سفیر فلسطین در سازمان ملل: حکم دادگاه لاهه علیه اسرائیل تاریخی است

سفیر و نماینده دائم تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از حکم دادگاه لاهه درباره اسرائیل برای توقف نسل‌کشی در غزه استقبال کرد و آن «تاریخی» خواند.

به گزارش مشرق، ریاض منصور سفیر و نماینده دائم تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی افزود: فلسطین پس از این حکم، خواستار نشست اضطراری شورای سفرای عرب در سازمان ملل برای هماهنگی "اقدامات" در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری امروز حکم اولیه خود درمورد شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی را صادر کرد. این دیوان در حکم ویژه خود درمورد شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی در غزه و لزوم اتخاذ اقدامات فوق‌العاده نسبت به تداوم جان باختن مردم غزه ابراز نگرانی کرد.

رئیس این دادگاه بین‌المللی تاکید کرد که دادگاه نمی‌تواند درخواست رژیم اسرائیل مبنی بر نپذیرفتن شکایت آفریقای جنوبی را بپذیرد. صلاحیت صدور حکم درباره تدابیر فوق العاده درخصوص اتهام نسل‌کشی علیه اسرائیل را داریم و آفریقای جنوبی نیز حق اقامه دعوا را دارد و نمی‌توان درخواست اسرائیل درباره رد کردن آن را پذیرفت.

در این جلسه اعلام شد: اکنون اعلام نمی‌کنیم که اسرائیل تعهدات مربوط به توافق ممانعت از نسل‌کشی را نقض کرده یا خیر. ما اکنون حکمی در مورد اینکه نسل‌کشی رخ داده یا نداده صادر نمی‌کنیم بلکه درمورد امکان وقوع نسل‌کشی حکم صادر می‌کنیم.

این دادگاه همچنین اعلام کرد: عملیات نظامی در غزه منجر به کشته شدن تعدادی زیادی از مردم این باریکه و کوچ اجباری تعدادی دیگر شد. حمله اسرائیل منجر به جان باختن تقریبا ۲۵ هزار فلسطینی و مجروح شدن ۶۰هزار نفر دیگر شد. بیش از ۹۳ درصد مردم غزه توان دستیابی به غذا را ندارند. مردم فلسطین مورد حمایت معاهده ممانعت از نسل‌کشی هستند. مردم فلسطین حق دارند که از جنایت نسل‌کشی در امان باشند.

رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری تاکید کرد:بیانیه آژانس آنروا در مورد وخامت اوضاع انسانی در غزه را جدی گرفتیم و اوضاع این باریکه به سمت فاجعه حرکت می‌کند. اسرائیل باید اقدامات لازم برای ممانعت از جنایت‌های کشتار علیه یک مجموعه انسانی را اتخاذ کند. دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که آسیب‌های وارد شده به غیرنظامیان در غزه در حد جنایت جنگی است. اسرائیل باید عدم ارتکاب به جنایت نسل‌کشی توسط نیروهایش را تضمین و اقداماتی در راستای بهبود اوضاع انسانی در غزه اتخاذ کند.

این دادگاه همچنین اعلام کرد: تمام طرف‌های درگیر در غزه باید به قوانین‌ بین‌المللی انسانی پایبند بوده و اسرا را به شکل فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند. اسرائیل باید به کشتار و آسیب رساندن به مردم غزه پایان دهد و اقدامات لازم برای فراهم کردن نیازهای انسانی مردم غزه را فورا اتخاذ کند. اسرائیل باید تدابیر لازم برای جلوگیری از تحریک مستقیم به کشتار گروهی را اتخاذ کند. اسرائیل باید متعهد به خودداری از قتل، تعدی و تخریب علیه مردم غزه باشد.

این دادگاه همچنین اعلام کرد که گزارشات آفریقای جنوبی عاقلانه و منطقی بوده و باید بررسی شود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • US ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۶
    0 0
    به چی خوشحالی؟! متاسفانه درک نکردی به نفع اسرائیل نباشه به ضررش هم رای ندادن،
  • US ۰۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
    0 0
    چرا خودتون رو گول میزنید؟ حکم دادگاه اصلا به ضرر اونها نبوده، دادگاه گفته شما متهم به نسل کشی هستید نه محکوم به نسل کشی، از نظر حقوقی هم با فرد متهم تا هنگام اثبات جرم باید مثل بیگناه رفتار بشه،‌ بنابراین،‌ معنی این حکم اینه که علیرغم اتهام وارده، دادگاه طرف مقابل رو محکوم و مجرم ندونسته و لذا جنگ رو جنایت نمیدونه و به همین دلیل دستور توقف جنگ رو نداده، یعنی تا اینجا رو جنایت نمیدونه و دفاع مشروع از خود دونسته، فقط توصیه کرده مواظب باشید یک وقت این دفاع مشروع تبدیل به جنایت نشه، شما یا قانون نمیدونید، یا انگلیسی متوجه نمیشید یا خودتون رو به اون راه زدید و ذوق زدگی کاذب ایجاد میکنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس