به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: هممیهن در سرمقاله خود نوشت: «جامعه ایران مدتهاست که دچار شکافهای تحلیلی و ذهنی شده است؛ گویی که هر گروه بیتوجه به واقعیت میکوشد که روایت خود را بر پدیدهها بار کند. روایتمحوری نهفقط سیاست رسانه رسمی، بلکه سیاست تحلیلی سایر گروهها نیز شده است و جالبتر اینکه، این شکافها نهتنها عمیقتر میشود، بلکه شکافهای جدیدی میان هر کدام از گروهها شکل میگیرد. نمونه آن تفاوتهای زیاد در نگاه گروههای سیاسی، حکومت، و مخالفان نسبت به جنایت رخداده در کرمان است. اینگونه رویدادهای مهم در هر جامعهای که بهوجود آید موجب کاهش اختلافات و شکلگیری نوعی از وحدتنظر میان همه میشود. همگان میکوشند فراتر از اختلافات خود، در برابر اقدامات جنایتکارانه متحد شوند. ولی تشتت سیاسی ما مانع از این همگرایی میشود؛ بهطوریکه حتی در میان بلوک حاکم نیز یک شکاف تحلیلی و رویکردی مهمی را در حادثه اخیر دیدیم. برخی از آنان کوشیدند که اسرائیل را مقصر مستقیم معرفی کنند و برخی دیگر از اتخاذ چنین موضعی دوری کردند و در نهایت داعش را بهعنوان مسئول آن پذیرفتند. این شکاف بسیار عمیق بود، زیرا تصور اینکه کدامیک از این رویکردها پذیرفته شود، تبعات و الزامات سیاسی کاملاً متفاوتی را ایجاد میکرد. جناح تندرو برخلاف جریان رسمیِ سیاست، از ابتدا خواهان حضور عملی ایران در جنگ غزه بود، موضوعی که مقام رهبری با آن مخالفت کردند و موضع مسئولانهای گرفتند. آنان معتقد بودند عدم حضور مستقیم ایران در این نزاع موجب سرکوب حماس شده و پس از آن به حزبالله لبنان و ایران خواهند پرداخت. این گروه جنایت کرمان را فرصت مغتنمی برای بازگشت به آن تحلیل دانستند و چشمبسته اسرائیل را متهم کردند، در حالی که متهم اول داعش بود و اسرائیل فقط محتمل بود که به نحو غیرمستقیم کمک کرده باشد، بدون اینکه بتوان آن را ثابت کرد. این رویکرد بهنحوی موافق خواست اسرائیل نیز میتوانست باشد».
هممیهن همچنین نوشت: «ابتدا بنابر عادت معمول، آمریکا و اسرائیل در مظان اتهام قرار گرفتند اما وزارت خارجه آمریکا با فاصله کمی از حمله، انفجارهای کرمان را هولناک خواند و با بازماندگان این حادثه ابراز همدردی کرد. اسرائیلیها نیز موضعی رسمی درخصوص این حمله نگرفتند. در نهایت داعش با انتشار بیانیهای مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت».
تحلیل مغالطهآمیز هممیهن چنین وانمود میکند که داعش و دیگر گروههای تروریستی مزدور، مستقل از آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند و اثبات نقش آنها به معنای نفی نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنایت تروریستی اخیر میباشد و حال آن که بقایای داعش، نقش گروه پیمانکار مزدوری را دارند که پروژه میگیرد و به اجرا میگذارد. به همین دلیل هم داعش در عراق و سوریه مورد حمایت و تجهیز و پشتیبانی آمریکا بود و هرگز سراغ جنگ و ترور علیه آمریکا و اسرائیل نرفت.
از سوی دیگر سیا و موساد در طول چند دهه گذشته اقدامات تروریستی متعددی انجام دادهاند که اغلب به واسطه مزدوران بوده است؛ بنابراین هیچ تناقض و استبعادی ندارد که کارفرما، سیا و موساد، و مجری ترور، گروهکهایی مانند داعش باشند.
برخلاف روزنامه هممیهن، روزنامه جمهوری اسلامی، گروههای تکفیری تروریستی را «بازوی راست رژیم صهیونیستی» معرفی کرد و نوشت: «جنایت تروریستی کرمان، پرده دیگری از چهره گروههای «تروریستی- تکفیری» کنار زد و به همگان نشان داد که این گروهها با رژیم صهیونیستی همدست هستند. در ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ ساعتی بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی در فرودگاه بغداد، دونالد ترامپ با خوشحالی اعلام کرد «دستور ترور سلیمانی را من صادر کرده بودم.» همزمان با رئیسجمهور نامتعادل آمریکا، نخستوزیر رژیم جعلی و اشغالگر صهیونیستی نیز از شهادت سردار سلیمانی ابراز خوشحالی کرد و جنایت ارتش آمریکا را ستود.
جرم سردار سلیمانی از نظر دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود که او فرمانده توانمند و موفق سرکوب و قلعوقمع کردن داعش و سایر گروههای «تروریستی- تکفیری» بود. این گروهها توسط آمریکا تاسیس شده بودند و به نفع صهیونیستها در سوریه، عراق و لبنان آتش جنگ را شعلهور کرده بودند این طرح خائنانه را جبهه مقاومت به فرماندهی سردار قاسم سلیمانی خنثی کرد، به عمر «دولت اسلامی عراق و شام» را که با مرکزیت موصل در عراق شکل گرفته بود، پایان داد... آنچه در این ماجرا باید به صورت برجسته و پیوسته مورد توجه قرار گیرد این است که گروههای «تروریستی- تکفیری» در طول سالهای فعالیتشان حتی یک گلوله به سوی اسرائیل شلیک نکردند و حتی یک بیانیه علیه جنایات مستمر این رژیم اشغالگر ندادند. اطلاعات موثقی داریم که زخمیهای این گروهها در جنایاتی که علیه مسلمانان در عراق و سوریه و لبنان مرتکب میشدند به بیمارستانهای اسرائیل منتقل و معالجه میشدند و با روحیههای تقویت شده و تعلیمدیده به مناطق مورد نظر برای ادامه جنایت برمیگشتند». در همین حال، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز هم در تحلیلی نوشت: احتمالا اسرائیل پشت اقدام تروریستی کرمان است. سه مقام ارشد آمریکایی و یک مقام ارشد اروپایی گفتند داعش یا گروه تروریستی دیگری عامل احتمالی این حمله است. در حالی که اطلاعاتی وجود دارد که به دست داشتن داعش در این حمله اشاره میکند، مقامات هشدار دادند این یک ارزیابی اولیه است و هیچ نتیجه نهائی گرفته نشده است. ری تکیه، یکی از اعضای ارشد شورای روابط خارجی آمریکا که اغلب درباره ایران مینویسد، گفت: این امکان وجود دارد که یکی از گروههای نیابتی اسرائیل، این حمله را انجام داده باشد.»