سرویس سیاست مشرق- بررسی رسانههای جریان اصلاح طلب و اعتدالیون نشان می دهد که آنان در مطالب مختلفی می کوشند کنش های سیاسی- رسانه ای را در دستورکار خود قرار دهند که بسترسازی برای انتخابات ۱۴۰۴ از مهمترین بخش راهبرد تصویب شده آنان است.
اصلاح طلبان و اعتدالیون با از سویی دولت سیزدهم را مورد نقدهای مختلف رسانه ای – سیاسی قرار داده و ضمن تلاش برای سفیدنمایی از دولت روحانی می کوشند تا ادامه دولت سیزدهم را خسارت بار تعریف کرده و از جانب دیگر خود را ناجی مردم تعریف و تفسیر کنند.
این دو طیف اما در برابر مجلس شورای اسلامی نیز بدون هیچ اشاره ای به دستاوردهای آن می کوشند مجلس موجود و مجلس جدید را به دلیل عدم حضور چهره های موثر اصلاح طلبان و اعتدالیون ناکارا تعریف کرده و از جانب دیگر اراده این مجلس را صرفا معطوف به قدرت بازنمایی کنند.
این تلاش ها اما در شرایطی صورت می گیرد که می توان گفت؛
۱- عدم مسئولیت پذیری اصلاح طلبان و اعتدالیون یک تجربه طی شده بوده و این جریان هر گونه مشکل مدیریتی را به عدم حضور خود در قدرت مرتبط می سازد بی آنکه اشاره ای به این موضوع نماید که آنان در برهه های مختلف به دلیل کاهش اقبال عمومی به تحریم و عدم مشارکت در انتخابات پرداختهاند.
۲- این دو طیف مبنای تلاش های خود را سیاه نمایی از شرایط و ناامیدسازی عموم از شرایط کشور متمرکز کرده اند که بر پایه راهبردی سلبی تعریف و تفسیر شده و فاقد ایده و راهکارهای مشخص برای حل مشکلات میباشد.
۳- این دو جریان مبنای کنش های سیاسی خود را نه به معنای متعارف رقابت سیاسی میان جریان های سیاسی که بر اساس مبارزه با نظام تعریف کرده و بارها از ضرورت باز تعریف نظام سخن میگویند.
اصلاح طلبان رادیکال و اعتدالیون در شرایط حاضر بدون هیچ ایده روشنی راهبرد خود را متمرکز بر تحریک و تهییج جامعه اعتراضی و ایجاد گسست اجتماعی با حاکمیت تعریف کرده کسب قدرت را برای اصلاحات مبتنی بر ساختار دنبال مینمایند.