کد خبر 1568055
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
کدام کارت‌ به کارت‌ها مالیات دارد؟

سازمان امور مالیاتی همه تراکنش‌های واریزی به یک حساب از جمله کارت به کارت را برای محاسبه مالیات کل مبنا قرار می‌دهد.

به گزارش مشرق، پس از برنامه سیاستگذار برای اخذ مالیات از تراکنش‌های کارت‌خوان‌ها و تفکیک حساب‌ها به تجاری و غیرتجاری برای اخذ مالیات، برای برخی این تصور پیش آمد که با کارت به کارت کردن وجوه و خودداری از استفاده دستگاه پوز می‌توانند سازمان امور مالیاتی را دور بزنند.

در همین راستا طی روزهای اخیر سازمان امور مالیاتی اطلاعیه‌ای را درباره محاسبه مالیات حساب‌های تجاری منتشر کرد که به نظر می‌رسد برداشت برخی از رسانه‌ها از این اطلاعیه با آنچه مقصود سازمان امور مالیاتی بود تفاوت دارد.

برداشت اشتباه از مالیات کارت‌به کارت

پس از انتشار این اطلاعیه، اخباری با این عنوان که تراکنش‌های کارت به کارت هم مشمول مالیات می‌شوند، در فضای مجازی دست به دست شد. این در حالی است که همان‌طور که سازمان امور مالیاتی پیش از این نیز اعلام کرده بود، مبنای محاسبه مالیات بررسی تراکنش‌های حساب‌های تجاری است.

به این معنی که زمانی که یک حساب از سوی سازمان امور مالیاتی تجاری تشخیص داده شود، تمامی تراکنش‌های آن از جمله وازیری از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان یا کارت به کارت نیز مبنای محاسبه مالیات خواهند بود. نکته مهم این است که این موضوع به هیچ عنوان به این معنی نیست که از هر تراکنش کارت به کارت مالیات اخذ می‌شود، بلکه در مجموع سازمان امور مالیاتی همه واریزی‌ها به حساب‌های تجاری را محاسبه کرده و مالیات فروشنده را بر اساس آن‌ها محاسبه خواهد کرد.

سازمان امور مالیاتی چه گفت؟

مطابق اطلاعیه‌ای که طی روزهای اخیر منتشر شد، سازمان امور مالیاتی تاکید کرده بود که در حالی برخی فروشنده‌ها تصور می‌کنند واریزی‌های کارت به کارت به حساب تجاری مبنای محاسبه مالیات نیست که سازمان امور مالیاتی تمامی واریزی‌ها به حساب‌های تجاری را به‌عنوان فروش اعلام کرد. بر این اساس با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حساب‌های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاه‌های الکترونیکی پرداخت، دستگاه‌های کارت‌خوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و ... به‌عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار می‌گیرد. همچنین به گفته این سازمان بدیهی است حساب‌های بانکی غیرتجاری نیز به‌صورت مستمر پایش شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیت‌های تجاری به آن‌ها واریز شود، درآمد کتمان‌شده تلقی و مشمول مالیات و جرائم متعلقه خواهد شد.

عملکرد مالیاتی دولت تا پایان آذرماه

طی سال‌های گذشته، تمرکز بر رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه دولت بسیار بالا بوده است. در همین راستا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، درآمدهای مالیاتی نسبت به بودجه سال جاری رشد نزدیک به ۵۰ درصدی را ثبت کرده است، اما درآمدهای نفتی نسبت به سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۱.۶ درصدی را نشان می‌دهد. یکی از دلایل سیاستگذار برای رشد درآمدهای مالیاتی، تحقق بالای این درآمدها در سال ۱۴۰۲ بوده است.

براساس آخرین آمار منتشرشده از سوی سازمان امور مالیاتی، در ۹ ماهه ۱۴۰۲، حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی توسط دولت اخذ شده است که بیانگر تحقق ۶۵ درصدی درآمدهای مالیاتی تا پایان آذرماه است. براساس قانون بودجه ۱۴۰۲، دولت مکلف است تا پایان سال جاری ۸۳۸ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی اخذ کند.

از این میزان، ۳۴۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیات‌های مستقیم و ۲۰۸ هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیات بر کالاها و خدمات بوده است. همچنین در این مدت دولت از مشاغل مختلف ۳۹ هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کرده و در مقابل مالیات دریافتی از کارمندان بخش دولتی و خصوصی ۵۹هزار میلیارد تومان بوده است.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • خان داداش IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
    0 0
    مالیات باید داد اما.....دقت کنید موقع اینجور قوانین که دولت باید پول از ملت بگیرد خیلی دقیق و فوری و در سریعترین زمان ممکن حتی شبانه با ی دستور اجرایی می‌شود!! ولی مثلا در مورد ابلاغ وام فلان چیز هزاران سال طول می‌کشه تا تایید و تصویب و ابلاغ و سپس اجرایی شود که اونم معمولا یا سیستم قطعه یا بودجه تامین نشده یا هزار و یک بهونه دیگه واسه اجرا نشدن
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
    1 1
    دست از سر مردم ور دارین تو این مملکت با 30 میلیون حقوق هم نمیشه زندگی کرد، پایین شهر شیراز ماهی 10 میلیون اجاره خونه میدم، اجاره مغازه و صد خرج دیگه به کنار
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
      1 1
      جسارتاً ربط این موضوع با شما چیه اونوقت...؟؟
    • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
      0 0
      ربطش اینه گدایی نکنه دولت
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
      0 0
      مالیات گدایی نیست در آن غرب شما تنها منبع درامد دولت‌ها همین مالیات است که برای کوچکترین فرار مالیاتی مجازات سنگینی تجویز شده اینکه الان دولت از حساب تجاری مالیات بگیره گدایی است؟
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
    1 0
    مالیات خانه های خالی و لوکس، فوتبالیست ها، پزشکان و ثروتمندان و...که مهم نيست مهم گرفتن مالیات از کارگر و کارمند و دستفروشه
  • علـی IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
    1 0
    اکثر صرافان و دلالان با کارت بانکی دیگران، بخصوص کارت‌هایی که بنام خانمها هست کار می‌کنند. اینم سوت... برید ببینیم چیکار میکنیــد...؟!
  • IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
    0 0
    اقایون مسئول اینجا برلین و آلمان نیست که کلی حقوق بدن مالیات کارت به کارت دیگه چه مسخره بازی است اصلا همون حساب تجاری ، اکثر کسبه خرد از پس اجاره بر نمیایند فرضا مغازه دار یه تلویزیون میفروشه ۴۰ میلیون ۵۰۰ تومن سود داره و تا اخر سال تراکنش بالا میره و مالیات فک میکنه چه خبره ، نمیگه عددر بالاست سود پایین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس