به گزارش مشرق، «کنت مککنزی» فرمانده سابق فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اظهار داشت: توافق دوحه بهگونهای طراحی شد که بدون ملزم ساختن طالبان به انجام تعهداتشان، جدول زمانی برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان تعیین شد و «به طالبان جان تازه بخشید... و سبب تضعیف حکومت افغانستان شد».
این ژنرال بازنشسته آمریکایی گفت: مذاکراتی را که زلمی خلیلزاد انجام داد، سودی به آمریکا نرساند و بایدن که میتوانست تیم مذاکرهکننده را تغییر دهد، ترجیح داد خلیلزاد را حفظ کند. با وجود تفاوتهای عمده میان ترامپ و بایدن، هر دو یک سیاست مشترک داشتند؛ خروج نیروها از افغانستان بدون در نظرداشت پیامدهای آن.
مککنزی تصریح کرد: اگر ما در روند مذاکرات کاملاً خواب نمیبودیم، این توافق بهطور بالقوه میتوانست اندکی بهتر کار کند. شیوه مذاکرات، جان تازهای برای طالبان بخشید. آنان در مورد جدول زمانی خروج نیروها فکر و تمرکز کردند و آن اینکه ایالات متحده افغانستان را ترک میکند.
وی در گفتگو با صدای آمریکا با اظهار اینکه هزینه خروج آمریکا از افغانستان «بینهایت هنگفت» بود، افزود: در نتیجه آن، اعتبار آمریکا صدمه دید و آنچه در اوکراین انجام دادیم، شاید بخشی از این آسیب را جبران کرده باشد.