به گزارش مشرق، کانال اندیشکده رهبردی تبیین، در تلگرام خود نوشت:
احتمال حمله اسرائیل به رفح، نگرانیهای اساسی برای مصر ایجاد کرده است. در همین زمینه اندیشکده «ریسپانسیبل استیت کرافت» در گزارشی به پیچیدگیهای پیرامون این موضوع ازجمله چالشهای دیپلماتیک، ملاحظات اقتصادی و پیامدهای امنیتی منطقهای آن پرداخته است.
این اندیشکده در ابتدا به این موضوع اشاره میکند که ورود پناهجویان فلسطینی به صحرای سینا میتواند منجر به مقاومت مسلحانه فلسطینیها علیه اسرائیل از خاک مصر شود. سناریویی که مطلوب مقامات مصری نیست. مصر همچنین نمیخواهد درازای دریافت پول از سوی ایالاتمتحده، پناهجویان فلسطینی را بپذیرد و قبول این پیشنهاد، این تصور را در بین اعراب ایجاد خواهد کرد که عبدالفتاح السیسی در آوارگی مجدد فلسطینیان( یوم النکبه 2) همدست است.
علاوه بر این، گسترش تنشها به دریای سرخ و تغییر مسیر کشتیها بر اقتصاد مصر(بهویژه درآمد کانال سوئز) تأثیر منفی گذاشته است. این تنشها آسیبپذیری اقتصاد مصر را تشدید کرده است و به همین دلیل مقامات مصری بر فوریت حل بحران برای حفظ منافع اقتصادی کشورشان تأکید میکند.
فراتر از مسئله غزه، مصر با چالشهای امنیتی چندوجهی ازجمله بیثباتی در سودان و لیبی روبرو است. هجوم احتمالی پناهجویان از غزه به مصر این چالشها را تشدید میکند و یک رویکرد جامع برای امنیت مرزی و مدیریت بحران را ضروری میکند.
نکته مهم دیگر که این گزارش به آن پرداخته تعامل مصر با ایالاتمتحده در خصوص جنگ غزه است. به اذعان نویسنده، باوجوداینکه تلاشهای دیپلماتیک مصر در مذاکرات آتشبس و ارسال کمکهای بشردوستانه در غزه تاکنون مؤثر بوده اما بااینحال، قاهره به دنبال مداخله بیشتر ایالاتمتحده برای تحتفشار قرار دادن اسرائیل برای توقف جنگ است.
این گزارش در پایان میافزاید که باوجود چالشهای پایدار، ائتلاف ایالاتمتحده و مصر باوجود ملاحظات جزئی برای منافع داخلی و منطقهای مصر، همچنان قوی است. همانطور که قاهره در حال عبور از پویاییهای پیچیده ژئوپلیتیکی است، باید بااحتیاط از امنیت ملی و منافع دیپلماتیک خود در قبال بحرانهای پیش رو در غرب آسیا محافظت کند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.