سرویس سیاست مشرق- جبهه اصلاحات ایران پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخابات پیش رو در ادامه راهبرد خالص سازی تعریف کرده است.
در بیانیه جبهه اصلاحات، طرح اصلاح قانون انتخابات اقدامی شتابزده تفسیر شده است، این سازو کار انتخاباتی همچنین با بازنمایی از شرایط کشور ذیل آنچه شرایط بحرانی آینده را به سوی آشوب پیشبینی کرده است.
این جبهه سیاسی در ادامه پنج شرط را برای پذیرش الزامات تأمین مشارکت گسترده مردم در انتخابات را به این شرح برمیشمارد؛ تبدیل مشارکت در انتخابات به امری انتخابی، حذف نظارت استصوابی، عدم برگزاری انتخابات زیر نظر نهادهای متولی از جمله شروط عجیبی است که بیش از آن راهکار انتخاباتی بدهد، سنگ جلوی مسیر برگزاری انتخابات میاندازد.
جبهه اصلاحات بدون اشاره بدون اشاره به تشویق اصلاحطلبان به عدم ثبتنام در انتخابات و نیز تهدبد حضور بیش از هزار نفر از اصلاحطلبان که در انتخابات نامزد شدهاند سعی دارد با آگراندیسمان خاص اصل برگزاری انتخابات را به حاشیه برانند، پیش از این محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی کارگزاران خواستار خروج جبهه اصلاحات از از انفعال شده و گفته بود که تا زمانی که شما سران، ابتکار عملی نداشته باشید تحولی رخ نمیدهد!
تأمل بر مطالب مطرحشده در بیانیه جبهه اصلاحات سه نکته ویژه را نشان میدهد:
۱- این جبهه در سیطره اصلاحطلبان ساختاری بوده و میکوشد تا اهداف رادیکالهای این جریان را تحت عنوان جبهه اصلاحات ایران قاببندی و هژمون سازد.
۲- جبهه اصلاحات همچنین با تاکید بر پایان خوشبینی برخی بازیگران سیاسی نسبت به بررسی صلاحیتهای میکوشد تا دیدگاه اصلاحطلبان تحریمی را افزایش داده و اشاره به رادیکالیسم خود و ذبح منافع جریان اصلاحطلبی بهپای دیدگاههای ضد دموکراسی و در مسیر مبارزه با نظام نداشته باشد
۳- جبهه اصلاحات ایران همچنین میکوشد تا مفهوم و گزاره عدم تمکین نهادها از بیانات رهبر معظم انقلاب را برجسته ساخته و از سوی دیگر بیانات معظمله را به عنوان کانون مطالبه گری در جامعه و بدنه اجتماعی جریان اصلاحات هدف قرار دهد.
در همین زمینه هشدار نسبت به تبعات کاهش مشارکت در انتخابات میتواند در بردارنده برخی عملیات سیاسی- روانی اصلاحطلبان رادیکال طی روزها و هفتههای آینده باشد.