به گزارش مشرق، حجت الاسلام حسن درویشیان چهارشنبه شب در نشست هم اندیشی با جمعی از مطالبه گران استان خوزستان افزود: رییس جمهور با شعار مبارزه با فساد و ناکارآمدی وارد عرصه انتخابات شد و برخورد با مصادیق بسترهای فسادزا در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: یکی از اتهاماتی که دشمن به نظام جمهوری اسلامی وارد میکند ناکارآمدی دین و اسلام در جامعه است در حالیکه چنین نیست و ایراد در سوءمدیریت و ناکارآمدی افراد است در واقع دستورالعملهای اسلام ایراد ندارد بلکه درست به کار برده نشدهاند.
رییس دفتر بازرسی ویژه نهاد رییس جمهور با بیان اینکه برخی افراد بدنبال مصالح شخصی بودند و نتوانستند آنگونه که باید به تعهد خود عمل کنند، گفت: یکی از مهمترین کارهایی که رییس جمهور عنوان کردند تدوین اصول ۱۲ گانه پیشگیری، مبارزه با فساد است که یکی از آنها شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد از جمله این اصول است.
وی افزود: به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی، نماینده ویژهای برای مبارزه با فساد تعیین کردند که اختیار رییس جمهور و هیات وزیران را دارد و همواره به همه ارکان قوه مجریه، دست اندرکاران و کارگزاران بر پیشگیری از فساد و تخلف و برخورد به موقع و قاطع با فساد توصیه و تاکید میکنند که در موارد بسیاری اجرا شده است.
وی اظهار کرد: بخش زیادی از اقداماتی که دولت و دستگاههای نظارتی انجام داده رسانهای و اطلاعرسانی نشده و تعداد افراد زیادی که ناکارآمد و ضعیف بودند در سطوح مختلف برکنار شدند.
حجت الاسلام درویشیان گفت: رییس جمهور تاکید دارند خود ما باید مدعی مبارزه با فساد و اصلاح امور باشیم لذا صیانت از سرمایه انسانی از مهمترین اموری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: یکی از اقدامات صیانتی، پیشگیری از تخلف آنها با آموزش، هشدار، تذکر، جابجایی، برکناری و در نهایت در صورت احراز فساد برخورد قاطع در جهت پیشگیری است.
وی ادامه داد: اقدامات زیادی نیز باید در بخشهای مختلف انجام شود؛ برای مثال در بحث شفافیت اقداماتی انجام دادیم و صورتهای مالی شرکتهای دولتی، تعدادی از بانکها باید طبق قانون در سامانه وزارت اقتصاد بارگذاری شود که این امر در گذشته نبود ولی با فشاری که وزارت اقتصاد وارد کرد اجرا شد، اکنون که بالای ۹۰ درصد صورتهای مالی شرکتها و بانکهای دولتی و خصوصی به استثنای شرکتهایی که اطلاعاتشان محرمانه است در این سامانه منتشر شده ولی هنوز راه نرفته بسیار زیاد است.
وی بیان کرد: برای مدیریت تعارض منافع نیز اقداماتی انجام شده، دولت لایحهای داده، پیگیریهای انجام شده و کلیات آن در مجلس نیز تصویب شده است.
وی گفت: گزارشگران فساد نیز با پیگیری دولت و مجلس تصویب و اخیرا نیز شورای نگهبان آن را تایید کرد.
حجت الاسلام درویشیان افزود: برخی از این موارد مرتبط با فساد نیازمند قانونگذاری بوده که برخی اجرا و یا در مسیر اجراست و بخشی از آنها نیز مانند قانون شفافیت صورتهای ملی شرکتها، قانون انتشار حقوق و مزایای مدیران دستگاههای اجرایی در حال انجام است و بخش دیگری با جدیت پیگیری و دنبال میشود.
رییس دفتر بازرسی ویژه نهاد رییس جمهور اضافه کرد: بخشی از ماموریتهای ما که در سفرهای استانی با بخشهای مرتبط از جمله جامعه نخبگانی مطرح میشود و انتظار میرود به دولت برای شناسایی گلوگاهها و ارائه راهکارهای رفع این گلوگاه کمک کنند.
وی ادامه داد: معضلات متعددی چون حق آلایندگی، مرز، آب در استان خوزستان وجود دارد که حل برخی از آنها باید در سطح ملی و برخی دیگر باید در سطح استان حل شود، این معضلات مردم و نخبگان را رنج می دهد و از جامعه نخبگانی انتظار میرود به این موضوع ورود کنند تا بسترها شناسایی و تولید فساد نشود.
وی به معضل قاچاق اشاره کرد و گفت: همیشه نیروی انتظامی کالاهای قاچاق را کشف میکند ولی باید منابع تولید قاجاق را شناسایی کرد البته بخشی از این گلوگاه ها شناسایی و اقداماتی انجام شده و در سند تحول دولت کارشناسی و پیش بینی شده و دستگاهها مکلف به انجام آن هستند ولی ممکن است گلوگاههای جدیدی ایجاد شود و روشهایی برای دورزدن قانون و فرار از قانون ایجاد شود زیرا متخلفان از کارگزاران جلوتر هستند و رسیدن به روشهای کار متخلفان زمان بر است.
وی بر ضرورت رصد و شناسایی گلوگاه های فساد تاکید کرد و گفت: انتظار میرود همه کمک کنند و مصادیق فساد را اعلام کنند تا پیگیری لازم صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از این نشست ضمن گرامیداشت یاد شهدا افزود: جای جای خوزستان محل حضور عاشقان الهی و خون مطهر عزیزانی است که برای دفاع از ارزشهای انقلاب و وطن عزیزمان جان خود را فدا کردند.
وی ادامه داد: اگر ایثارگری شهدا نبود امروز در منطقه ای که دشمن به آن طمع داشت امنیت نداشتیم و نمیتوانستیم جمع شویم امیدواریم قدر آنها را بدانیم.
رییس دفتر بازرسی ویژه نهاد رییس جمهور با بیان اینکه مواردی که در این نشست مطرح شده به صورت مکتوب ارسال شود، گفت: ستاد خبری مبارزه با فساد با شماره ۲۷۷۷ به دستور رییس جمهور تشکیل شده که در صورت اطلاع از فساد و ارتشا مستندات را پیگیری خواهد کرد.
حجت الاسلام درویشیان افزود: دغدغه های جامعه در برنامه هفتم دولت ارایه شده که نیازمند اراده اجرایی است، ظرفیتهای مردمی نیز باید فعال شوند؛ البته تاکنون طرحهای بسیاری با حمایت دولت اجرا شدند ولی ارتباط با گروههای مردمی باید بیشتر شود.
وی اظهار کرد: تاکید رییس جمهور این است که مسوولان با گروههای جهادی، دانش بنیان، مردمی، کاربردی و مطالبه گر در ارتباط مستمر باشند.
وی ادامه داد: موارد مطرح شده توسط دلسوزان و منتقدان کارشناسی و نقدها راهکار داشته باشند.
حجت الاسلام درویشیان با اشاره به اینکه رییس جمهور شبانه روز پیگیر و به فکر مردم هستند، بیان کرد: هیچ خط قرمزی در خصوص فساد نداریم، حتی اگر تخلف نزدیک ترین افراد محرز شود اطلاعرسانی شود تا برخورد لازم صورت گیرد؛ دولت با هیچکس عقد اخوت نبسته و افراد بسیاری تاکنون برکنار شدند.
رییس دفتر بازرسی ویژه نهاد رییس جمهور افزود: اگر دولت به این برسد که فردی از مسوولان ناکارآمد است و اهل زد و بند است کنار گذاشته میشود؛ مشکلاتی از دولت قبل نیز به دولت رسیده که حل آنها زمان بر است و با شش ماه یا یکسال حل نمیشود.
وی ادامه داد: اولویتهایی که دولت دارد از جمله آلودگی هوا به معاون رییس جمهور ابلاغ شده، قوانین هوای پاک ابلاغ شده و پیگیری میشود.
در آینده بحرانی جز بحران جمعیت نداریم
رییس دفتر بازرسی ویژه نهاد رییس جمهور اظهار کرد: به تله بحرانی جمعیت وارد شدیم که اگر تا پنج سال دیگر نتوانیم این بحران را حل کنیم وضعیت بسیار اسفناکی ایجاد خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در آینده بحرانی جز بحران جمعیت نداریم، گفت: سرآمد همه بحرانها جمعیت است زیرا خطرات زیادی دارد.
حجت الاسلام درویشیان با بیان اینکه اراده کلان دولت پیگیری دغدغههای مردم است، افزود: دولت برای حل مشکل آلاینده ها، ۱۲ هزار میلیارد تومان به استانها اختصاص داده است.
وی افزود: مسوولیت های اجتماعی در حال ساماندهی و ناترازی گاز نیز در برخی استانها به صورت جدی توسط دولت در دست پیگیری است.
وی گفت: اقدامات زیادی در حال انجام است که تاکید شده تا تکمیل نشدند رسانهای نشوند.