کد خبر 1568639
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰
هشدارهای نمکی را جدی بگیرید/ ارتباط نمک دریا و سرطان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خواستار توجه مردم به هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص عارضه‌های خطرناک نمک شد.

به گزارش مشرق، احمد اسماعیل زاده، در خصوص مصرف نمک دریا و نمک‌های تصفیه نشده‌ای که امروزه در بازار رواج زیادی پیدا کرده است، گفت: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین مانند، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.

وی با بیان اینکه نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی‌ها، دارای میزان کم یُد و یا حتی فاقد یُد است که نیاز روزانه به یُد را تأمین نمی‌کند، خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود نمک دریا می‌تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند، درست نیست، زیرا بدن برای تأمین املاح موردنیاز به منابع غنی‌تر نیاز دارد و این املاح را می‌توان از سایر منابع غذایی دریافت کرد.

اسماعیل زاده افزود: محتوایی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی و یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی، تبلیغ می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعاً افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری‌های مادرزادی و بسیاری از پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بدیهی است در صورتی نمک دریا می‌تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، حاوی یُد کافی، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.

وی گفت: در حال حاضر نمک‌هایی به عنوان نمک دریای تصفیه شده یُد دار در بازار موجود است، افرادی که تمایل به مصرف این نوع نمک دارند، باید نمکی را انتخاب کنند که حتماً کلمات تصفیه شده و یُددار و پروانه ساخت و علامت استاندارد بر روی بسته بندی آنها درج شده باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف نمک زیاد منجر به سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون می‌شود، عنوان کرد: اکثر مطالعات نشان می‌دهند که میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده ارتباط نزدیکی دارد. تأثیر بالقوه مصرف زیاد نمک در سرطان زایی معده این است که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده محافظت می‌کند، منجر می‌شود و می‌تواند زمینه ساز آسیب اپیتلیومی باشد که در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: از آنجایی که مصرف نمک با عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H پیلوری) مرتبط است، ممکن است این دو عامل برای ترویج سرطان معده همکاری و فرد را مستعد ابتلاء به سرطان معده کنند. بنابراین در مصرف نمک زیاده روی نکنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد: مصرف نمک بیش از نیاز روزانه که ۳ تا ۵ گرم از کل مواد غذایی روزانه است، می‌تواند زمینه ساز پوکی استخوان باشد، به این صورت که مصرف نمک باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و می‌تواند فرد را مستعد پوکی استخوان کند.

وی گفت: از طرف دیگر مصرف نمک زیاد باعث افزایش فشار خون می‌شود و می‌تواند در دراز مدت منجر به سکته قلبی و مغزی در فرد شود؛ پس به یاد داشته باشید که در مصرف نمک تعادل را رعایت کنید تا یک عمر با سلامت زندگی کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • دانشجو IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 1
    پژوهش های متعددی در ایران و جهان، نشان داده اند که بین ناباروری و مصرف نمک و همچنین ناباروری و مصرف ید اضافی بر نیاز بدن، رابطه جدی وجود دارد. از حوالی سال ۱۳۷۰ شمسی (۱۹۹۱ میلادی) سازمان‌های بین المللی از همه کشورها به صورت عام خواستند که نمک یددار را در کشورهایشان ترویج کنند. درست از سال شروع این طرح جهانی، شاهد افت رشد جمعیت در جهان هستیم و کشورهایی که این طرح را قوی اجرا کرده اند، با کاهش بیشتری در نرخ رشد جمعیت مواجه هستند. کشورهایی که الان درگیر شیوع سندروم متابولیک (و عوارض آن مثل دیابت نوع ۲) و کاهش جمعیت هستند، تقریبا همان کشورهایی اند که ید را به رژیم غذایی خود افزودند. کافی است وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، غلظت ید در نمک را از 40 به زیر 15 کاهش دهند، تا نرخ ناباروری در ایران از 20 درصد به حوالی 10 درصد برگردد، انشاءالله.
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    5 0
    میلیون ها سال است انسان ها از همین نمک موجود در طبیعت استفاده میکنن . 1400سال پیش دین اسلام برای هدایت انسانها ابلاغ شد در ان استفاده از نمک قبل و بعد از غذا سفارش شده منظور همان نمک طبیعی بوده و یقینا منظور نمک تسویه ید دار نبوده چون اصلا وجود نداشته و بشر در خلقت خدا دست نبرده بود . شاعر چه زیبا گفته نه هر که سری تراشد قلندری داند .
    • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      3 1
      هر چی بهداشت جهانی میگه باید شک کرد بهش مردم ما خودمون طب ایرانی سنتی داریم با دانشمندان بزرگ هواستون باشه دکترا اصلا جون شماها واسشون ارزش نداره کرونا روغن پالم و نمک و سی تی اسکن و ام ار ای و .... خدا بدادمون برسه
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 2
    زیاده روی در هر چیزی مضر هست مختص نمک نیست زیاده روی در خوردن پرتقال هم بسیار مضر هستش شما در مصرف عسل که در قران از ان به عنوان شفا یاد شده زیاده روی کنید زیان بار است
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    3 0
    نمک ید دار مصرف نکنید
  • IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 0
    من نمیدونم این وزارت بهداشت چه پدر کشتگی با مردم داره ، حنای شما دیگه پیش مردم رنگ نداره ، دقیقا چیزی که اینها میگن ضرر داره بلعکس کلی هم مفیده
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 0
    وقتی جلوی استفاده از نمک طبیعی رو میگیرن و به زور نمک یددار رو به مردم میخورونن، بعد بی معنیه که هی هشدار بدن. خواص نمک طبیعی ثابت شدست. و از دست رفت اون خواص در تصفیه هم ثابت شدست. نمک طبیعی رو وقتی مصرف کردم، متوجه شدم که خیلی شورتره، در حالی که نمک تصفیه رو چند برابر باید مصرف کنی تا همونقدر شور بشه. اساسا مردم نمک رو بخاطر طعمش مصرف میکنن و کاری به خواص نمک طبیعیش و مضرات و ید ندارند. پیشنهاد میکنم یکبار از پایه در کشور خودمون تحقیقات رو انجام بدیم بخاطر جایگاه طب سنتی و... نزد مردم و راه حل درست بچینیم. شاید میزان ید رو بشه طور دیگه تنظیم کرد یا بنا به ذائقه، نمک رو تنظیم کرد یا بنا به خروجی، ارزیابی کرد که چه چیز خطرناکتره، نمک تصفیه یا نمک طبیعی
  • هادی IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 0
    بنده خدا راست میگه دیگه. ۱۰۰۰ سال پیش هم نمک یددار استفاده میکردن خلق الله. آخه من نمیدونم وزارت خونه ای که تو یکی از طبقاتش نمایندگی مخوف سازمان بهداشت جهانی لونه کرده چه وجاهتی برای توصیه کردن داره؟ شماها نوکر گلوبالیستید. هنوز توصیه های مسخرتون در مورد کرونا رو فراموش نکردیم. برو خدا رو یهو جای دیگه بده.
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    بجای این توصیه های آبکی برید بداد مردم تو بیمارستان ها برسید خصوصی و دولتی فرقی نداره پدر مردم در میارن
  • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    وزارت بهداشت دروغ می گوید ید یکی از سمی ترین مواد موچود در طبیعت است که وارد نمک می کنند.چرا مردم قبلا گواتر وتیروئید نداشتند ولی الان دارند
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    تیتر خبر رو طوری نوشتید که فکر کردیم دوباره نمکی وزیر نامرد و قاتل حسن چاخان سر و کله اش پیدا شده !
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    هشدار کاملا درست هست . مردم باید بدانند وقتی این طیف هشدار می‌دهد باید ما عکس این هشدار عمل کنیم تا سلامتی خودمان را تضمین کنیم. توصیه من پر هیز از نمگ ید دار و مصرف نمک طبیعی دریایی هست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس