سرویس جهان مشرق - ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت ۲۲۱ نظامی خود در جنگ زمینی علیه غزه اذعان کرد، آماری که منابع رسمی آن را بسیار بالاتر میدانند. با این تعداد تلفات شمار کل نظامیان صهیونیست کشته شده از آغاز عملیات طوفان الاقصی به ۵۵۶ نفر میرسد.
در عملیات اخیر مبارزان مقاومت در خان یونس نیز تنها طی روز گذشته ۲۱ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند که آمار تلفات نظامی صهیونیستها طی ۲۴ ساعت اخیر را به ۲۴ نفر میرساند. منابع عبری تصاویری از این نظامیان که در نبرد با مقاومت فلسطین به هلاکت رسیده اند منتشر کردند.
در تحولی دیگر، مسؤولان بیمارستان سوروکا در اراضی اشغالی از مجروحیت ۲ هزار و ۶۴۲ نظامی صهیونیست از ابتدای عملیات طوفان الاقصی خبر دادند که حال ۱۱ نفر از آنها همچنان وخیم است.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که حزب کار این رژیم قصد دارد برای اعطای رأی عدم اعتماد به کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اقدام کند.
این طرح حزب کار رژیم صهیونیستی به دلیل ناکارآمدی کابینه نتانیاهو و عدم تحقق اهداف از پیش اعلام شده به ویژه شکست در بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه انجام میشود.
این در حالی است که رسانههای عبری زبان گزارش داده اند جریان مخالف در رژیم صهیونیستی درخواست خود را برای برکناری کابینه نتانیاهو از پارلمان پس گرفته اند. آنها مدعی شده اند که این اقدام در بحبوحه جنگ نباید صورت پذیرد اما حزب «اینجا آینده» اعلام کرده که در صورت عدم ایجاد تغییرات در بودجه، مجدداً درخواست خود را برای برکناری کابینه نتانیاهو ارائه خواهد داد.
درخواستهای ساکنان اراضی اشغالی در کنار سیاسیون صهیونیست مبنی بر لزوم برکناری نتانیاهو از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه تاکنون افزایش یافته است. روزنامه هاآرتص پیشتر خواهان برکناری فوری نتانیاهو شده بود چرا که باقی ماندن وی در قدرت خطرناک است.
رسانههای اسرائیلی روز گذشته از درگیری در جلسه کابینه نتانیاهو در جریان یک جلسه امنیتی خبر دادند. همچنین گزارش شده است در این جلسه وزرای نتانیاهو بر سر هم فریاد زدهاند. پیشتر گزارش شده بود که نتانیاهو، نخست وزیر و گالانت وزیر جنگ در جلسه کابینه به ناگهان از نشست خارج شدهاند.
در خبری دیگر رسانه های عبری زبان اعلام کردند که ادامه واردات کالا از ترکیه در سایه ادامه بحران در روابط آنکارا و تلآویو است. ئاین گزارش درحالی منتشر میشود که به دنبال جنگ غزه ترکیه در بیانیههای رسمی همواره جانب فلسطین را گرفته و مدعی است که رژیم صهیونیستی دست به جنایت علیه ساکنان غزه زده است.
در همین ارتباط، وزارت امور خارجه ترکیه جمعه شب در بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به طور کامل حقوق بشر و قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: عمیقاً از گزارشهایی مبنی بر اینکه جنایات جنگی (رژیم) اسرائیل ممکن است به نسل کشی تبدیل شود، نگران هستیم و جلسات استماع در دادگاه بین المللی دادگستری در مورد نقض کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ توسط (رژیم) اسرائیل را از نزدیک دنبال میکنیم.
از سوی دیگر و به دنبال بالا گرفتن درگیری لفظی نتانیاهو و اردوغان بر سر غزه، الی کوهن وزیر امور خارجه وقت رژیم صهیونیستی ۷ دی ماه گفت تا زمانی که رجب طیب اردوغان در ترکیه قدرت دارد، سفیر «اسرائیل» به آنکارا باز نخواهد گشت.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز یک روز پیش از آن در سخنانی حملات رژیم صهیونیستی به غزه را به رفتار نازیها با یهودیان در جنگ جهانی دوم تشبیه کرد و گفت: «بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هیچ تفاوتی با آدولف هیتلر دیکتاتور آلمان در جنگ جهانی دوم ندارد».
نتانیاهو نیز در پاسخ به اظهارات اردوغان، او را به عنوان کسی که دست به «نسل کشی کُردها» زده است، متهم کرد و گفت: اردوغان باید آخرین کسی باشد که میتواند درباره مسائل اخلاقی ما را نصیحت کند.
بسیاری از تحلیلگران از درگیری کلامی سران تلآویو و آنکارا به جنگ زرگری تعبیر و اعلام کردند، در صورت صحت اظهارات مقامات ترکیه مبنی بر حمایت عملی از مردم غزه، آنکارا به سخنان سیاسی که تنها جنبه جلب افکار عمومی جهان اسلام دارد، اکتفا نکرده و روابط تجاری و بازرگانی و سیاسی خود را به طور کامل با رژیم صهیونیستی قطع کند.
تحولات سرزمین های اشغالی - صد و پنجمین روز جنگ
ادامه درگیری های داخلی صهیونیستها در سرزمین های اشغالی/ فوران آتش اختلاف نتانیاهو و یوآو گالانت
منابع عبری زبان اعلام کردند خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه که از شب گذشته مقابل منزل نتانیاهو در قیساریه دست به تظاهرات زده، مسیر منتهی به خانه او را مسدود کردند. اسرائیلیهای معترض به ادامه جنگ که خواستار بازگردندن هرچه سریعتر فرزندان خود از غزه و استعفای نتانیاهو هستند، شب گذشته نیز مقابل خانه او تحصن کردند.
آنها اعلام کردند تا بازگشت فرزندان خود به تحصن ادامه خواهند داد. خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه اعلام کردند دیگر هیچ اعتماد و باوری به نتانیاهو و دولت او ندارند و خود باید برای بازگرداندن فرزندانشان دست به کار شوند.
هزاران اسرائیلی با برپایی تظاهراتی گسترده در تل آویو خواستار انحلال فوری دولت نتانیاهو و برگزاری انتخابات مجدد شدند. تظاهرات کنندگان همچنین خواستار اقدام جدی برای آزادی اسرای اسرائیلی در غزه شدند.
پایگاه خبری عبری زبان واللا اعلام کرد که یواو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی قصد ورود به دفتر نتانیاهو را داشته که جلوگیری میشود و نزدیک بوده کار به درگیری فیزیکی او با مسئولان دفتر نخست وزیر این رژیم کشیده شود.
منبع مذکور اشاره کرد که گالانت وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی را تهدید به احضار نیروهای تیپ گولانی برای کنترل اوضاع در کابینه جنگ کرده است. واللا اشاره کرد که در یکی از جلسات امنیتی یک دستگاه ضبط همراه تیم گالانت مشاهده شده است.
روزنامه تایمز انگلیس به نقل از یک مسئول امنیتی اسرائیلی اعلام کرد که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه فروپاشی است و نتانیاهو سردرگم است و فقط به دنبال اتلاف وقت است.
کارشناس اسرائیل: "اسرائیل" به طور کامل در باتلاق غزه و کرانه باختری گیر افتاده است/ اسحاق بریک: هدف نابودی حماس بسیار سخت و دستنیافتنی شده است
آموس هرئیل تحلیلگر اسرائیلی در روزنامه عبری زبان هاآرتص تاکید کرد که نشانههای واضحی وجود دارد دال بر اینکه "اسرائیل" به طور کامل در باتلاق غزه و کرانه باختری گیر افتاده اما نتانیاهو و وزرای او از این مسئله غافلند.
"تامیر باردو" رئیس اسبق سازمان موساد تاکید کرد که اگر رژیم صهیونیستی نتواند اسرای اسرائیلی را از غزه بازگرداند، این بدین معنا خواهد بود که برای اولین بار از زمان تاسیس خود، جنگ را باخته است.
روزنامه عبری زبان معاریو اذعان کرد که توانمندیهای نظامی جنبش حماس در غزه حیرتآور است و ارتش رژیم صهیونیستی را متعجب و شوکه کرده است. این روزنامه اشاره کرد که شاخه نظامی حماس قدرتی بیپایان برای پر کردن خلأ ایجاد شده در میان نیروهای خود دارد.
حملات خمپاره ای علیه نظامیان صهیونیست
اسحاق بریک از فرماندهان سابق ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که هدف نابودی حماس بسیار سخت و دستنیافتنی شده است، راه بهتر و آسانتر، دستیابی به توافق برای بازگرداندن اسرا است.
نیویورک تایمز با استناد به برخی اسناد تاکید کرد که رژیم صهیونیستی بر بخشی بسیار کوچکتر از آنچه در طرحهای خود از آغاز جنگ در غزه تصور میکرد، سیطره یافته است. این روزنامه اشاره کرد که ارتش رژیم صهیونیستی طبق طرحهای خود قرار بود کنترل شهرهای غزه، خان یونس و رفح را تا اواخر دسامبر در دست گیرد.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی اسرائیلی بیان کرد که بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه و نابودی حماس اکنون دو هدف غیرهمسو و ناسازگار هستند. مقامات نظامی اسرائیلی همچنین تاکید کردند که نبرد طولانی برای نابودی حماس به احتمال زیاد به گرفتن جان اسرای اسرائیلی منتهی خواهد شد.
ادامه نبرد در خان یونس
نیویورک تایمز به نقل از ۴ مسئول نظامی اسرائیلی بیان کرد که بازگرداندن اسرا تنها از راههای دیپلماتیک ممکن خواهد بود نه از طریق نظامی. منبع مذکور اشاره کرد که "اسرائیل" برای نابودی حماس باید با دو عامل زمان و فشار همپیمانان برای توقف جنگ مقابله کند.
مقامات نظامی اسرائیلی تاکید کردند که بنبست و بحران استراتژیک ارتش رژیم صهیونیستی، موجب بلاتکلیفی و ناامیدی هرچه بیشتر ارتش نسبت به تردید و سردرگمی مقامات سیاسی شده است. مقامات نظامی اسرائیلی نسبت به اینکه طولانی شدن جنگ بدون تدوین طرح و برنامهای برای مرحله بعد از جنگ در غزه به کم رنگ شدن حمایت همپیمانان این رژیم منجر شود، ابراز نگرانی کردهاند. آنها اذعان کردند که دیپلماسی بهترین و سریعترین راه برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه خواهد بود.
شهادت بیش از صد شخصیت علمی فلسطینی در غزه
آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد از آغاز جنگ در غزه در هفتم اکتبر گذشته ۱۵۱ نفر از کارکنان این سازمان در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. آنروا بیان کرد که عملیات امدادرسانی در نوار غزه به سبب قطعی شبکههای ارتباطی با سختی و دشواری مواجه است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ کشتار دیگر را در این باریکه مرتکب شده که طی آن ۱۶۵ نفر شهید و ۲۸۰ نفر هم مجروح شدند. این وزارتخانه تاکید کرد که بدین گونه شمار شهدای غزه از آغاز جنگ به ۲۴۹۲۷ نفر و شمار مجروحان نیز به ۶۲۳۸۸ نفر افزایش یافته است. هنوز نزدیک به ۷۰۰۰ نفر هم زیر آوار هستند.
دیدهبان حقوق بشر اروپا مدیترانه اعلام کرد که شهادت ۹۴ استاد دانشگاه فلسطینی، صدها معلم و هزاران دانشجو و دانشآموزان را در حملات رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ در غزه مستندسازی کرده است.
این سازمان در بیانیهای تاکید کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در بمبارانهای نوار غزه، بارها اقدام به هدف قرار دادن شخصیتهای آکادمیک، علمی و اندیشمندان در نوار غزه کرده و دهها نفر از آنها را در بمباران خانههایشان بدون هرگونه اخطار قبلی به قتل رسانده است. سازمان مذکور تصریح کرد که اطلاعات اولیه نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی بدون هرگونه توجیه و دلیل مشخصی اقدام به کشتن این افراد کرده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا مدیترانه اعلام کرد که از میان افراد به شهادت رسیده، ۱۷ نفر پروفسور، ۹۵ نفر دارای مدرک دکترا و ۱۸ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد بودند. این سازمان اشاره کرد که این آمار نهایی نیست و اخبار و گزارشها از وجود شمار بیشتری از شخصیتهای آکادمیک در زیر آوار حکایت دارد.
اسرائیل به تدریج در حال خارج کردن برخی نیروهای ذخیره خود از غزه از ترس اعتراض آنها به ادامه جنگ است
نظامیان اشغالگر اسرائیلی به اردوگاه بلاطه در شرق نابلس واقع در کرانه باختری یورش بردند. در پی یورش نظامیان اسرائیلی مبارزان مقاومت با آنها وارد درگیری مسلحانه شدیدی شدند. هیئت امور اسرا و باشگاه اسیر فلسطین در بیانیهای اعلام کردند که نظامیان اشغالگر اسرائیلی در ادامه حملات خود به کرانه باختری دست کم ۲۲ فلسطینی را بازداشت کردند.
گردانهای قسام نیروها و ادوات جنگی اشغالگران اسرائیلی را در شمال و جنوب خان یونس در جنوب نوار غزه با خمپاره هدف قرار داد. گروهانهای قدس اعلام کرد یک تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را در شمال اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه با راکت ضدزره تاندوم هدف قرار داده است. نیروهای مقاومت و ادوات جنگی اشغالگران اسرائیلی را در شمال شرق اردوگاه البریج در مرکز نوار غزه با گلولههای خمپاره کالیبر سنگین هدف قرار دادند.
ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال ضربات سختی که از مقاومت دریافت کرده همچنان در حال خارج کردن نیروهای خود از نوار غزه است. رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه امروز شنبه تصریح کرد که به سبب مشکلات مربوط به جنگ، به دنبال خارج کردن بعضی نیروهای ذخیره از نوار غزه هستیم.
پایگاه خبری عبری زبان "خدشوت بزمان" نیز اعلام کرد که ارتش به تدریج در حال خارج کردن برخی نیروهای ذخیره خود از نوار غزه از ترس اعتراض آنها به ادامه جنگ و عدم پایبندی مقامات سیاسی به وعدههای خود است.
منبع مذکور اشاره کرد که این نظامیان به اسم استراحت از نوار غزه خارج میشوند اما دیگر به این منطقه بازگردانده نمیشوند و ارتش اکنون شماری از نیروهای ذخیره خود را از مرزهای شمالی هم عقب کشیده است و قرار است این هفته دهها هزار نظامی دیگر از میدان نبرد خارج شده و نیروهای به مراتب کمتری جایگزین آنها شوند. این منبع عبری زبان بیان کرد که دولت مدتهاست که دیگر هفتم اکتبر را فراموش کرده و به دنبال بقای سیاسی خود است.