کد خبر 1606661
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
داستان عوارض واکسن آسترازنکا چه بود؟

کیانوش جهانپور گفت: واکسن آسترازنکا به دلیل عوارض حتی نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد.

به گزارش مشرق، چندی پیش مطلبی مبنی بر این که آسترازنکا تایید کرده است که واکسن کووید این شرکت ممکن است خون را لخته کند؛ مطرح شد. آسترازنکا تایید کرده است واکسن کووید این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت خون ایجاد کند.

شایان ذکر است که کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

کیانوش جهانپور٬ کارشناس سلامت با اشاره به اذعان شرکت آسترازنکا مبنی بر این که واکسن کرونا ساخت این شرکت، ممکن است باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی شود، گفت: موضوع عوارض واکسن‌های کرونا در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شده است.

وی بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا چندین ماه در انگلیس، اروپا و آمریکا و همچنین سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که لوازم و شرایط خود را دارد. چنان که کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کوید ۱۹ در ایران نیز همان زمان هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر ۴۰ سال را مطرح کرد.

این کارشناس سلامت ادامه داد: ایجاد فضای نادرست سبب شده بود که برخی از افراد به سمت تزریق این واکسن در برخی کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا بروند یا این که برخی افراد برای این که این واکسن تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت٬ حتی در گروه‌های سنی زیر ۵۰ یا ۴۰ سال داوطلبانه بلکه مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.

جهانپور اضافه کرد: واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض حتی نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسیاری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر ۴۰ بعضا ۵۰ سال هشدار داده شده بود. هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد، اما در عین حال باید بپذیریم که همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده؛ چنان که در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون نیز حتی با بروز بیشتری مطرح شد.

جهانپور ادامه داد: مقایسه میان میزان حفاظت ایجاد شده ناشی از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان استفاده از این واکسن‌ها حتی مشروط را گریز ناپذیر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که اولا واکسن آسترازنکا و به ویژه جانسون و جانسون علی الخصوص در گروه‌های سنی زیر ۴۰ سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی شده و چنان که شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و نورا که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قابلیت مصون سازی بالاتری هستند.

وی در خصوص عوارض تلقیح واکسن کرونا گفت: عمده همین عوارض نادر نیز محدود به ساعات و روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده اند٬ بعد از ماه‌ها و سال‌ها تزریق دیگر عوارضی ناشی از تلقیح نخواهند داشت.

جهانپور ادامه داد: اگرچه در حال حاضر واکسن‌های موثر، به روزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا باشد؛ در عین این که باید این روند به روزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    18 1
    یادی کنیم از بازیگرانی که همه جور توهین به کشور کردند.
    • US ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
      2 1
      یادی کنیم از کرونایاب مستعان
    • IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
      1 0
      واکسن استرازنکا از برخی کشورهای اروپایی از جمله دانمارک مرجوع شده بود اون وقت شیخ بنفش این واکسن ها را به ایران وارد کرد و مردمو به کشتن داد.
    • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
      0 0
      کرونا یاب مستعان اگر دروغ بود چطور یک هفته بعد از رونماییش اعلام شد که کرونا روی سطوح منتشر نمی شود؟
  • جعفری IR ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    7 0
    واکسنهایی که با منشا ژنتیکی ساخته میشوند همگی میتواند تغییرات ویاعوارضی ایجاد کنند.
  • مهدی IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    6 0
    عوارض واکسن ها خیلی خیلی بیشتر از این چیزیست که دارند اعتراف میکنند مردم به چشم دارند این عوارض رو میبینن. از قبیل ایست های قلبی، آلزایمر، درد در ناحیه شانه و دست ها، مشکلات کبدی، مشکلات ریوی و ... البته نا گفته نماند که هنوز عوارض بلند مدت شروع نشدهو هرچند امیدی هم نیست که شرکت ها این عوارض رو به گردن بگیرن
  • نتت IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    3 6
    بلی همین واکسن برکت جان خواهر 40 ساله منو گرفت
    • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
      3 2
      قطعا ایشون دارای بیماری زمینه ای خاص بودند. وگرنه برکت کم عارضه ترین واکسن بود
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    5 0
    خواهر من آسترازنکا زد 40 سالش بود و الان دچار یک بیماری شبه رماتیسمی خود ایمنی شده که انگشتان پا و انگشتان دست رو هدف میگیره و دفرمه میکنه.
  • محمد IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    8 1
    یادم میاد تو اینستا چه خبر بود ،هر بیسوادی به خودش اجازه میداد,و میده ،راحع به هرچی نظر بده چقدر واکسن های ایرانی رو مسخره کردن.چقدر رفتن خارج از ایران این واکسن ها رو زدن.رهبری همون اول مخالف ورود این واکسنا شد،چه جوی بدی برای درست کردن این آدما کوته فکر ولی آقا بازم پای حرفش ایستاد.
  • فیروز نظری IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    4 0
    همه واکسن ها عوارض داشتند چون فورس ماژور وارد شدن و لاجرم باید استفاده میشد البته خیلی ها به فکر تقویت سیستم دفایی بودند و اصلا واکسنی دریافت نکردند به نظر من این گروه به امیکرون مبتلا شدن که این خودش واکسنی شد برای عبور سلامت این گروه از کرونا بدون عوارض
  • علوی IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    6 0
    حالا که معلوم شده واکسن ها این همه عوارض داره باز هم چرا اجبار می کنند که برای گرفتن دفترچه نظام وظیفه باید واکسن کرونا بزنند؟ چرا در زمینه سیاست به تبعیت از صهیونیسم بین الملل حساسیت دارید ولی در زمینه بهداشت باید تابع باشیم
  • US ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    7 0
    خیر این نظر اشتباه هست. این واکسن برای ابد در بدن میمونه و تنها طی چند ساعته قسمتی از دی ان ای انسان تبدیل میشه که به همین دلیل از بین نمیره، چون بدن مدام تولیدش میکنه. این واکسن بر روی گیرنده های ACE2 میشینه و مکانیزم کاهش فشار خون رو مختل میکنه، با بالارفتن فشار خون، احتمال بالارفتن لخته خون، سقط جنین، مشکلات کلیوی و ریوی و حتی سکته مغزی بالا میره. از اونجایی که تعداد و مکان این گیرنده ها به جنسیت و ژنتیک وابسته هست، لذا در افراد مختلف یکسان عوارض بروز نمیکنه. لذا افراد با جنسیت، سن، و نژاد مختلف، ... ممکنه نوع و شدت و زمان بروز عوارض درشون متفاوت باشه. یائسگی زودرس، سقط جنین، اختلال در دوران قائدگی و تخمک گذاری، اختلالات گوارشی و التهاب روده، تنگی نفس، تجمع آب در ریه و اندام‌های تحتانی، آمبولی ریه و کبد، و سکته های قلبی و مغزی.... میتونن از عوارص این واکسن‌ها باشن.
  • ایرانی الاصل IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
    4 0
    یکی از دوستان من همین واکسن استرازنکا‌ را زده بود و سکته کرد و فوت نمود و پزشکی قانونی همین را اعلام کرد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس