کد خبر 1562216
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴
ژانویه برای «منو تو» چگونه رقم می‌خورد؛ تلخ یا با اسپانسرهای جدید

شبکه من‌وتو، ۲۲ آبان ۱۴۰۲ با انتشار اطلاعیه‌ای، تعطیلی رسمی‌اش را در صورت تداوم آنچه بحران مالی خوانده، ژانویه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۲) اعلام کرده بود.

به گزارش مشرق، حدود ۵۰ روز پیش بود که شبکه من و تو پس از ۱۴ سال فعالیت اعلام کرد، اوایل سال آینده میلادی یعنی حدود ۳ ماه دیگر تعطیل خواهد شد. مالکان این بنگاه رسانه‌ای که سال ۲۰۱۰ فعالیت خود را آغاز کرده است ،طی بیانیه‌ای در صفحه اینستاگرامی خود، درباره علل تعطیلی به شرایط اقتصادی و کاهش‌ درآمدهای این شبکه اشاره و اعلام کردند «تداوم بی‌ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول ناتوان ساخت.»

شبکه «من وتو» گرچه در ابتدا به‌عنوان رسانه‌ای در حوزه سبک زندگی و سرگرمی آغاز به فعالیت کرد و بر تغییر سبک زندگی و تطهیر پهلوی ها متمرکز بود اما هر چقدر گذشت سیاسی و سیاسی تر شد به‌گونه‌ای که در حوادث سال های ۹۶ و ۹۸ و پاییز ۱۴۰۱ عملا برای تبدیل اعتراضات به اغتشاش، بازوی عملیات رسانه ای براندازان شد. رسانه‌ای که گرچه از ایران و ایرانی می گفت اما در عمل در خدمت منافع دشمنان این مرز و بوم بود. مزدوری برای من و تو چنان است که در حالی که وجدان عمومی حتی در غرب علیه جنایات رژیم صهیونیستی بیدار شده است اینک در بحبوحه جنگ غزه عملا رسانه فارسی زبان صهیونیست هاست!

اما چرا موضوع تعطیلی این شبکه که حامی اصلی آن گروه‌های ضدایرانی فعال در رژیم صهیونیستی و سلطنت‌طلبان هستند سروصدای زیادی در رسانه ها و محافل عمومی ایجاد کرد. کلیپ کوتاه منتشر شده از صحبت‌های نتانیاهو در کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۲ که در فضای مجازی دست به دست می‌شود، پاسخی است به چرایی اهمیت تعطیلی این شبکه.

حالا که ظاهرا پرونده شبکه من وتو در حال بسته شدن است چند نکته قابل تامل است: ۱.با توجه به ماموریت شبکه من وتو در تطهیر پهلوی ها به نظر می‌رسد با وجود همه فعالیت‌های انجام شده این شبکه اعم از ساخت مستندهای تاریخی تا ویژه برنامه مستمر در تطهیر پهلوی ها عملکرد من وتو برای سرمایه گذاران این شبکه در عملکرد یا نتیجه، به گونه‌ای رضایت بخش نبوده که حاضر به ادامه سرمایه گذاری و هزینه کرد باشد. در واقع می‌توان این‌گونه استنباط کرد که پروژه تطهیر پهلوی‌ها نه الزاما در تمامی ابعاد اما به صورت برایندی عملا شکست خورده است که عملا نشانه های آن را به رغم سرمایه گذاری سنگین مالی و رسانه ای طی یک سال گذشته برای ربع پهلوی و عدم اقبال اجتماعی مشهود بود.

۲. پس از تیرگی روابط ایران و عربستان از سال ۱۳۹۴ مجموعه‌ای از سرمایه گذاری طرف سعودی در مجموعه ای از رسانه های فارسی زبان شکل گرفت رسانه هایی همچون من وتو و اینترنشنال نمونه‌هایی از این رسانه ها بودند اما پس از توافق اسفند۱۴۰۱ ایران و عربستان و آغاز روند بهبود روابط دو کشور به نظر می رسد بر اساس توافقی اعلام نشده، عربستان دیگر تمایلی به تامین هزینه رسانه‌ای فارسی زبان به عنوان سرمایه گذار ندارد. موضوعی که گرچه به صورت رسمی اعلام نشده اما براساس شواهد میدانی همچون مزدوری این دوشبکه اینترنشنال و من وتو برای طرف اسرائیلی و اعلام احتمال تعطیلی شبکه من وتو طی ماه‌های آینده می توان به این جمع بندی رسید که کارفرمایی شبکه های ضد ایرانی که تا دیروز عربستانی ها بودند پس از توافق ایران و عربستان یا تغییر کرده یا در دست تغییر است.

۳.تقریبا همزمان با انتخابات سال ۸۸ یعنی طی ۱۴ سال گذشته مجموعه ای از شبکه‌های رسانه ای همچون تلویزیون بی‌بی سی، شبکه تلویزیونی اینترنشنال و من و تو و تلویزیون صدای آمریکا متولد شدند؛ رسانه‌هایی که میدان دار تهاجم رسانه ای علیه کشور عزیزمان ایران در سال‌های گذشته بوده اند. حال به نظر می رسد با توجه توسعه شبکه‌های اجتماعی و بسترهای نوین رسانه‌ای، توسعه فرد رسانه ها و تغییر تاکتیک‌های رسانه ای عربستان سعودی و حضور جدی رژیم صهیونیستی در کارفرمایی رسانه ای می بایست منتظر پیکربندی جدیدی در عرصه رسانه های فارسی زبان بیگانه در میدان تهاجم رسانه ای باشیم که نشانه های آن را شاید در تعطیلی شبکه من‌وتو انتقال کارفرمایی شبکه اینترنشنال از عربستال به رژیم صهیونیستی و بی‌طرف نمایی بی بی سی بتوان جست‌وجو کرد.

شبکه منوتو که عملاً از ۲۰۱۰ راه اندازی شده، با تولید حجم بالایی از برنامه‌های سرگرمی، در لابلای آن، به ارائه یک تاریخ روتوش شده از دوره پهلوی می‌پرداخت و بدین ترتیب، به شدت دهه شصت، هفتاد و هشتادی‌ها را ـ که درک مستقیمی از دوره پهلوی نداشتند ـ تحت تاثیر قرار داد.

مدیران این شبکه اعلام نکردند، در این ۱۴ سال، درآمد شبکه‌شان از کجا تامین می‌شده که حالا بعد از این همه سال، به مشکل مالی برخورده‌اند، اما پس از این اطلاعیه برای چندین روز، شاهد اشک تمساح مجریان و عوامل این شبکه روی آنتن تلویزیون خودشان و همچنین در حساب‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی بودیم و ظاهراً همه چیز در مسیر تعطیلی شبکه پیش می‌رفت.

اما نکته اصلی اینجاست که با وجود آنکه نزدیک پنجاه روز پیش، مدیران ماهواره‌ای شبکه فارسی زبان من و تو، از تعطیلی این شبکه خبر داده بودند، این شبکه همچنان فعال است و حتی با برخی مجریان دیگر شبکه‌های فارسی زبان برای جذب مذاکره داشته است؛ موضوعی که شائبه بازارگرمی مدیران این شبکه برای جذب کارفرمای جدید را در پی داشته و این پرسش را پیش آورده که آیا کل خبر منتشر شده درباره تعطیلی این شبکه، آگهی جذب سرمایه گذار برای دولت‌های خاص بوده است؟!

همچنین، برخی اتفاقاتی که در هفته‌های اخیر رخ داده، تردیدها درباره واقعی بودن تعطیلی این شبکه را افزایش داده است. علاوه بر پخش چند برنامه نظیر ویدیوهای پرویز ثابتی، روند برنامه سازی برای این شبکه تداوم دارد و هیچ نشانه‌ای از تعطیلی این شبکه که قرار است یک ماه دیگر تعطیلی شود، مشهود نیست. اغلب مجریان این شبکه با شبکه‌های ماهواره‌ای رقیب مذاکره نکرده‌اند و در حال تولید برنامه برای منوتو هستند که ظاهراً به منزله امید آن‌ها به تداوم فعالیت شبکه متبوعشان است. حتی شنیده‌ها حکایت از مذاکره مدیران من و تو با برخی برنامه سازان و مجریان دیگر شبکه‌های فارسی زبان برای جذب آن‌ها دارد که قاعدتاً شبکه‌ای که قرار است به زودی تعطیل شود، نیروی جدید جذب نمی‌کند.

این شرایط چنین دیدگاهی را تقویت کرده که شبکه منوتو نیاز به اسپانسرهای جدید به ویژه از نوع دولتی داشته و آنچه تحت عنوان تعطیلی منتشر شده، در واقع یک آگهی مزایده برای جذب اسپانسر از میان دولت‌های تحت رقابت یا تخاصم با ایران است. منوتو به خصوص پس از راه اندازی ایران اینترنشنال که برخی عناصر کلیدی‌اش را قاپید، در پی جذب اسپانسر مشابه به ویژه از میان دولت‌های منطقه که به دنبال تاثیرگذاری بر ایران هستند، بوده و بعید نیست پس از پخش این آگهی، اسپانسر جدید جذب شده باشد. با این اوصاف باید صبر کرد و دید، آیا منوتو واقعاً یک ماه دیگر تعطیل می‌شود یا پول‌های جدیدی راهی این شبکه شده و منوتو با این اسپانسرهای تازه عرض اندام می‌کند؟!

با این وجود و با ضد و نقیض‌گویی‌های عوامل این شبکه این ابهام هنوز برای مخاطبان وجود دارد که آیا قرار است این شبکه برای همیشه تعطیل شود و یا قرار است با اسپانسرهای جدید و یا در قالب عنوان و شبکه‌ای جدید و یا حتی در کشوری دیگر به فعالیت خود ادامه دهد. هر چه هست باید منتظر ماند و دید که این ژانویه برای شبکه من و تو چگونه به پایان می‌رسد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    3 1
    بهمن 88 سازمانهای نظرسنجی امریکا صحت نتیجه انتخابات 88 را تایید کردند اگر می‌خواهید فرهنگ سازی کنید
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    3 6
    فعلا تا سیاست های غلط صدا و سیما هست نان این شبکه ها در روغن است
    • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
      1 0
      تا امثال تو باشند نانشان در کره حیوانی هست
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    4 0
    اگه تعطیل نشه حداقل بخشی از مخاطبان اینها رو دروغگو و غیر قابل اعتماد می دانند...دیگه همه برنامه هاشون تکراری شده اون جذابیت سالهای اول رو ندارن
  • صبا IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    10 0
    هر چه زودتر بهتر من یکی شخصا حالم از این شبکه بهایی مسلک به هم میخوره
    • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
      2 3
      از پای ماهواره بلند شد ساندیسی علاف
    • محمدقزل IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
      3 2
      خدایا ه‍مه دشمنان جمهوری اسلامی ایران را نابود بگردان
    • IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
      1 0
      ساندیسی خیلی شرافتمندتر و بهتر از کاسه لیسی ارازل جهانی هست اسقاطیلی
  • US ۰۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۵
    1 0
    اینها فیلمه، تمام مجریاش دارن تو یوتوب به فعالیت شبه شخصیشون ادامه میدن، بجای بودجه اختصاصی، از طریق یوتوب پول میسازن، طرفداراشون و رباتهاشون کانالها رو پر میکنن، که پول بگیرن، یعنی عملا من و تو تبدیل شده به ده‌ها شبکه شبه خصوصی یوتوبی بدون نیاز به بودجه و مدیریت متمرکز.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس