چادر خوابی بیماران

گذری به بیمارستان‌های تهران شما را با انبوه خانواده‌هایی روبرو می کند که درون ماشین و چادر زندگی می‌کنند. از شهرستان آمده‌اند و حالا شلوغی بیمارستان، آن‌ها را چندین روز کارتن‌خواب کرده است.

به گزارش مشرق، خانمش او را سید احمد صدا می‌کرد. خودش سر صحبت را باز کرد «هر چه پس‌انداز کرده بودم تمام شده کمی هم برای خورد و خوراک برایمان باقی مانده است. توی شهر خودمان دکتر برای انجام این عمل نیست برای همین مجبور شدم به تهران بیایم»پیرمرد بی آنکه مجالی بدهد، صحبتش را ادامه داد «چند روزی می‌شود که این جا چادر زده‌ایم. یک نوه داریم که پدر و مادرش را از دست داده و با ما زندگی می‌کند. دکترها می‌گویند که توی سرش چیزهایی دارد. اسمش را نمی‌دانم. ولی می‌گویند که به عمل نیاز دارد. راستی چادر شما کدام یکی از این‌ها است؟»نمی‌خواستم دروغ بگویم. من با دیدن این خانواده‌ها یاد مادربزرگ خودم افتاده بودم. چند سال پیش در شهر خودمان پزشکان جوابش کردند. گفتند از دست ما کاری بر نمی‌آید، باید ببریدش مرکز استان. هر جور بود خودمان را به مشهد رساندیم ولی کارساز نبود. ترسیدم این را برای سید احمد تعریف کنم. بی آن‌که من‌من کنم، گفتم گذری هستم و تعداد زیاد چادرها توجهم را جلب کرده است.

انتظار شلوغی بیمارستان‌های تهران را نداشت

کمی آن طرف‌تر چند مرد که دشداشه به تن کرده‌اند، به زبان عربی با هم صحبت می‌کنند؛ یکی از آنها می‌گوید از اهواز به اینجا آمده‌اند؛ آن طور که روایت می‌کند؛ پدر پیری دارند که در اهواز عمل آپاندیس انجام داده و مدتی پس از جراحی، به دلیل لخته شدن خون، سکته کرده است. میگوید از هفته پیش فقط کارهای تشخیصی انجام شده و می‌گویند بعد از انجام این مراحل تشخیص می‌دهند که بیمار قابل درمان است یا نه!بار اولی است که به تهران می‌آیند و تصورشان این بوده که چون بیمارستان واقع در پایتخت است رسیدگی بهتری صورت می‌گیرد اما اطلاع نداشته که بیمارشان، تنها کسی نیست که از شهرستان برای مداوا به اینجا آمده است. تصور این‌ همه شلوغی در این بیمارستان را نداشته است.مسیرم را ادامه می‌دهم. داخل یکی از چادرها دو مرد نشسته‌اند و چای می‌نوشند. جلو می‌روم و احوالپرسی می‌کنم. سوالم این بود که از کجا آمده‌اند تهران. یکی از مردها می‌گوید:‌ «از استان اردبیل- شهرستان پارس آباد آمده‌ایم؛ بیمار پدرمان است که به اینجا آورده‌ایم؛ کشکک زانوی بیمارمان دچار مشکل است؛ در شهرستان خودمان پزشک هست اما می‌گویند امکاناتی که موردنیاز است در شهرستان ما نیست.»

چادرخوابی بیماران شهرستانی در پایتخت برای ویزیت +عکس

معطلی چند هفته‌ای

صدایش را صاف کرد و حرف چند هفته معطل‌ شدنشان را پیش کشید«ما هفت هفته است که منتظریم در تهران نوبت بیمارمان شود که در بیمارستان جراحی شود. سه بار به تهران آمده‌ایم و در نهایت از سوی بیمارستان امام خمینی تماس گرفتند و گفتند امروز ساعت ۹ صبح باید اینجا باشیم. می‌گویند یک هفته دیگر نیز باید صبر کنیم تا کارهای تشخیصی نهایی برای بیمار انجام و جراحی آغاز شود.»یک زن و مرد هم بین ماشین‌ها زیرانداز انداخته بودند. هم صحبت که می‌شویم از دشواری‌های پیدا کردن تخت برایم تعریف می‌کنند. می‌گفت پدر کودکی ۱۷ ماهه را دیده که در یک شبانه‌روز، ۱۵ بیمارستان را زیر پا گذاشته تا یک تخت برای بستری کودکش پیدا کند.بعد از ابتلای فرزندش به بیماری ویروسی، به یک بیمارستان خصوصی رفته و تشخیص داده‌اند که باید بستری شود اما تخت خالی نداشته‌اند. یکی یکی بیمارستان‌های خصوصی و دولتی را پشت سر گذاشته و باز هم با این پاسخ روبرو شده است:«تخت خالی برای کودکتان نداریم.»در نهایت هم ساعت دو نصف شب در یک بیمارستان خصوصی با اما و اگر و هزینه‌ی شبی هفت میلیون تومانی تخت خالی پیدا کرده است.

بیمارستان‌های شهرستان هم شلوغ است

پدری که پسر نوجوانش را از اسلامشهر به تهران آورده می‌گوید پسرم بیماری کلیوی دارد؛ در اسلامشهر نیز پزشک متخصص وجود دارد اما رسیدگی خوبی در آنجا صورت نمی‌گیرد. مدعی است که به دلیل شلوغی بیمارستان‌های موجود در این شهرستان، خدمات درمانی ارائه شده، کشش انبوه جمعیت را ندارد. از بی‌توجهی کادر درمان به بهبود کیفیت خدمت‌رسانی به بیماران نیز گله دارد و می‌گوید زمانی که به بیمارستان شهرش مراجعه می‌کند؛ پزشکان وقت کافی برای ویزیت تعداد زیاد بیماران ندارند.

چادرخوابی بیماران شهرستانی در پایتخت برای ویزیت +عکس

اظهارات بیماران در حالی است که برخی بیمارستان‌ها با کمک خیرین سلامت، ساختمان‌هایی را برای همراهان بیمار اجاره کرده بودند. برخی هم سامانه‌های مجازی برای پیگیری روند درمان ساخته بودند که از مراجعه مردم و شلوغی هرچه بیش‌تر بیمارستان جلوگیری کرده باشند.یکی از دلایل مراجعه این افراد از شهرستان ها به تهران کمبود پزشک و برخی مشکلات درمانی است اما وزیر بهداشت وزیر بهداشت معتقد است تعداد دانشجویان پزشکی نباید افزایش یابد، چرا که بیمار به اندازه کافی وجود ندارد!یکی از پسران جوان که برادر بیمار بود می‌گفت «خواهرم بیماری زنانه دارد و در شهرستانمان پزشک متخصص و دستگاه پیشرفته‌ای برای تشخیص بیماری‌اش نیست. شهرستان ما بیمارستان دارد اما پزشک خوب و متخصص در این شهر نمی‌ماند.»می‌گفت عمده پزشکانی که می‌آیند تازه کارند و تا زمانی که مهارتشان افزایش پیدا کند در آن منطقه می‌مانند. نمی‌دانم، شاید تعداد پزشکان کم باشد یا درآمدشان نامناسب است. اما این‌که چرا پزشکی پیدا نمی‌شود که بیمارستان آن شهر را پر کند، خودش قصه‌ بلندی می‌شود که مجالی برای نوشتنش نیست.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    12 4
    سؤء تدبير در بيمارستان ها بيداد مي كند.چرا نباید بیمارستان یک ساختمان مجزا برای اسکان بیماران و خانواده هایشان که از شهرستان ها میان با حداقل هزینه ها اسکان دهند!!!!!!
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    8 13
    برای اینکه همراه یک بیمار یک گردان آدم راه میفته!!!
    • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
      11 3
      اگه کادر درمان از بیمار مراقبت لازم انجام بدهند دیگه نیاز به یک گردان آدم همراه نیست اتاق خصوصی شبی ۱۰ م
    • IR ۱۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
      8 2
      شرم بر کوتاه فکری تو هزینه چند نفر هیچ میدونی چند است فکر میکنی برای برای خوش گذرانی می ایند خدا بسرت بیاره تا درک کنی
  • رضا IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    17 1
    مافیای پزشکی نمی گذارد تعداد پزشکان زیاد شود.
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    6 4
    اتفاقا وزیر بهداشت همین امروز گفتن بقیه کشور ها میتونن سیستم بهداشت و درمان ما رو الگو قرار بدن.
  • سید IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    8 0
    رفع مشکلات بهداشت و درمان باید دراولویت باشد ولی متاسفانه مردم دراین خصوص بسیار در مشکلات هستند
  • IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    6 1
    متاسفانه در کشور ما پزشکان اینقدر قدرتمند و با نفوذند نمیگذارند پزشکان زیاد شود وبه بهانه های واهی از افزایش ظرفیت پزشکی جلوگیری میکنند واقعا مسئولین بی عرضه ای داریم .مافیای پزشکی در کشور بیداد میکند و کسی یارای مقابله با آن را ندارد و از طرفی دیگر سهمیه ها پدر این رشته را در آورده دانش آموز مستعد را پس میزنند و سهمیه ای پخمه را پزشک میکنند در کجای دنیا این قاعدا وجود دارد.وای خدایا از این زندان وحشت
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    3 1
    ازیک طرف میجویند بخاطرزیادی کادرپزشکی و پزشک هست واستخدام نمیکنند وپزشکان وکادرپزشکی مجبورمیشوند بروند خارجه!ازیکطرف بیمار زیاد هست ؟ازیکطرف علیرغم زیادبوذن بیمار ویزیت پزشکان جران است!؟ازیکطرف میگوینذسالی چقدر بیمارستان وتخت اضافه میشود،ازیکطرف میگویند بیمارستان،تخت،پزشک،کادرپزشکی،دازو وامکانات پزشحی گمبود ومشکلی نذاریم وازخارجه هم برای درمان میایمد ایران!!!!!!!؟؟؟؟؟؟اصلا معلپم هست دراین مملکت چه خبره!!!!!!!؟؟؟؟؟
  • M IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    5 0
    خدا لعنت کند. کسی را که باعث ،این همه رنج بیماران وهمراهانشان میشود.
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    6 0
    چند تا دکتر هندی استخدام کنید برای شهرستانها
  • یزدان DE ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    6 1
    یه مدال دیگه به گردنتون اویزون کنید
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    2 1
    از افتخارات بزرگ این نظام دادن خدمات و ساخت زیر ساختهای اصلی همه در تهران است چون خودشون اینجا ساکن هستند الان شما بین لوس آنجلس و کانزاس نیچ فرقی تو امکانات نمیبینی ازین مثالها ندارین از آمریکا بزنین ؟
  • ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    6 1
    متاسفانه در کشور ما پزشکان اینقدر قدرتمند و با نفوذند که نمیگذارند پزشکان زیاد شود و به بهانه های واهی از افزایش ظرفیت پزشکی جلوگیری میکنند واقعا مسئولین بی عرضه ای داریم, مافیای پزشکی در کشور بیداد میکند.
  • DE ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    3 1
    این آوارگان قربانیان سیاست تمرکز امکانات در پایتخت هستند . سیستمی که استانها را در ساخت مراکز فرهنگی و پزشکی و آموزشی و تفریحی و زمینه های دیگر ، با انگیزه تبعیض قومی و مذهبی و بی کفایتیِ مزید بر علت ، به حال خود رها کرده مردمش جز سرگردانی و آوارگی در تهران چه چاره دیگری دارند ؟؟
  • IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    5 0
    طرف بیمار داره پول هم نداره شما سرپناهی بهش بدید لااقل پاهاش دراز کنه برفک نزنه. اخرتی هم هست.
  • IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    5 0
    وزارت بهداشت در ایران در اختیار مافیای پزشکی است در نتیجه وزارت بهداشت این اجازه را نمیدهد که پزشکان متخصص و عمومی در همه جای ایران وجود داشته باشد.برای ایجاد و حفظ بازار کار انحصاری تعداد پذیرش پزشک در کشورمان بسیار پایین تر از استانداردهای جهانی است.
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    0 0
    سیستم درمانی اروپا راپیاده کنید که پزشکان حقوق بگیر دولت هستند نه مثل ایران مطب خصوصی وبیمارستان خصوصی ومردم آواره درخیابان وبیمارستانها هستند
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    0 0
    از خدمات چهل و پنج ساله دولت ها و مجلس های مختلف همینه
  • IR ۰۳:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    0 0
    می شود قانونی تصویب کرد که به موجب آن , هر پزشکی که تخصص گرفت 6 ماه از هر 5 سال را در شهرهای زیر 500 هزار نفر "خدمت اجباری" داشته باشد از شهرهایی که چنین لیستی را پر نکرده باشند حالا این 6 ماه از هر 5 سال را می تواند به شکل 2 ماه از هر سال پر کند یعنی این تایم را به شکل کامل در آن شهر مستقر باشد و نظارت شود به این شکل , خدمات تخصصی و فوق تخصصی حداقل در شهرهای بزرگ تر هر استان , تثبیت می شود تا مردم حداقل از استان خودشون خارج نشن چون ما در بحث کسری زیرساخت های درمان و بهداشت و امکانات , خیلی کمتر مشکل داریم بیشتر مشکل این است که نیروی متخصص و فوق تخصص در خیلی از شهرها کم است یا شاید نباشد این کارها شدنیه و مطمئنا 6 ماه از هر 5 سال , فشاری هم به هیچ دکتری نمی یاره ! اما خوب باند مافیایی و پرنفوذ این ها چنین اجازه ایی نمی ده اما پول کلان و زیرمیزی و پایمال کردن حقوق بیماران و ندادن مالیات و زدن تو سایر مشاغل و ... را کاملا پایه هستند !
  • همت SE ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    0 0
    ایران از نظر بیمارستان و دکتر و پرستار و عدم مواظبت از انها باعث مهاجرت و کم شدن نیرو شده است و مسئولان هم بابت این موضوع هیچ راه حلی ندارند و بیماری و استرس جاده بر ناراحتی خانواده های که مریض دارند صد چندان شده است و مشکل با عدم توجه مسئولان همچنان پا بر جاست
  • همت SE ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    0 0
    ایران از نظر بیمارستان و دکتر و پرستار و عدم مواظبت از انها باعث مهاجرت و کم شدن نیرو شده است و مسئولان هم بابت این موضوع هیچ راه حلی ندارند و بیماری و استرس جاده بر ناراحتی خانواده های که مریض دارند صد چندان شده است و مشکل با عدم توجه مسئولان همچنان پا بر جاست
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    0 0
    ؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس