کد خبر 1591715
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
افزایش محبوبیت پوتین و شی در منطقه غرب آسیا

بر اساس یک نظرسنجی تازه، مسکو و پکن در حال حاضر نقش‌های مهم‌تری در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نسبت به ۱۰ سال پیش بازی می‌کنند و در یک دهه دیگر می‌توانند با نفوذ واشنگتن در این منطقه رقابت کنند.

به گزارش مشرق، این نظرسنجی توسط «المانیتور» با مشارکت شرکت تجزیه و تحلیل داده «Premise» در سراسر مصر، ترکیه، عراق و تونس بین ۴ تا ۲۲ مارس ۲۰۲۴ انجام شد و از ۲۶۷۰ پاسخ‌دهنده در این چهار کشور در مورد دیدگاه آنها در مورد پویایی قدرت در منطقه سوال شد.

هنگامی که از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی پرسیده شد که کدام یک از این سه رهبر جهان را «مناسب‌تر» می‌دانند، حدود ۴۴.۴ درصد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و پس از آن شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین با حدود ۳۳.۸ درصد قرار گرفتند، در حالی که تنها ۲۱.۷ درصد گفتند که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را ترجیح می‌دهند.

پوتین در هر چهار کشور، بیشتر از همه در مصر (۵۱.۶ درصد) دیدگاه‌های مثبت‌تری دریافت کرد. بایدن به نسبت در عراق (۲۹.۲ درصد) محبوب‌تر بود، اما همچنان پس از پوتین (۳۵.۵ درصد) و شی (۳۵.۳ درصد) در نظرسنجی جایگاه سوم را گرفت.

تارنمای رسانه‌ای المانیتور گزارش داد که میزان رضایتمندی از واشنگتن به دلیل حمایت از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه آسیب دیده است، اما اشاره کرد که بسیاری از عوامل دیگر می‌توانند بر نظرات تأثیر بگذارند.

پاسخ‌دهندگان تقریبا در مورد اینکه آیا واشنگتن (۳۰ درصد) یا مسکو (۲۸ درصد) می‌توانند «با موفقیت در اختلافات سیاسی در خاورمیانه میانجیگری کنند» اختلاف‌نظر داشتند.

با این حال، بیش از ۴۰ درصد موافق بودند که ایالات متحده همچنان به بهترین وجه برای کمک به حل جنگ رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین که تاکنون جان بیش از ۳۳ هزار فلسطینی را گرفته است، مجهز است، در حالی که درصدهای روسیه ۲۷.۹ درصد و چین ۱۳.۴ درصد شد.

تقریبا نیمی از پاسخ‌دهندگان گفتند که روسیه (۴۹.۵ درصد) و چین (۴۷.۹ درصد) نسبت به ۱۰ سال قبل «نقش‌های منطقه‌ای مهم‌تری» بازی می‌کنند، در حالی که تنها ۳۷.۱ درصد می‌توانند همین را در مورد ایالات متحده بگویند. آنها گفتند که در یک دهه دیگر، پکن (۲۸.۹ درصد) به‌عنوان «بانفوذترین» کشور با واشنگتن (۲۹ درصد) در منطقه رقابت خواهد کرد.

شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفتند که مایلند دولت‌هایشان «روابط نزدیک‌تری» با پکن (۴۳.۲ درصد) و مسکو (۳۹.۷ درصد) ایجاد کنند، در حالی که تنها ۲۹.۷ درصد به دنبال همکاری بیشتر با واشنگتن هستند.

تقریبا دو سوم شرکت‌کنندگان معتقدند سرمایه‌گذاری اقتصادی چین تأثیر مثبتی بر کشورشان داشته است، در حالی که ۵۲.۳ درصد همکاری اقتصادی با روسیه را مثبت دیدند. سرمایه‌گذاری اقتصادی ایالات متحده ۳۹.۷ درصد مثبت دیده شد، در حالی که ۲۹.۸ درصد تبعات این سرمایه‌گذاری‌های ایالات متحده را منفی گزارش کردند.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    1 0
    شی که خیلی وقته در منطقه غرب آسیا محبوبیت دارد.
    • IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      0 1
      حتما هی هم در شرق آسیا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس