به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از روزنامه عربستاني الرياض نوشت: وليد المعلم، وزير امور خارجه سوريه در سخناني در برابر مجمع عمومي سازمان ملل اعلام كرد: آمريكا و فرانسه از گروههاي تروريستي موجود در سوريه حمايت كرده و آنها را براي ادامه فعاليتهايشان در اين كشور تشويق ميكنند. برخي از كشورهاي منطقه نيز تلاش ميكنند تا از طريق به شكست كشاندن تلاشها براي آغاز مذاكرات ملي در سوريه بحران موجود در اين كشور را پيچيدهتر كنند.
ولید المعلم در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آمریکا و چهار کشور دیگر را به تحریک و حمایت از تروریسم در کشورش متهم کرد.
المعلم گفت: آمریکا، فرانسه، عربستان سعودی، قطر و ترکیه پول خرید تسلیحات را در اختیار شورشیانی میگذارند که در پی براندازی حکومت بشار اسد هستند. كشور من با تروريسم سازمان يافتهاي روبهروست كه شهروندان ما منابع انساني، علمي و نهادهاي ملي و حتي مراكز تاريخي و باستاني ما را هدف قرار داده است.
وزیر خارجه سوریه درخواستها برای کنارهگیری اسد را "دخالت آشکار" در امور داخلی سوریه خواند.
المعلم برخي كشورها را به بستن عمدي چشمهايشان بر روي فعاليت گروههاي تروريستي و يا تجهيز و كمك به آنها متهم كرد.
وي در سخنرانی خود گفت: اعضای دائم شورای امنیت که خود جنگهایی را به بهانه مبارزه با تروریسم به راه انداختهاند، اکنون در کشور ما بدون آن که قطعنامهای از سوی شورای امنیت صادر شده باشد، به حمایت از تروریسم میپردازند. جای تعجب نیست که تاکنون شورای امنیت سازمان ملل متحد بمبگذاریهای شورشیان را محکوم نکرده، چرا که اعضای آن از چنین اقداماتی حمایت میکنند.
معلم همچنين گفت: كشورهايي كه در امور داخلي سوريه دخالت ميكنند و نداي دموكراسي را سردادهاند بايد در وهله اول از سوريه در اجراي طرحهاي دموكراتيك خود حمايت كنند. دعوت به بركناري بشار اسد، رئيسجمهور سوريه در حقيقت توهم و خيالي بيش نيست.
المعلم همچنين به ماموريت اخضر الابراهيمي، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب اشاره كرد و گفت: موفقيت الابراهيمي و تلاشهاي بينالمللي در سوريه منوط به اين است كه در كنار ملزم ساختن دولت سوريه به انجام اصلاحات دولتهاي حامي گروههاي مسلح نيز كمكهاي تسليحاتي خود را متوقف كرده و به آموزش و پناه دادن به گروههاي تروريستي پايان دهند.
وي همچنين موفقيت الابراهيمي را با تلاش براي تشويق گروههاي مخالف جهت حضور بر سر ميز مذاكره و توقف خشونتها مرتبط دانست.
المعلم در اين اظهارات تاكيد كرد كه دولت سوريه از آغاز درگيريها در اين كشور همواره آماده مذاكره با مخالفان بوده اما تاكنون از سوي بيشتر گروههاي مخالف پاسخي دريافت نكرده است.
وي ادامه داد: دولت سوريه در همه مراحل بحران اين كشور به طرحهاي پيشنهادي پاسخ داده و با هيات ناظران همكاري كرده است و پايبندي خود را به طرح كوفي عنان، فرستاده سابق سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه و بيانيه ژنو نشان داده است.
وزير امور خارجه در ادامه اعلام كرد: گروههايي كه تلاش ميكنند با ملزم كردن دولت سوريه به طرح كوفي عنان و بيانيه ژنو بتوانند خواستههاي خود را محقق كنند و نيز اظهارات برخي از سران كشورهاي غربي و عربي حاكي از آن است كه اين گروهها و كشورها براي به شكست كشاندن همه طرحهايي كه براي حل و فصل سوريه ارائه ميشود، تلاش ميكنند.
المعلم در ادامه تاكيد كرد كه دولت سوريه براي ساختن سوريه جديد كه بتواند پاسخگوي خواستههاي ملي باشد با گروههاي مخالف به همكاري خود را ادامه ميدهد و همزمان به وظايف خود عمل كرده و مسئوليتش را در قبال حمايت از امنيت جاني شهروندان سوري در برابر گروههاي تروريستي بر عهده خواهد گرفت.
اين مسئول سوري همچنين به دعوت برخي از گروهها براي بركناري بشار اسد به عنوان راهكاري در حل و فصل وضعيت اين كشور اشاره كرد و گفت: اين دعوتهاي غيرمنطقي در حقيقت دخالت آشكار در امور داخلي سوريه و وحدت ملي و تماميت ارضي اين كشور است. تنها ملت سوريه هستند كه اجازه دارند از طريق راههاي دموكراتيك و صندوق رايگيري سران و رهبران خود را انتخاب كنند.
المعلم در ادامه كشورهايي را كه خواهان بركناري بشار اسد هستند را به پايان دادن به روياهاي و توهماتشان فراخواند.
وي گفت: برخي از گروهها ميكوشند تا با پيشنهادهاي تحريكآميز به گروههاي مسلح سوريه بحران سوريه را پيچيدهتر كرده و وضعيت آوارگان سوري را در كشورهاي همجوار مشكلساز كنند.
وزير خارجه سوريه از مخالفان نيز خواست تا به منظور توقف كشتارها و درگيريها و حضور بر سر ميز مذاكره جهت ساخت آينده سوريه با يكديگر همكاري كنند. المعلم در پايان از شهروندان سوري كه به كشورهاي همجوار سوريه رفتهاند خواست تا به شهرها و روستاهايشان باز گردند.