به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: گزارش بیبیسی، از یکسو ننگ برای داعش است که تظاهر به مبارزه با دشمنان اسلام میکند اما با منفورترین دشمنان اسلام و بشریت (رژیم اشغالگر قدس/ قاتل بیش از ۴۰ هزار مسلمان مظلوم در غزه)، همجبهه شده است.
در عین حال، از وجهی دیگر، ننگ مضاعفی برای رژیم بیآبروی صهیونیستی است که در کنار گروهی بدنام و تروریست و جنایتکار ایستاده است. از منظر سوم و مهمتر، این اعتبار و آبرو برای جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که دشمنانشان، روسیاهترین و بیآبروترین جنایتکاران روزگار معاصر هستند.
پایگاه اینترنتی بیبیسی فارسی در تحلیلی با عنوان «جنگی پنهان که علنی شد؛ کدام فرماندهان سپاه پاسداران در سوریه کشته شدند؟»، نوشت: پس از حمله هوائی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که به کشته شدن هفت فرمانده و مستشار نظامی سپاه پاسداران انجامید، رویارویی و جنگ پنهان ایران و اسرائیل، با وجود عدم تمایل دو طرف به رویارویی مستقیم، وارد مرحله تازهای شد؛ علنیتر از همیشه.
ایران از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه، حضور نظامیاش در حمایت از دولت بشار اسد را همواره «مستشاری» توصیف کرده است. با اینحال تعداد زیادی از فرماندهان رده بالای سپاه پاسداران، عمدتا سپاه قدس، در سوریه چه در جنگ با مخالفان حکومت بشار اسد و چه در حملات اسرائیل کشته شدهاند.
حملاتی که به صورت مشخص فرماندهان سپاه در سوریه را هدف قرار میدهد، بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی در عراق در ژانویه ۲۰۲۰ و بهویژه بعد از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، شدت بیشتری گرفته است. دوشنبه ۱۳ فروردین، هفت فرمانده و مستشار ارشد سپاه در حالی در دمشق کشته شدند که تنها کمتر از یک هفته قبل از آن، در یک حمله هوایی، یکی دیگر از فرماندهان سپاه کشته شد. اکنون پاسخ احتمالی ایران باعث نگرانیهای زیادی شده است تا جایی که جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که آمریکا در حمله به کنسولگری ایران در دمشق «هیچ دخالتی» نداشته است.
آمار مشخصی از تعداد فرماندهان و مستشاران رده بالای سپاه که در سوریه کشته شدهاند در دست نیست. محمدرضا زاهدی، از فرماندهان باسابقه سپاه بود که فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین اصفهان، نیروی زمینی سپاه، نیروی هوائی سپاه و معاونت عملیات کل سپاه را برعهده داشت. او زمانی که ۲۰ ساله بود به سپاه پاسداران پیوست و در طول هشت سال جنگ ایران و عراق، از فرماندهان میانی سپاه بود. او سال ۱۳۶۵ فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین شد، لشکری که معروفترین فرماندهاش حسین خرازی بود که در اسفند ۱۳۶۵ و در عملیات کربلای ۵ کشته شد. زاهدی از امضاکنندگان نامه ۲۴ فرمانده سپاه به محمد خاتمی رئیسجمهور وقت در سال ۱۳۷۸ بود. زاهدی همچنین سابقه حضور در جنگ ۳۳ روزه لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ در کنار عماد مغنیه را در کارنامه دارد. بعد از قاسم سلیمانی، بسیاری او را مهمترین فرمانده سپاه میدانند که به دست نیروهای خارجی کشته شده است.
بامداد ۷ فروردین هم تصاویری از حمله موشکی در دیرالزور منتشر شد که طی آن یک فرمانده سپاه و ۱۴ شبه نظامی عراقی و سوری کشته شدند. رسانههای داخلی از کشته شدن بهروز واحدی، از مستشاران نیروی قدس در حمله هوائی اسرائیل خبر دادند. ۳۰ دی ۱۴۰۲ هم در محله المزه، پنج عضو ارشد سپاه به نامهای حجتالله امیدوار، علی آقازاده، حسین محمدی، سعید کریمی و محمدامین صمدی کشته شدند. ۴ دی ۱۴۰۲، انفجار در محله زینبیه به کشته شدن سید رضی موسوی انجامید که به عنوان مرد شماره دو سپاه قدس بعد از سلیمانی نام برده میشود. موسوی با حزبالله رابطه نزدیکی داشت. «عملیات صحرای السویداء» از جمله عملیاتهای مهمی بود که باعث شد ارتش سوریه در مرداد ۱۳۹۶ تسلط کامل به مرزهای سوریه و اردن پیدا کند.
بیبیسی در ادامه فهرستی از جمله شهیدان «پناه تقیزاده و محمدعلی عطایی، داوود جعفری، محمدعلی اللهدادی، حسن شاطری، حسین همدانی، عبدالله اسکندری، اسماعیل حیدری، هادی کجباف، فرشاد حسونیزاده، حمید مختاربند، حسنعلی شمسآبادی، غلامرضا رسایی، مصطفی صدرزاده، احمد غلامی، محمد جمالی پاقلعه، حمید طباطباییمهر» و ... را منتشر کرده، که در ۱۱ سال گذشته توسط رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی مثل داعش، در سوریه به شهادت رسیدهاند.
یادآور میشود همان گونه که رژیم صهیونیستی رژیمی جعلی- تروریستی است و بسیاری از اتباع آن از کشورهای دیگر به فلسطین اشغالی منتقل شدهاند، گروهکهایی مانند داعش و النصره هم که ادعای حکومت بر سوریه و عراق را داشتند، با نیروهایی جمعآوری شده از کشورهای دیگر، قوام یافته بودند.