به گزارش مشرق به نقل از نامه، «یه حبه قند» ساخته رضا میرکریمی به عنوان نماینده ایران راهی اسکار شد. این در شرایطی است که سال گذشته «جدایی نادر از سیمین» به عنوان نماینده ایران در اسکار حاضر شد و توانست جایزه اسکار را در بخش فیلم خارجی نصیب خود کند.
هیئت انتخاب که امسال وظیفه سنگینتری بر عهده داشت، برای تلاش کردند تا شایستهترین نماینده ایران را راهی اسکار کنند. آنچه در زیر میبینید گامهایی است که زمینه انتخاب «یه حبه قند» را فراهم کرد:
گام اول: پوران درخشنده، نیکی کریمی، شهرام اسدی، فریدون جیرانی، حسین زندباف، علی شاهحاتمی، حمیدرضا صدر، علی معلم و امیر اسفندیاری به عنوان هیئت داوران انتخاب فیلم اسکار امسال بودند.
گام دوم: اعضای کمیته با بررسی ضرورت یا عدم ضرورت حضور سینمای ایران در هشتاد و پنجمین مراسم اسکار با توجه به ساختار حاکم بر هالیوود و بویژه در موقعیت فعلی بینالمللی، ضمن محکوم کردن اهانت به پیامبران در هر شکلی و خصوصا در سینما، تصمیم به مشارکت فعال در این زمینه جهت استفاده از کلیه فضاهای موجود برای نمایش استعدادهای سینمای ایران و تعیین قواعد بازی به مصلحت این سینمای نجیب گرفتند
گام سوم: 72 عنوان فیلم که از تاریخ 9 مهر 1390 تا 9 مهر 1391 برای نخستین بار در کشور اکران شده یا میشوند فیلمهایی بودند که امکان انتخاب برای اسکار را داشتند.
گام چهارم: فیلم «شبواقعه» به تهیهکنندگی سید احمد میرعلایی و کارگردانی شهرام اسدی به دلیل حضور کارگردان در لیست هیئت داوران از میان کاندیدها حذف شد
گام پنجم: دوازده فیلم شامل «آینههای روبرو» ساخته نگار آذربایجانی، «بغض» ساخته رضا درمیشیان، «بوسیدن روی ماه» ساخته همایون اسعدیان، «چیزهایی هست که نمیدانی» ساخته فردین صاحب زمانی، «راه آبی ابریشم» ساخته محمدرضا بزرگنیا، «زمانی برای دوست داشتن» ساخته ابراهیم فروزش، «سعادت آباد» ساخته مازیار میری، «گلچهره» ساخته وحید موساییان، «مرگ کسب و کار من است» ساخته امیر ثقفی، «ملکه» ساخته محمدعلی باشهآهنگر، «نارنجی پوش» ساخته داریوش مهرجویی و «یه حبه قند» ساخته رضا میرکریمی در فهرست کوتاه اولیه قرار گرفت.
گام ششم: فیلم «بوسیدن روی ماه» به دلیل کمبود زمان اکران از لیست حذف شد.
گام هفتم: آینههای روبرو، گلچهره، مرگ کسب و کار من است، ملکه و یه حبه قند در فهرست دوم هیئت داوران قرار گرفت.
گام هشتم: از بین سه فیلم گلچهره، ملکه و یه حبه قند، فیلم یه حبه قند به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد.
گام نهم: استاندارد و ارزشهای تولید، استفاده خوب از عناصر فیلمسازی، توجه به فضا و جغرافیای بومی و برخورداری از شناسنامهای ایرانی از دلایل انتخاب فیلم «یه حبه قند» است.
گام دهم: جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی ایران ضمن تبریک به رضا میرکریمی، حضور در جشنواره اسکار را تحریم کرد.
در شرایطی «یه حبه قند» به عنوان نماینده ایران در اسکار 2013 انتخاب شد که توانست برتری خود را بین 72 فیلم ثابت کند.