به گزارش مشرق، ویدیوها و اسناد تازه کشفشده نشان میدهند که چگونه تاکتیکهای تهاجمی بهکار گرفته شده از سوی فرانسه با حمایت انگلیس میتواند به بروز تراژدیهای مهاجرتی با تلفات جمعی منجر شود.
به گزارش گاردین، پلیس دریایی فرانسه که تحت حمایت مالی دولت انگلیس قرار دارد، از تاکتیکهایی علیه قایقهای کوچک مهاجران در کانال مانش استفاده میکند که به گفته کارشناسان میتواند سبب تلفات جمعی شده و زندگی مهاجران را با آسیبهای جدی مواجه کند.
شواهد تکاندهنده جدید تهیه شده از سوی رسانهها از جمله آبزرور، لوموند و اشپیگل برای نخستین بار نشان میدهد که پلیس دریایی فرانسه بهصورت فیزیکی تلاش کرده قایقهای کوچک را در مانورهای موسوم به عقب راندن، در تلاش برای جلوگیری از ورود آنها به سواحل انگلیس وادار به چرخش کند.
ویدیوها و اسناد به دست آمده و شهادت حاضران نشان میدهند که مقامهای فرانسوی از تاکتیکهای تهاجمی از جمله چرخش اجباری قایقهای مهاجران استفاده کردهاند، با ورود به این قایقها، سرنشینان را به استفاده از اسپری فلفل تهدید کردند، اقدام به سوراخ کردن قایقها زمان شناور بودن در آب کردند، یا مهاجران را مجبور کردند تا ساحل شنا کنند.
در حالی که گزارشها نشان میدهند که مقامهای فرانسوی قبلا درخواست انگلیس را برای رهگیری مهاجران در دریا رد و اعلام کردند که این درخواست با قوانین بین المللی مغایرت دارند، شواهد نشان میدهند که استفاده از این تاکتیکها از تابستان گذشته افزایش یافته است.
در نخستین ویدیوی به دست آمده از این روند، یک قایق پلیس در بندر دانکرک در نزدیکی قایقی با حدود ۲۵ سرنشین موج خطرناکی را ایجاد میکند و مهاجران تلاش میکنند با استفاده از کفشهای خود آب وارد شده به قایق را بیرون بریزند.
دو منبع ارشد نیروی مرزی انگلیس تایید کردند که این تاکتیکهای میتواند به کشته و مجروح شدن شمار زیادی از مهاجران منجر شود.
در ویدیوی دوم، پلیس دریایی فرانسه سرنشینان یک قایق را تهدید به استفاده از مخزن بزرگ اسپری فلفل میکنند.
کارشناسان میگویند استفاده از اسپری فلفل بدون اطلاع از وجود افراد مبتلا به آسم یا زنان باردار در قایق بسیار خطرناک است.
منابعی در وزارت کشور فرانسه از فشار شدید روزانه دولت انگلیس بر پلیس دریایی فرانسه جهت جلوگیری از عبور قایقها کوچک خبر دادند و یکی از کارکنان فرانسوی این فشار را بیوقفه و شدید خواند.
ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس وعده داده که با پرداخت صدها میلیون پوند به فرانسه جلوی عبور قایقها از کانال مانش را بگیرد.
در عین حال، چهارشنبه گذشته لایحه روآندا برای چندمین بار در مجلس اعیان انگلیس شکست خورد و برنامه نخستوزیر این کشور را برای انجام پروازهای کیگالی، پایتخت روآندا تا بعد از عید پاک به تعویق انداخت.
در سپتامبر سال گذشته (شهریور)، رابرت جنریک، وزیر وقت مهاجرت انگلیس، در مجلس عوام این کشور گفت که فرانسویها بهوضوح باید کارهای بیشتری برای ما انجام دهند.
انگلیس از سال ۲۰۱۴ بیش از ۷۰۰ میلیون پوند به فرانسه برای جلوگیری از عبور قایقهای مهاجران اختصاص داده است؛ سوناک در نشستی در مارس ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱)، اعلام کرد که انگلیس در طول سه سال ۵۰۰ میلیون پوند برای تامین بودجه نیروهای مرزبانی اضافی، یک مرکز بازداشت جدید و همچنین دوربینهای نظارت تصویری، پهپادها و دوربینهای دوچشمی دید در شب و تجهیزات دیگر به فرانسه داد.
به گفته چندین منبع در وزارت کشور فرانسه، این توافق یک نقطهعطف بود؛ یکی از مقامهای ارشد گفت: این موضوع واقعا روابط بین دو کشور را بر پایه توافق یاد شده قرار داده است.
انگلیس ماه گذشته، یک توافقنامه کاری با آژانس مرزی اروپایی، فرانتکس امضا کرد تا تبادل اطلاعاتی را تقویت کند.