به گزارش مشرق، محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (دوشنبه ۹ بهمن ماه) در «اجلاسیه شهدای اطلاعات و گرامیداشت سالروز شهادت سرلشکر شهید حسن باقری» که در سالن همایش دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن گرامی داشت ایام ماه مبارک رجب و میلاد حضرت علی(ع)، گفت: حق این بود که در این ایام برای شهدای اطلاعات گرامی داشت برگزار شود چرا که این ماه، ماه خداپرستان است.
وی با تاکید بر اینکه این شهدا با گمنامی، خداپرستی خودشان را اثبات کردند، اظهار کرد: مسئله اطلاعات یکی از عناوین پیروزی ملت ایران در تمامی دورانها است. زیرا اگر نیروهای اطلاعاتی نبودند همان سال های اول، انقلاب از دست میرفت و اگر آن ها نبودند خرمشهر ها آزاد نمی شد. لازم است در این اجلاسیه ها زوایای گمنام و پنهان نیروهای اطلاعات و عملیات را به مردم نشان دهیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: ما در سپاه دو سیستم اطلاعات امنیتی و نظامی ایجاد کرده بودیم. در سال ۶۲ سازمان اطلاعات امنیتی را به وزارت اطلاعات تبدیل کردیم و من به دستور امام پنج هزار نفر نیرو را به وزارت اطلاعات دادم. موسس سازمان اطلاعات نظامی سپاه اما شهید باقری بود.
وی با بیان اینکه در سپاه دو سازمان را تشکیل داده بودیم سازمان اطلاعات امنیتی و سازمان اطلاعات نظامی، عنوان کرد: شهید حسن باقری در سازمان اطلاعات امنیتی نقش بسزایی داشت و نیز خود ایشان مؤسس سازمان اطلاعات نظامی بود.
رضایی عنوان کرد: شهید باقری انسانی بسیار هوشمند، زیرک و معتقد به دفاع از انقلاب اسلامی بود. ایشان کار خود را در حوزه اطلاعات امنیتی آغاز کرد و اطلاعات بسیار خوبی از انبارهای اسلحه منافقین در دانشگاه تهران ارائه کرد.
وی تصریح کرد: به محض آغاز جنگ با شهید باقری به اهواز رفتم و گفتم ایشان اطلاعات را راه اندازی کند. بعد از دو ماه که برگشتم دیدم ایشان فرد دیگری شده و بسیار خوب به ارتش عراق مسلط شده است. شهید حسن باقری اثبات کرد که ارتش بعث عراق ۱۲ لشکر دارد و در همان دو ماه اطلاعات شهید باقری ما را به ارتش عراق مسلط کرد.
رضایی اظهار کرد: شهید باقری شناخت خوبی از دشمن داشت و نیز میزان شناخت دشمن از خودمان را هم دنبال میکرد. لذا ما دائم دنبال میکردیم که ببینیم دشمن چقدر از ما شناخت دارد. شهید باقری جزواتی از داخل سنگرهای ارتش عراق پیدا میکرد تحت عنوان درسوارههای قادسیه صدام، این جزوات تجربیات ارتش عراق از عملیات های ما و خودشان بود. شهید باقری این جزوات را ترجمه میکرد و به همه فرماندهان میداد تا میزان شناخت دشمن از ما را ببینند.
وی خاطرنشان کرد: شهید باقری جایگاه ممتازی در تیم طراحی عملیات سپاه داشت و اگر بنا بر دلایلی از این تیم جدا میشد؛ من همیشه احساس خلاء میکردم چون ویژگیهایی از نظر طراحی و بینش نظامی در ایشان وجود داشت که همیشه نقاط ضعف را بیان میکرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان اینکه شهید حسن باقری یک فرمانده بی نظیر بود، گفت: بعد از عملیات طریق القدس شهید باقری فرماندهی قرارگاه نصر را به عهده گرفت و حالا باید چند لشکر را فرماندهی میکرد. در فتح المبین شهید باقری هم جبهه خودش را فتح کرد و هم جبهه قرارگاه فجر را نیز کمک و مسیر قرارگاه فجر را باز کرد. این عملیات بلوغ نهایی شهید باقری بود و در عملیات الی بیت المقدس ایشان به یک بلوغ خوبی رسیده بود. لذا؛ سختترین بخش آزادی خرمشهر را به شهید باقری و حاج احمد متوسلیان دادیم.
رضایی اظهار کرد: در این عملیات یک عاشورا برای لشکر ۲۷ ایجاد شد اما احمد متوسلیان یکی از شجاع ترین افراد ما در جنگ بود و خود ایشان و ستاد لشکر ۲۷ وارد صحنه رزم میشوند. در کجای دنیا میشود افرادی همچون شهید باقری و احمد متوسلیان را پیدا کرد، کدام مکتبی توانسته چنین انسانهایی تربیت کند.
وی با تاکید بر اینکه دشمن از تربیت انسان هایی مانند شهید باقری ترس دارد تا از توپ و موشک، عنوان کرد: تهدید جدی ما برای آمریکا افرادی مانند شهید سلیمانی و سید حسن نصرالله هستند. لذا به دنبال این هستند تا روی جوانان ما تاثیر بگذارند و تاریخ دفاع مقدس را تحریف کنند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نیروی دریایی ارتش آمریکا بیست سال پیش برآوردی از جنگ با ایران ارائه داده است و هشت ویژگیبرای ایران بیان کرده است که بیشتر این ویژگیها در شهید حسن باقری وجود داشت. لذا حواسمان باشد سرنوشت میدان جنگ را انسان با ایمان تعیین میکند و تجهیزات و درجههای نظامی ما را از تربیت نیرو غافل نکند.
رضایی در پایان با بیان اینکه شهادت شهید باقری برای ما قابل باور نبود و تا چند ماه باور نمیکردم ایشان شهید شده است، تأکید کرد: بعد از ایشان برادراشان سردار باقری سازمان اطلاعات نظامی سپاه را گسترش داد و سازمان اطلاعات رزمی ما امروز در نیروهای زمینی، دریایی بسیج و قدس سپاه بسیار ورزیده شده است و افرادی مانند شهید امیدوار که اخیرا در سوریه به شهادت رسیدند نمونههایی از این توانمندی هستند.