارگر ایرانی پرداخت می‌شود.

وی افزود: در ترکیه از زمانی که نرخ تورم افزایش پیدا کرد حقوق کارکنان عادی ۵ برابر شد در ترکیه از زمانی که نرخ تورم افزایش پیدا کرد حقوق کارکنان عادی ۵ برابر شد یعنی از حدود ۳ هزار لیر به ۱۸ هزار لیر افزایش یافت؛ در حالی که در ایران دستمزد متناسب با نرخ تورم افزایش نیافته است.

وی با بیان اینکه نرخ تورم در حال سرکوب قدرت خرید جامعه است، ادامه داد: قیمت‌ها روند افزایشی دارد اما ما به اندازه نرخ تورم و شرایط اقتصادی، دستمزدها را افزایش نداده‌ایم.

مقایسه دستمزد کارگر ایرانی با سایر کشورها

حاج اسماعیلی در ادامه مقایسه میزان دریافتی کارگران در ایران و سایر کشورها، گفت: در کشورهای اروپایی و امریکایی متوسط دستمزد ساعتی بین ۲۳ تا ۲۶ یورو است. در ایران این عدد به سختی در ماه بابت ۱۹۲ ساعت کار کارگر، به ۱۶۰ تا ۱۷۰ دلار می‌رسد. اگر کسی ۱۰۰ دلار دریافتی داشته باشد حدود ۵ میلیون تومان می‌شود؛ بنابراین حداقل حقوق که در ایران حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ است به ۱۵۰ دلار هم نمی‌رسد. این عدد در ترکیه ماهانه حداقل حقوق ۳۰ میلیون تومان است.

وی تصریح کرد: میزان دستمزد در ایران نسبت به جهان در سطح پایینی قرار دارد و اگر خوش‌بینانه نگاه کنیم در بین ۱۸۰ کشور رتبه‌ای بهتر از ۱۵۰ نداریم. این موضوع برای کشوری که منابع خدادادی بسیار دارد، کشوری غنی با جمعیت پایین مطلوب نیست. چنین برخوردهایی در حرکت توسعه‌ای کشور تأثیرگذار است. منابع موجود باید صرف امور رفاهی جامعه شود.

مسؤولان علاقه‌ای به افزایش دستمزدها ندارند

حاج اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه مسؤولان علاقه‌ای به افزایش دستمزدها ندارند، گفت: در یکی دو سال اخیر که دستمزد دچار تنش و چالش جدی شده است هنگامی که اظهارنظر مسؤولان را می‌شنویم، می‌بینیم علاقه مند نیستند دستمزدها افزایش پیدا کند، این موضوع را با بهانه‌های مختلف مثل اینکه تورم ایجاد می‌کند و می‌تواند کسری بودجه را بیشتر کند، توجیه می‌کنند هنگامی که اظهارنظر مسؤولان را می‌شنویم، می‌بینیم علاقه مند نیستند دستمزدها افزایش پیدا کند، این موضوع را با بهانه‌های مختلف مثل اینکه تورم ایجاد می‌کند و می‌تواند کسری بودجه را بیشتر کند، توجیه می‌کنند. در حالی که وظایف اصلی دولت‌ها در تمام دنیا ایجاد رفاه برای مردم است. رفع نیازمندی مردم اولویت است. برنامه‌ریزی مدیران بالادست باید به گونه‌ای باشد که درآمد کافی برای نیرو کار ایجاد کند و نیرو کار با آرامش بتواند کار کرده و زندگی کنند؛ ضمن اینکه در چرخه محرکه توسعه کشور بتوانند نقش آفرین باشند.

وی عنوان کرد: هنگامی که با چنین تناقضی رو به رو می‌شویم که با وجود نرخ بیکاری بالا به ویژه در بین فارغ‌التحصیلان و جوانان و نیز آمار رسمی که اعلام می‌کند بالای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار جدی در کشور وجود دارد چالش جذب نیروی کار در تولید نیاز به ریشه‌یابی مشکل دارد.

به گفته این فعال حوزه کارگری امروز با موج مهاجرت فارغ‌التحصیلان رو به رو هستیم زیرا بازار کار داخل مستعد برای حضور آنها نیست.

حداقل افزایش دستمزد با توجه به نرخ تورم چقدر است؟

حاج اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که با توجه به نرخ تورم و شرایط جامعه کارگری حداقل افزایش دستمزد امسال چقدر باید باشد، تاکید کرد: نخست باید به دنبال واقعی کردن دستمزدها در کشور باشیم؛ یعنی تناسب دستمزد با شرایط اقتصادی، نیازهای جامعه و معیشت مردم. این به این معنی است که خانواده‌ای با دو فرزند باید مسکن مناسب داشته باشد؛ معیشت آنها بر اساس استاندارد جهانی و تأمین روزانه ۲ هزار کالری قابل دستیابی باشد؛ نیازهای آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و رفاهی خانواده هم تأمین شود. حال پرسش این است که آیا می‌توان با دریافتی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان این نیازمندی تأمین است؟ امروز ۵۰ درصد ساکنان تهران مستأجر هستند. آیا با این دستمزد می‌توان یک آپارتمان ۵۰ متری در تهران اجاره کرد؟

اعتبار از جیب حقوق‌بگیران

حاج اسماعیلی در ادامه سخنان خود با اشاره به متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان با مجلس شورای اسلامی دچار اختلاف نظر شد زیرا نمایندگان مجلس عنوان کردند در برنامه هفتم توسعه باید حقوق بازنشستگان دولتی افزایش پیدا کند در حالی که دولت در لایحه خود هیچ اعتباری تعیین نکرد. این امر یکی از دلایلی بود که کلیات بودجه رد شد. در ادامه گفته شد، ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل افزایش یک درصدی مالیات ارزش افزوده شده است. این مالیات از کجا تأمین می‌شود؟ افزایش مجدد هزینه خرید کالا و خدمات که دوباره از جیب کارگر کم می‌شود. تمام این مسائل مشکلاتی است که در موضوع حقوق و دستمزد ایران وجود دارد.

ضرورت تعریف خط فقر برای واقعی کردن دستمزدها

این فعال حاج اسماعیلی درباره تعیین حداقل دستمزد در سال جاری ادامه داد: برای واقعی کردن حداقل افزایش حقوق و دستمزد، چند شاخص باید تعریف شود؛ نخست دولت به خود بقبولاند و این جز تکالیف او است اینکه خط فقر را تعریف کند. بیش از ۱۵ سال است که درخواست می‌شود خط فقر باید تعریف شود تا بتوان در ادامه درباره افزایش دستمزد و سایر موارد برنامه‌ریزی کلان داشت.

وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک مرکزی و مرکز آمار ایران هیچکدام حاضر نیستند خط فقر را در ایران به طور شفاف تعریف کنند
این موضوع یک شاخص مهم است. ما باید دستمزدی تعریف کنیم که از خط فقر پایین‌تر نباشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک مرکزی و مرکز آمار ایران هیچکدام حاضر نیستند خط فقر را در ایران به طور شفاف تعریف کنند. این موضوع یک شاخص مهم است. ما باید دستمزدی تعریف کنیم که از خط فقر پایین‌تر نباشد. دوم اینکه ماده ۴۱، باید جدی و قانونی رعایت شود یعنی نرخ تورم در دستمزد لحاظ شود و سبد معیشتی که در آنجا تعریف شده است برای خانواده‌های متوسط معمولی تعریف شود که چقدر است.

وی ادامه داد: دولت در سال گذشته با وجود اینکه نرخ سبد معیشت را کاهش داد به ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در صورتی که محاسبات اتحادیه و انجمن‌های کارگری این عدد را ۱۵ میلیون تومان اعلام کرده بودند دولت دوباره رقم ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تقلیل داد. حتی حاضر نشد همان مبلغ تعیین شده خود را پرداخت کند. بنابراین در این راستا باید قانون اجرا و دولت متعهد به اجرای آن شود. در عین حال باید معیارهایی که در تعیین دستمزد دخالت دارند و جهانی هستند مدنظر قرار گیرد.

حداقل دریافتی باید بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان باشد

به گفته حاج اسماعیلی حداقل دستمزد بر اساس خط فقر در کلان شهرها مانند تهران باید ۲۵ میلیون تومان باشد. وی در توضیح خود افزود: حداقل دستمزد بر اساس خط فقر البته منظور خط فقر مطلق نیست که مختص به ارزاقی است که فقط برای مرگ‌ومیر تعریف می‌شود، اما در خط فقر نسبی حداقل دستمزد برای کلان شهرها باید ۲۵ میلیون تومان و برای شهرستان‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد.‌ حداقل دستمزد بر اساس خط فقر نسبی برای کلان شهرها باید ۲۵ میلیون تومان و برای شهرستان‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد

وی بیان کرد: انتظار ما این است حداقل دستمزد به این رقم‌ها افزایش پیدا کند. آیا دولت آمادگی این افزایش را دارد؟ خیر. هدف گذاری که دولت کرده رقم‌های دیده شده در بودجه حدود ۱۸ درصد است. در شورای عالی کار مدتی با جلسات زمان خریده می‌شود و در نهایت مثل آنچه در سال‌های گذشته تجربه شده با چند درصد بالاتر رقم دستمزد کارگران اعلام می‌شود.

