به گزارش مشرق، سمیه خیاطیان، فوق تخصص کبد و گوارش در رادیو سلامت درباره چگونگی ایجاد زخمهای گوارشی افزود: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد میشود که این التهاب در طولانی مدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده، و هنگامی که آسیب وارد شده، بیش از ۵ میلیمتر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی میگوییم.
وی علت اصلی ایجاد زخمهای گوارشی را مبتلا شدن به عفونت میکروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی مدت مسکنها دانست و افزود: داروهای مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند، اما در صورت مصرف حتماً تحت نظر پزشک معالج مصرف شود.
این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به علائم زخمهای گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ خونی، و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخمهای گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممکن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه کند.
وی پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فراوری شده، و همچنین مصرف غذاهای چرب و کم ادویه را ضروری دانست و توصیه کرد: افراد سیگار و الکل را کنار بگذارید و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانید.
خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطانهای گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یک بار غربالگری انجام دهند.
این فوق تخصص کبد و گوارش در پایان با تأکید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم، سبب پیشگیری از اکثر بیماریها از جمله بیماریهای گوارشی میشود.
یک فوق تخصص کبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخم های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذکر نشده است؛ ولی تشدید کننده ی بیماری های IBS و رفلاکس هستند.
منبع: فارس