کد خبر 1580582
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۱
محسن مهدیان

آینده تاریخ را همین رسانه‌های خرد می‌سازند. همین شهروند رسانه‌ها. همین حلقه‌های میانی که باید قیام کنند تا مردم بلند شوند. راهی نیز جز این نیست...

به گزارش مشرق، محسن مهدیان؛ مدیرمسئول طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت:

یکم؛ این انتخابات هم برگزار شد و باز هم پیروز نهایی مردمند. رمز و رازش نیز در بلوغ سیاسی این دوره از انتخابات است.

ما ۳ دسته آرا داریم. رأی عادی که یک رأی دارد و به نفع نامزد موردعلاقه خود به صندوق می‌اندازد. رأی پرقدرت که تبلیغ می‌کند تا دیگران نیز به نامزد موردعلاقه او رأی دهند. اما دسته سوم آرای فداکار است. آرای فداکار، آرایی هستند که به‌جز نامزد مورد علاقه‌شان، تلاش می‌کنند مردم را فارغ از هر جهت‌گیری پای صندوق بیاورند و دعوت به مشارکت کنند.

این دوره آرای فداکار بسیار برجسته و چشمگیر بودند و این یک بلوغ قابل اعتنا در سپهر سیاسی کشور است. مشارکت از روزها پیش شروع شده بود و تا پای صندوق رأی امتداد داشت. تمام تلاش مردم و فعالان رسانه‌ای این بود که چند نفری را با خود پای صندوق‌های رأی بیاورند.

شکوه این انتخابات به بلوغ سیاسی یک جامعه است. به احساس مسئولیت جامعه‌ای که بسیار جلوتر از گروه‌ها و جریانات سیاسی است.

این دستاورد را نباید دست‌کم گرفت. اما چرا این دستاورد اهمیت دارد؟

دوم؛ واقعیت این است که ما در یک جنگ صدای تمام‌عیار قرار داریم. جنگ صدا جنگ در عصر شبکه‌هاست. جامعه امروز مثل کندوی عسل تبدیل به شبکه‌هایی شده است که این شبکه‌ها الزاما به‌هم متصل نیست و راه ندارد. مثل اتاق‌های یک ساختمان بزرگ که ساکنان هر اتاق از اتاق مجاور خود بی‌اطلاع هستند. این جامعه شبکه‌ای دارای فواید و مضراتی است که از حوصله این متن خارج است. اینکه چطور از یک جامعه تخت و بی‌مانع به یک جامعه شبکه‌ای رسیدیم نیز قابل بحث است و بماند بعد. اجمالا اینکه جامعه شبکه‌ای محصول رسانه‌های اجتماعی، شبکه‌های نوین و جامعه پلتفرمی است.

اما مسئله اصلی اینجاست که در این جامعه شبکه‌ای، جنگ صدا رخ می‌دهد و اساسا صدا به سادگی در بین اتاق‌ها نمی‌چرخد. اینطور نیست که یک صدای بلند در همه اتاق‌ها پخش شود و به گوش همه مردم برسد. از سویی دیگر صدای دشمن با تمام قوا و با خرده‌رسانه‌هایی از جنس خبری و سرگرمی و سبک زندگی و... پای خود را به این شبکه‌ها رساندند.

واقعیت امروز جامعه را باید با این جنگ صدا در جامعه شبکه‌ای دید. ثمره چنین جامعه‌ای این است که اساسا صدا به صدا نمی‌رسد و بخش قابل‌اعتنایی از جامعه صدای رسانه‌های مرجع و مسئولان و حاکمیت را دریافت نمی‌کنند که بخواهند نسبت به آن واکنش نشان دهند. آن‌هم در شرایطی که صداهای مزاحم دشمن وجود دارد. گذشت زمانی که رسانه ملی یک حرف را می‌توانست تا دل روستاها و قلب کویر و پشت کوه‌ها برساند. امروز رسانه ملی نیز انحصارش شکسته شده است و او هم یک صداست میان انبوهی از صداهای دیگر.

سوم؛اینکه در جامعه شبکه‌ای چه باید کرد و حاکمیت باید چه کند که نمی‌کند، مجال این یادداشت نیست. اما خلاصه کلام این است که در جامعه شبکه‌ای همه باید رسانه شوند. همه باید بلند شوند. قیام کنند. شهروند رسانه‌ها باید تبدیل شوند به رسانه‌های متعهد و مسئولیت پذیر نسبت به دیگر شهروندان پیرامونی خود که یک شبکه را تشکیل می‌دهند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد انتظار می‌رود جامعه حرکت و رشد کند. به تعبیر ساده‌تر رشد جامعه در رشد حلقه‌های رسانه‌ای- میانی است که نقش رسانه‌های خرد را بازی می‌کنند و صدای حق را به دل شبکه‌ها می‌رسانند.

چهارم؛ از این جهت بزرگ‌ترین ثمره این انتخابات رشد رسانه‌های خردی است که احساس مسئولیت در قبال جامعه خود کردند و با بلوغ سیاسی خود را به مردم رساندند تا پیام مشارکت را به آنها برسانند. کافی بود یک جمله به قلب و ذهن مردم برسد. اینکه ببینید در میانه این میدان شفاف چه تصمیمی باید بگیرید. میدانی که یک سوی آن تروریست‌ها و تکفیری‌ها و کودک کش‌ها و تجزیه‌طلب‌ها هستند و سوی دیگر آن از حاج قاسم تا دختر کاپشن صورتی و گوشواره قلبی در انتظار ایستادند. این صدا به هرکس رسیده است دلش را لرزانده و نقش تاریخی خود را به درستی انتخاب کرده است. اما طنین این صدا در همه شبکه‌ها راه یافت؟

آینده تاریخ را همین رسانه‌های خرد می‌سازند. همین شهروند رسانه‌ها. همین حلقه‌های میانی که باید قیام کنند تا مردم بلند شوند. راهی نیز جز این نیست. یک راه پیش روست؛ اینکه هرکس هرجا نشسته است بایستد و تمام.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 17
  • IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    12 2
    آرای فداکار!!!؟
    • IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
      12 1
      از این مهدیان بیش از این انتظاری نیست
    • IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
      0 0
      تو احیانا قبلا بازیگر نبودی؟
  • IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    2 11
    تک تک آرا مردم رای از سر نجابت و فداکاری بود. فقط بخاطر امنیت . فقط بخاطر انقلاب شکوهمند و اقتدار نظامی که بازیچه دست نااهلانی چون شما شده.
  • FR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    2 6
    مردم فداکاری کردند و حالا نوبت نمایندگان مردمی است که پاسخ این لطف را بدهند
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    2 1
    حالا دیگه مشارکت بالایی داشتیم-خداوکیلی یک شغل پایداری بهمون بدهید یابااین سن وسالها سختیکار،بیگاری و... بازنشستمان کنید
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    10 0
    خجالت بکش نبویان با 120هزار رای!؟؟؟؟؟؟/
  • حسین IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    11 0
    جناب مهدیان حضور 25 میلیونی مردم در انتخابات اسفند 1402یعنی اینکه فقط 41 درصد مردم شرکت کردند و 59 درصد شرکت نکردند تکلیف 41 درصد مردم یعنی ان 25 میلیون نفر روشن است به هر دلیلی آمدند و رای دادند اما هنوز 59 درصد مردم از نظام گله مندند به نظر من باید این 59 درصد را دریابید !
  • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    0 0
    این انتخابات رفراندوم بود
  • IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
    0 0
    شما زیاد حرف می زنید وکم می اندیشید کم گوی گزیده گوی چون در
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 0
    ابن مردم شریفی که با تمام مشکلاتشان شرکت کردند را نمیتوان برایشان درصد عددی داد چون با این جنک رسانه ایها ودشمنان که چه موج عظیمی را ایجاد کردند ورای داده ها خلاف این موج با قدرت حرکت کردند وجرکت در جهت مخالف جریان باطل نیروی فراوان میطلبد
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 0
    افرین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس