به گزارش مشرق، آمهرد با اشاره به اینکه در قانون وضعیت اضطراری سوئیس هیچ اشارهای به تجهیزات نظامی نشده است، گفت: سوئیس به اوکراین سلاح ارسال نخواهد کرد زیرا این قانون در مورد اوکراین صدق نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه قانون وضعیت اضطراری فقط در مواقع ضروری مانند بحران شیوع ویروس کووید-۱۹ قابل استناد است و شامل تجهیزات نظامی نمیشود، افزود: مجلس سوئیس هم اکنون در حال بررسی امکان افزودن اصلاحیهای برای شمول تجهیزات نظامی به این قانون است.
آمهرد تاکید کرد که از تصویب احتمالی قانون اضطراری که به سوئیس بی طرف اجازه میدهد تسلیحات کییف را تامین کند، حمایت نمیکند.
به نوشته اسپوتنیک، سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست اما با ۲۷ کشور عضو این اتحادیه در تحریم روسیه همراه شده است با این حال این کشور تا کنون در برابر درخواستها برای ارسال سلاح به اوکراین مقاومت کرده و به سیاست بیطرفی خود ادامه داده است.
مسکو نیز بارها نسبت به ارسال تجهیزات نظامی به کییف هشدار داده و تاکید کرده است که ارسال این تجهیزات تنها به درگیری میان روسیه و اوکراین دامن میزند و هیچ تغییری در نتیجه این درگیری ایجاد نخواهد کرد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.