حاج اسماعیلی در پایان گفت: ما باید به نیروی انسانی به عنوان سرمایه این کشور توجه کنیم. بدانیم اگر دستمزد کافی به کارگران و نیروی کار خود پرداخت نکنیم روند توسعه در کشور دچار مشکل می‌شود و همچنین هزینه بیشتری در بزهکاری اجتماعی باید بپردازیم؛ ضمن اینکه اگر میزان دستمزد مطابق با نرخ تورم باشد دیگر نیاز به پرداخت یارانه نبوده و فقط اقشار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی باید یارانه دریافت کنند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 50
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 20
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 8
    تعدیل
    • IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      4 0
      خدا کنه ارگانهای نظام جای ریخت و پاش هاشون نیروهاشون را تعدیل نکنند . یکی به گوش رهبری برسونه ما بچه آوردیم ولی مسولینی که باید وظایفشون را عمل کنند چیکار کردند ؟
    • ALIR IR ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      5 0
      حقوق ها افتضاح الان با ماهی 50 میلیون در سطح سال 97 ایا بتوانیم زندگی کنیم!/ کافی است تناسبی بین افزایش دستمزدها و نرخ کالا و خدمات ارز ها و سکه گگرفته شود.! این یک اجحاف در حق دستمزد بگیران هست و شرکت های تولیدی سیرمونی ندارند (و البته نه همه شون)
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    22 22
    نفرمائید جناب؛ وزارت محترم کار تشخیص داد همون هشت نُه تومن کافیه راستی مشرق جان؛ چه خبر از وزیر کار قبلی، که میخواست با یک میلیون تومن،شغل ایجاد کنه
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      2 3
      می بینی حتی اینجا هم مخالف هستی جناب ضد نسل که ضد معیشت هم هستی خخخخه هرچند فکر کنم از بی سوادی باشد که نفهمیدی یعنی چی دستمزد منطقه ای!! یعنی کاردی که متل تو که احتمالا در تهران هستی چون هزینه بیشتر هست نسبت به جاهای دیگر درآمدت بیشتر هست یعنی نمی خوای بیشتر درآمد داشته باشی خخخخه آلودگی هوا چطور؟ وقتی دستمزد منطقه ای شود کارفرما می روند در جاهای کمتر توسعه یافته تر به خاطر کمتر بودن هزینه آنجا و تهران هم خالی تر می شود خخخخخه
    • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      1 0
      آقایی که پاسخ این پیام رو دادی: چهار خط نوشتی، بیست تا خخخخخخخخخ نوشتی نمی خواد به بی سوادی بقیه بخندی، برو به کارامدی همفکرانت گریه کن که دلار بیست و خردی شده پنجاه تومن، راستی طعم ساندیس با رایحه چای دبش چطوره؟خخخخخخخخخخخخ مثل خودت
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 9
    ارتش باید ندارد ما هم که در حال جنگ ایم. بیخود توقع مردم را بالا نبرید.
    • هادی IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      2 0
      با کی در حال جنگیم که ما خبر نداريم؟۲۰ ملیون توقع بالا میبره؟دست شما احتمالا توی خرج نیست عزیز جان‌ با محاسبه اجاره مسکن و نرخ تورم بالای ۵۰ درصد آیا ۲۰ ملیون برای یک خانواده ۴ نفره زياد است و ایجاد توقع میکنه؟به دلار هم میشه ماهی ۴۰۰ دلار زياده؟واقعا متاسفم
    • IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 1
      در دولت و مجلس انقلابی دیگر توقعی نمانده که بالا و پایین بره
  • ناشناس IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    11 0
    کارگر و کارمند نیازی به افزایش حقوق ندارد بیایید شما مدیران هم اندازه ماها حقوق بگیرید .شکم سیر بیا خودتم اندازه کارمند و کارگر حقوق بگیر تمام پیامبران و امامان ما ساده زیستند و خودشان را در حد افراد فرودست جامعه گرفتند اما شماها با یک روایت جعلی از امام صادق مسعولان و مدیران را سطح زندگیشونا با افراد کارگر و کارمند جامعه تفاوت گذاشتید و پشت میزو صندلی های لوکس دکورهای گران گذاشتیدشون و حقوقهای بیشتر از کارگر بهشان دادید و گفتید منطق و عدالت این نیست که کارگر و مدیر به یک اندازه حقوق بگیرند اگر مدیر به اندازه کف جامعه حقوق بگیره باعث فساد میشه و از این دست حرفها در حالی که می‌بینید بلعکس شده فساد از شکم سیر هست که بیرون میاد مدیری که سیرهست از گشنه خبر ندارد و همه چیزا گل و بلبل میبینه . سیری مدیران و مسعولان باعث فساد خودشان و بعد هم باعث فقر و نداری مردم و نهایت هم فساد جامعه.شما نیازی نیست به حقوق کارگر و کارمند اضافه کنی شماحقوق
  • محمد صادق مهدوی IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    3 24
    باید تورم را کنترل کرد . افزایش حقوق و دستمزد اگر چه به ظاهر خوشحال کننده است اما آن طرفش دور باطل است و تورم زا .ابن فعال کارگری همه چیز را باید با هم ببیند . مگر کارمند چقدر می گیره که کارگر 25 بگیره ؟ الان هم با هیاهو و هوچی گری کارگران بیش از اندازه می گیرند . هروقت حقوق کارمند و تحصیلکرده ما شد 60 میلیون آن وقت کارگر بیسواد و کم سواد ادعای 25 میلیون حقوق کند .
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      7 0
      هر وقت تونستی پنچری ماشینت خودت بگیری و واشر شیر آشپزخونت خودت عوض کنی بگو کارگرها بیسواد هستند
    • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 1
      اگر سالهای قبل تورم نداشتیم حق با شما بود ولی تورم جلوتر از حقوق حرکت میکند اگر افزایشی باشد مال تورم سال های قبل است یعنی امسال تورم شده و سال قبل ولی افزایش حقوق سال بعد است که دولت و دولتهای محترم وکارفرمایان با تورم ایجاد شده نتها زیان نمی‌کنند بلکه سود هم می کنند یعنی حتی اگر حقوق به اندازه‌ی تورم هم افزایش یابد که تاکنون چنین چیزی نداشتیم برخلاف ادعای دولت در مورد آن ۵۷درصد باز هم حداقل یک سال دولت وکارفرمایان به کارمند و کارگر وبازنشستگان بدهکارند و مابه تفاوت که حق شرعی و قانونی مردم است هرگز پرداخت نشده است درهر صورت قانون تکلیف را مشخص کرده افزایش حقوق برابر افزایش تورم ولی عزیزان به قیمت بدبخت کردن مردم و کشور زیر بار قانون نمی‌روند وهمه ی دولت ها اینگونه بودند سیاست لیبرالی را دنبال می کنند
    • علی IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      شما متوجه بحث نیستید بحث دقیقا اینه که طی چند سال گذشته با هدف یا بهانه کنترل تورم میزان حقوق و دستمزد افزایش مناسب نداشته، در همین حال تورم نیز اصلا کنترل نشده انتقاد اینجاست که تورم عوامل متعدد دارد حالا که دولت ها توانایی یا عزمی برای کنترل سایر عوامل را ندارد نرخ دستمزد را سرکوب نکنند (چون باعث ایجاد نارضایتی و .... می شود)
    • حمیدرضا IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      حیات یک ملت مرهون کار وکارگر است. موتور محرک اقتصاد ممالک پیشرفته کار کارگران واحدهای مختلف صنعتی بوده وهست نه کار برخی کارمندانی که به صرف داشتن مدرک درک درستی از انجام وظیفه ندارند و بهره وری و کار مفیدشان فاجعه محسوب میشود!!
    • علی IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      درپاسخ مهدوی بگم که: شما آنقدر احمق هستید که فکر میکنی که همه کارگران بیسواد هستند، درحالیکه اکثرکارگران کشورافراد تحصیلکرده هستنددر رشته های مهندسی عمران،مکانیک،برق،معدن،صنایع، متالوژی، مدیریت ، حسابداری، حقوق ، راه سازی، اقتصاد،مخابرات و غیره هستند که شما اینقدر کودن و نادان هستید که چنین چیزی میگید!!! پس خجالت بکش .
    • IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      بی ادب الان اکثر کارگرا لیسانس دارن
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 10
    خیلی بی انصافی است اینطورمقایسه کردن درایران تولیدکننده اصلاحامی نداره جنسی راتولیدمیکنی100تمام میشه بایدبفروشی80تازه اگرمشتری پیداکنی انقدررانت وفسادزیاده که برای تولیدکننده غیرازپشیمانی وضررچیزدیگری باقی نمیمانه ببین برای تعیین قیمت گندم چقدردست دست میکنن یابرنج انقدرواردکردن که کشاورزان سه استان شمالی کمرشان شکست دام خوراک راسه برابرکردن ولی قیمت دام رادستوری ثابت نگه داشتن تااکثردامهاروانه کشتارشدن قیمت ماشین داخلی چنداست ولی اجازه وردات ماشین خارجی رانمیدن اگرهم بدهندقیمت ان انقدربالاست که سودش معلوم نیست به جیب چه کسی میرود
  • باقر IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    6 1
    وضعیت بازار خیلی خرابه ، مردم قدرت خرید ندارن ، قدرت خرید مردم بره بالا وضعیت کاسبی کارفرماها هم خوب میشه و ولی وقتی بازاری برای فروش وجود نداشته باشه کارفرما هم بدبخته ، حقوقی که شما میفرمایی از کجاش بیاره بده
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    6 0
    افزایش ۴۹ درصدی حداقل دستمزدها در ترکیه؛ 29 میلیون تومان! رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با افزایش ۴۹ درصدی حداقل دستمزد موافقت کرد: 🔹حداقل دستمزد برای سال ۲۰۲۴ میلادی به ۱۷۰۰۲ لیره می رسد. ترکیه در ابتدای سال 2023 هم حداقل دستمزد را افزایش داده بود. این یعنی طی یک سال حداقل دستمزد در ترکیه 100 درصد افزایش داشته است. دلیل این مقدار افزایش دستمزد در ترکیه نرخ تورم است که پارسال به ۸۵ درصد رسیده بود و امسال به کمتر از 62 درصد رسیده است.
  • لعیا IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 13
    اگه قرار باشه حقوق کارگران زیاد بشه ، کارفرما هزینه رو از کجا تامین کنه؟ غیر از اینکه باید نرخ خدمات رو زیاد کنه یا نرخ فرآورده رو بالا ببره
    • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      عزیزم نرخ خدمات زیاد شده بدون افزایش حقوق شاید شما در ایران زندگی نمی کنید البته در اکثر شرکتها وکارگاها و کارخانه‌ها افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق کارگر تنها ۵درصد به قیمت ها اضافه میکند حالا شما خودتان نرخ تورم واقعی را با حقوق مقایسه بفرمایید
    • IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق کارگر تنها ۵ درصد قیمتها رو اضافه میکنه؟ مصداق این ادعا چه سالهایی هست؟
  • محمد IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 5
    نظر ایشان یعنی تعدیل ، بیکاری ، کاهش تولید ،تورم و ....
  • US ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    9 0
    ما ک داریم مهاجرت میکنیم دیگه مهم نیست
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    4 0
    این مقدار رو با در نظر گرفتن خط فقر پیشنهاد میکنید لطفا بفرمایید با در نظر گرفتن خط قبر چه مقدار باید بدهند چون بعضی ها خط فقر رو رد کردند و الآن زیر خط قبر زندگی می کنند ؟!
  • US ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 0
    اینجور نگو الان وزرای اقتصادی دولت سکته میکنن
  • US ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    6 0
    نرخ دستمزد حتی کردستان عراق هم بیشتر از ایرانه، بهترین کار مهاجرته شما خارج از کشور ظرف بشوری هم دستمزد که میگیری خیالت راحته و تا آخر ماه هیچ دغدغه ای نداری،
  • FR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    9 0
    گند زدین تو زندگی و عمرمون با این تورم و حکمرانی
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    5 0
    نمیدونم چقدر و کی ممکنه بشه اما باید طوری باشه که میزان کار و تخصص واقعی در تفاوت حقوق تاثیر داشته باشه
  • علی IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    5 0
    توی شهر ما یه کارخونه معروف صنایع غذایی حدودا ماهی 5 میلیون به کارگرش میده!
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 1
    نیکوکار و بدکار در برابرت یکسان نباشند، که این کار نیکوکار را در انجام کار نیک بی رغبت، و بدکار را در بدی ترغیب می کند، هر کدام را نسبت به کارشان پاداش بخش (بخشی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر)
  • IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    3 0
    منافقین و بهائیان داخلی که از سگ نجس ترند اقتصاد مملکت را با چاپ پول و افزایش حقوق نابود دارند می کنند ، این جماعت دلسوز مردم نیستند
    • IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      چه ربطی به دین و مذهب داره؟!دزد و رانت خوار و چپاول گر ادعای هردین و مذهبی داشته باشه،بی صفت ترین آدمهاست...
  • عباسم IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    3 0
    خط فقر شده سی میلیون بعدش 20 الی 25 خوبشونه من فقط موندم این همه خلق نقدینگی چند هزارمیلیارد تومنی روزانه بانک هارو چرا کسی نمیبینه ولی تا میان چندر غاز رو حقوق کارگر و بازنشسته بیچاره بزارن تورم دان این کارشناس ها درد میگیره
  • IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 1
    زرشک.
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 1
    همین الان که حقوق 5 میلونه ازگیل شده 100 هزار تومان حقوق بشه 20 میلون تومان همیون ازگیل میشه کیلویی 1 میلون تومان گوشت میشه 5 میلون تومان سیب میشه 500 هزار تومان پس همون حقوق 5 میلون خیلی به صرفه است
  • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 0
    ای بابا ارقام بالا واسه مسئولینه که ساده زیست ترینشون نسبت به مردم عادی نجومی بگیرن
  • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 1
    این یعنی تعطیلی بنگاه های تولیدی کوچک
  • GB ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 0
    اشتباه ما مردم این بود که بجای خدای تبارک و تعالی رفتیم سراغ مسئولین. مسئولین خیلی هم که زرنگ باشند فکر جیب خودشون هستند و خانواده خودشون.
    • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      1 0
      خدا خیرت بده منم به این معتقدم
  • GB ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    4 2
    روحانی بلایی به سر مردم آورد که رفتیم به رئیسی رای دادیم. رئیسی هم بلایی به سر مردم آورد که دیگه کلا به هیچ یک از مسئولین هیچ اعتمادی نداریم. اللهم عجل لولیک الفرج
  • محسن .ف IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 0
    لعنت به این حقوق ها . هر روز سفره مان کوچک تر شده
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 0
    پس بیکارها چی؟ یارانه ها را قطع کنید بزارید رو حقوق کارمندها بیکار ها چی میشن؟
  • KR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 0
    حقوق کارگرارو به اندازه مناسب افزایش ندید تا همه برن سراغ اسنپ و دستفروشی که چند برابر کارگری درامد ایجاد می کنه و تایمش هم شناوره هر وقت خواست کار می کنه نخواست کار نمی کنه. خودتون جذابیت بازار کار رو ازبین بردید
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 0
    زندگی من و خیلی های دیگر در بی کفایتی دولتها اعم از چپ و راست سوخت. باشد به وقت حساب و کتاب که از حق خودم نسبت به هیچ کس نخواهم گذشت. اسم دیگرش حق الناس است که ربطی هم به بخشش خدا ندارد.
  • IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 1
    تولید کنده رحم نمیکند قانع.نیست بهد ده درصد
  • IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 2
    کارخونه اگه 1000 درصد سود نکنه راضی نمیشه! به کارگر و کارمند دولت و کارفرما دید رعیت دارند.ایشالا همشون ورشکست بشن حالشون دیدن داره
  • US ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 6
    مردم ما متاسفانه همیشه از حکومت طلبکارند، و گرنه اگر زن و شوهر اهل زندگی باشند با ۱۰ میلیون هم میشه زندگی کرد، این تورم هم یک مشکل کاملا جهانیه، من مدتی که اروپا بودم به چشم دیدم تورم بدتر از ایران بود
  • مرتضی IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    0 0
    سال آینده دستمزدها باید دست کم بین ۳۰و۳۵باشد که یک خانواده ۴نفره فقط بتوانند یک زندگی ساده بدون هیچ پس اندازی داشته باشن،ولی متاسفانه این دولت ما میگه کارگر باید همیشه گشنه باشه ،اخه چرا کشوری با اینهمه ثروت ،منابعش باید به غارت بره وخرج خود ملت نشود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس