به گزارش مشرق، مراسم چهلم شهادت سیدرضی موسوی عصر امروز پنجشنبه ۱۲ بهمن دربا حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در آستان امامزاده صالح (ع) برگزار شد.
قالیباف در این مراسم گفت: دهه فجر یادآوری برای همه ما در کشورمان است تا قدر این انقلاب را بدانیم. انقلابی که به برکت مجاهدت ها و رهبری های حضرت امام راحل در سخت ترین شرایط استبدادی و استکباری در کشورمان و در دنیا به عنوان انقلاب اسلامی پایه گذاری شد. انقلابی که ایشان هدایت کردند و به پیروزی رساندند.
وی افزود: یکی از برکات انقلاب اسلامی این بود که جامعه منفعل و جامعه ای که خبر از همبستگی ملی و اهتمام ملی نبود و حتی مردم در اداره کشور نقشی نداشتند امام به برکت این انقلاب اسلامی چنین حرکت عظیمی را رقم زدند و این فرصت را فراهم کردند تا جامعه ای منسجم، تاثیرگذار حاکم شود و به نوعی مردم بر سرنوشت شان دخل و تصرف داشته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی به برکت امام و شهدا بود و تحت هیچ شرایطی نباید این نعمت و میراث بزرگ را از یاد ببریم. این امر از کارهای عظیم و بزرگی بود که به برکت امام (ره) و مجاهدت های شهدا و ملت مان که با جانفشانی خود و قبول سختی ها این اتفاق رخ داد و همین فرصت انقلاب اسلامی بود که امروز ما اینجا مراسم چهلمین شهادت شهید سیدرضی را برگزار می کنیم.
وی گفت: اگر انقلاب اسلامی نبود سیدرضی ها، شهید سلیمانی ها و همه شهدا هم نبودند و اینها چهره های ناشناخته باقی می ماندند و استعدادهایشان بروز و ظهور نمی یافت.شهید سلیمانی بنا به گفته خودشان در روستایی زندگی می کردند و از عشایر آن بودند و به برکت انقلاب اسلامی این فرصت فراهم شد تا او اینگونه بدرخشد و این استعدادها، خلاقیت ها، ایثارگری ها از یک چهره روستا زاده تبدیل به یک نمادی از قهرمان ملی برای همه کشورمان شود. در مراسم تشییع شهید سلیمانی شاهد بودیم که از همه سلایق در این مراسم حاضر شدند و از این فرهنگ شهادت و از برکت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: خاطرم است که در دوران دفاع مقدس و در سال ۶۳ یکی از سرشناس ترین تحلیلگران آمریکایی به مقایسه ای در جنگ بین ایران و رژیم بعثی صدام پرداخت او گفت هر مقدار به این جنگ نگاه می کنیم می بینیم ایران به لحاظ تجهیزات، امکانات، تعداد نفرات در محدودیت قرار دارد و در آن مقطع همه کشورهای کره خاکی به جز ایران پس از انقلاب اسلامی یا وابسته به شرق بودند یا به غرب و در زمان جنگ همه کشورهای شرقی و غرب در مقابل ایران ایستادند و از رژیم بعثی صدام حمایت کردند.
وی ادامه داد: با تمام حمایت هایی که شرق و غرب از رژیم بعثی صدام حمایت می کردند و ایران یک تنه جلوی دشمن ایستاد شاهد هستیم که جنگ به نفع ایران رقم می خورد این تحلیلگر آمریکایی شناختی از فرهنگ شهادت نداشت و او در ادامه مطرح می کرد که تنها نقطه پیروزی ایران در میدان جنگ این است که هر یک نفری که در جبهه جانش را از دست می دهد و در شهرها میان دستان مردم با آن عظمت تشییع می شود دوباره از همان شهر به تعداد قابل توجهی افراد به میدان جنگ می روند، با روحیه ای که هراسی از مردن ندارند و مشتاقانه به سمت مرگ حرکت می کنند. این نوع فرهنگ ما را به پیروزی رساند و در جبهه مقاومت شکل گرفت.
قالیباف گفت: امروز دشمنان ما بدانند شهید رضی بدون شک بیش از سی سال در خدمت جبهه مقاومت تلاش کرد و انصافا او یکی از ستون های جبهه مقاومت بود. دشمن فکر نکند که این ستون را فرو ریخته است، بر اساس فرهنگ قرآنی و در ارزش های الهی هرگز این ستون ها فرو ریخته نمی شوند بلکه روز به روز بیشتر قد علم می کنند و کسانی که در سایه این فرهنگ تربیت می شوند موثرتر در این مسیر حرکت می کنند. این فرهنگ جهاد و شهادت است. وقتی شهادت در جامعه ای رونق می یابد باعث می شود مومنان جامعه روشن بخشی داشته باشیم. مومنانی که به هر آنچه می بینند امیدوارتر و محکم تر در مسیر الهی گام برمی دارند در شرایطی که این موضوع برای دشمنان مان گیج کننده است.
وی افزود: شما عملیات طوفان الاقصی را مشاهده کنید، در سال هایی که رژیم صهیونیستی از نطفه نامشروعی که انگلیسی ها گذاشتند و شورای امنیت به جهان خیانت کرد و این رژیم را تایید و پایه گذاری کرد همه آسیب هایی که در جنگ های مختلف رخ داد و زمانی که ارتش کشورهای عربی در دهه ۶۰ و ۷۰ با رژیم صهیونیستی جنگید طی ۷۵ سال از یک طرف شاهد بودیم و در عملیات طوفان الاقصی تعداد محدودی از رزمندگان جانفشانی کردند. شاید غرب در این سال ها تلاش کرد تا اختلافی میان تشیع و تسنن ایجاد کند اما در عملیات طوفان الاقصی شاهد بودیم که شیعه و سنی در کنار هم و بر اساس فرهنگ جهاد و سعادت مقابل رژیم صهیونیستی ایستادند، این موضوع با رهبری هوشمندانه و دقیق فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری در تمام این سال ها بود که ایشان مدیریت و فرماندهی کردند تا هیچ فرقی بین شیعه و سنی در مبارزه با رژیم صهیونیستی ایجاد نشود و در سایه انقلاب اسلامی این مبارزات انجام شود.
وی افزود: مردم فلسطین و غزه در تمام این سال ها مورد ظلم واقع شدند و به یک باره در عملیات طوفان الاقصی شاهد بودیم که چگونه کاسه صبرشان به سر آمد و در مبارزه ایفای نقش کردند و ضربه هولناکی را وارد کردند تا همه اعتبار و دکترین نظامی گذشته و آینده این رژیم نابود شود و رییس حزب الله حسن نصرالله در یکی از صحبت هایش قدرت رژیم صهیونیستی را به خانه عنکبوتی تشبیه کرده بود و امروز شاهدیم چگونه این قدرت فرو ریخته شد. همه اینها به برکت شهدا و فرهنگ شهادت و مکتب حضرت امام (ره) است. امامی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری محور تحولات بودند و هر تحولی در گام دوم انقلاب بر مدار همان است و امام را باید الگوی این تحول قرار دهیم. مکتب امام مکتب توازن در عقلانیت، معنویت و عدالت است.
وی افزود: حاج قاسم تربیت یافته این مکتب امام (ره) است و بر مبنای اصول و مبانی رهبر انقلاب هستیم که با هدایت و پیش بردن موضوعات این موفقیت ها حاصل شد.
قالیباف تصریح کرد: این مجالس یاد شهدا به نوعی ذکر یادآوری و تذکر برای ما مسوولان است تا بدانیم از نام و یاد و فرهنگ و مسیر امام و شهدا غفلت نکنیم. شهدایی که جز مردم دغدغه های دیگری نداشتند. به عبارتی جز خدمت مردم دغدغه دیگری نبود. آنها برای امنیت و منزلت مردم و دفاع از ایران و اسلام تا پای جان آگاهانه و شجاعانه جان خود را تقدیم کردند. این مجالس به ما یادآوری می کند اگر در مسیر امروز با سختی ها و تلخی هایی مواجه هستیم از مسیر اصلی دور نمانیم و با قوت بیشتری در مسیر اصلی حرکت کنیم. امام (ره) مبانی این حرکت را بر اساس توجه و ایمان به مردم و ارزش های الهی پایه گذاری کردند انقلاب اسلامی بر پایه این دو موضوع است که می توان به مردم و ارزش های الهی اشاره کرد، هر دو مورد توجه و اساسی ماست.
وی افزود: برخی ها فهمیده یا نفهمیده به ویژه در حوزه های اجتماعی، سیاسی جامعه را به سمت دو قطبی پیش می برند و جامعه را در مسیری قرار می دهند که یکی از این دو را انتخاب کنند. این مسیر انقلاب نیست در مسیر انقلاب مردم و ارزش های الهی توامان است و این دو موضوع را ما از امام و انقلاب اسلامی درس گرفتیم ما باید بدانیم مسیر موفقیت این است که در چنین مسیری حرکت کنیم.
وی افزود: ما از مردم غفلت کرده ایم و میدان و فرصت کافی را برای مردم فراهم نکرده ایم. در واقع به تسهیل گری هم نپرداخته ایم. دفاع مقدس و پیروزی در آن دوران از زمانی آغاز شد که مردم به میدان جنگ آمدند و از این زمانی که پای مردم به جنگ باز شد به نوعی سرنوشت دوران دفاع مقدس تغییر کرد. این اتفاق باید در حوزه اقتصاد، مسائل اجتماعی و سیاسی رخ دهد. به اتفاقات دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت و مدافعان حرم نگاه کنید و ببینید مردم چه نقش جدی و اساسی ایفا کردند و مردم غزه چگونه ایستادگی کردند، آنها سالیان سال در یک زندانی روباز زندگی کردند و به مقاومت پرداختند و پس از ۷۵ سال ایستادگی مقابل رژیم صهیونیستی به واسطه عملیات طوفان الاقصی عکس العمل نشان دادند و این را شاهد بودیم که بر اساس این حرکت رژیم صهیونیستی رفتنی است.
قالیباف تصریح کرد: ما باید بدانیم فرهنگ شهادت انسجام اجتماعی را درست می کند، شهید سلیمانی همزمان که یک قهرمان ملی بود و همه مردم با همه سلایق در برابرش سر تعظیم فرود آوردند در امت اسلامی هم او یک قهرمان بود و به شهید سلیمانی افتخار می کردند و سر تعظیم فرود آوردند. امروز همه آزادی خواهان دنیا و آنهایی که بوی انسانیت بردند برای شهید سلیمانی احترام قائلند و همه اینها به برکت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: وظیفه ما مسوولان، جوانان، دلدادگان انقلاب اسلامی، رهروان راه شهدا این است که تلاش کنیم تا کارامدی دینی را در ادامه جامعه به اثبات برسانیم، امروز دشمنان ما در عرصه هایی در مقابل ما زمین خورده اند البته اگر در حوزه مسائل اقتصادی دچار ضعف هایی هستیم به واسطه فرهنگ شهدا می توانیم این ضعف ها را برطرف کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز اگر اشکالی در ضعف هایمان داریم و در حل آن موفق نبودیم به این معنا نیست که ما ظرفیت هایی در بعد مادی و نیروی اجتماعی نداریم. به عنوان کسی که سالیان سال در عرصه های مختلف خدمت رسانی کرده ام باید بگویم ما در این دو بخش هیچ مشکلی نداریم و این ظرفیت ها وجود دارد. مشکل اصلی ما در بی توجهی به آن دو نکته مردم و ارزش های الهی است که به آنها توجه نکرده ایم و اگر نسبت به آن توجهی می کردیم می توانستیم بر این مشکلات و معضلات غلبه کنیم.
وی افزود: یکی از ریشه های اصلی اقتصاد این است که بخش عمده ای از اقتصاد ما اقتصاد دولتی است. در حالی که اقتصاد دولتی نمی تواند شکوفا شود. البته منظور این نیست که اقتصاد مان به نظام سرمایه داری لجام گسیخته واگذار شود، هرگز منظور این نیست بلکه اقتصاد یک اقتصاد مردمی و اقتصادی که کانون اساسی آن مردم باشد. ما ضعف هایی در مدیریت این موضوع داریم. زمانی که اقتصاد مردمی شود می توانیم انتظار داشته باشیم که کشور در مسیر درستی حرکت کند.
وی افزود: ما تلاش مان را می کنیم در حوزه رفاه مردم تسهیل گری کنیم. مردم در صحنه باشند و امنیت سرمایه داری را برقرار کنیم. در مجلس طی چهار سال گذشته به عنوان نماینده شما مردم تمام تجربه و ت توان خود را گذاشتیم و هر کدام از قوانین را که برای این کار لازم است به روز رسانی کردیم و یا برخی دیگر را اصلاح کردیم و برخی دیگر را قانون جدیدی برایش گذاشتیم. همه این اتفاقات را در مجلس انجام دادیم. ما در بحث اطلاع رسانی بی توجهی کردیم و شما مردم را باید در جریان این اتفاقات می گذاشتیم. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری که مجلس یازدهم یک مجلس انقلابی بود با یک نقشه راه حرکت کرد و این نقشه راه در همه فعالیت هایمان بسیار تاثیرگذار بود. نمایندگان مجلس در حوزه قانونگذاری بر مدار مشخصی عمل کردند. البته تا تحقق اجرای آن زمان لازم است و ممکن است یک دوره ای از زمان طول بکشد اما تمام تلاش مان این است که بتوانیم این قوانین را پیاده سازی کنیم و آثار و برکاتش برای حل مشکلات مردم باشد.
وی افزود: این روزها در حال بررسی بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم هستیم. به هر حال این دو باید از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شوند.