به گزارش مشرق، «منوچهر متکی» در واکنش به راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحطلبان، با بیان اینکه اگر انتخابات نمایشی بود، شما در این کشور سر کار نمیآمدید، گفت: این دوستان ما موقعی که دولت را در دست دارند مخالف نظام و زمانی که در دولت نیستند مخالف دولت میشوند و این رویکرد شایستهای نیست و بنده بنابر رفاقتی که با بسیاری از دوستان اصلاحطلب داریم این مطلب را خیلی صادقانه بیان میکنم.
وی خطاب به جبهه اصلاحطلبان تصریح کرد: نمایشی بودن یک انتخابات مفاهیم خود را دارد و با چنین تعبیری توهین به مردم و توهین به نظام میکنید و این تعبیر اصلا درست نیست. البته شما نسبت به عدم تایید صلاحیت بخشی از نامزدهایتان اعتراض دارید که این راهکار خود را دارد.
سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه ما باید به یک نهاد رسمی کشور به نام شورای نگهبان که مسئولیت این امر را قانونا و شرعا بر عهده دارد کمک کنیم و پیشنهادات خود را به آنها ارائه بدهیم، اظهار کرد: ما نمیتوانیم خلاف قانون اساسی برخورد کنیم، بلکه باید تلاش کنیم که نخست نوع نگاهمان و دوم راهکارهایمان را به هم نزدیک کنیم.
متکی گفت: شورای نگهبان حتما این نگاه کلی را دارد که رد، تایید و عدم احراز داوطلبان براساس منطق باشد و این تلاش خود را هم انجام میدهد.
وی با بیان اینکه اگر ما بحثی داریم باید با آنها(شورای نگهبان) وارد گفتوگو و مذاکره شویم و پیشنهاداتمان را مطرح کنیم، افزود: مقام معظم رهبری حتی برای شورای نگهبان سیاستهای کلی تعریف کردهاند. اینکه رهبری میفرمایند انتخابات باید بر اساس سیاستهای کلی سامان پیدا کند در کار شورای نگهبان هم ملاحظاتی را ارائه دادهاند. بنابراین همه باید کمک کنیم.
سخنگوی شورای وحدت خطاب به جریان اصلاح طلب، تصریح کرد: مگر فقط اصلاحطلبان رد صلاحیت شدهاند؟ تعداد زیادی از اصولگرایان هم ردصلاحیت و یا عدم احراز شدهاند.
متکی گفت: از این رو اگر ما نگاه سازندهای داشته باشیم متوجه خواهیم شد، همین هویت سیاسی که از آن برخورداریم، نشأت گرفته از انقلاب و نظام است؛ نظام به ما هویت داده است بنابراین اگر در رویدادهای حساس همچون انتخابات که نیاز نظام است قهر کنیم، رسالتمان را انجام ندادهایم.
بیستمین نشست مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران در دوره دوم فعالیت، با حضور اعضای حقوقی (نمایندگان احزاب اصلاحطلب) و اعضای حقیقی این جبهه، یکشنبه (اول بهمن ١٤٠٢) به ریاست «آذر منصوری» برگزار شد.
در این جلسه، بررسی سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در سال ۱۴۰۲ در دستور کار مجمع عمومی قرار گرفت و اعضا ضمن بیان دیدگاههای خود نسبت به متن تهیهشده از سوی کمیته راهبردها وارد بحث شدند و در نهایت، جزئیات سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران، با اکثریت آرا به تصویب رسید.
در بخشی از این راهبرد با بیان اینکه هدف اصلاح طلبان از شرکت در انتخابات کمک به حرکت کشور به سوی توسعه و پیشرفت است که تنها از مسیر انتخاباتی رقابتی، منصفانه و مشارکتی تامین میشود، آمده است: شرکت و مشارکت در انتخابات یک حق عمومی و شهروندی است و هدف از آن تلاش برای حضور مؤثر در ساختار نظام به منظور اصلاح امور است. طبعاً انتخاباتی میتواند هدف اصلاح طلبان را تأمین کند که در چگونگی اداره کشور نقش و تأثیر جدی داشته و نمایشی و حاشیهای نباشد.
«جواد امام» سخنگوی جبهه اصلاحات نیز در صفحه مجازی خود با وام گرفتن از ادبیات عناصر رادیکال و ساختارشکنِ مدعی اصلاحطلبی چنین نوشته بود: «با توجه به تصویب راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در اول بهمن ۱۴۰۲، طبعاً اصلاحطلبان نمیتوانند در انتخاباتی تهی از معنا، غیر رقابتی و غیر منصفانه و غیر مؤثر در اداره کشور و سرنوشت شهروندان شرکت کنند. البته این راهبرد به منزله قهر با صندوق و تحریم انتخابات نیست».