به گزارش مشرق، دکتر نازنین آرین دویدن را از رشته های ورزشی پرطرفدار هوازی دانست و اظهار کرد: چربی سوزی و کالری سوزی بالا، افزایش متابولیسم بدن، تناسب اندام، سلامت قلب، افزایش قدرت بدنی، استحکام استخوانها و کاهش فشار خون و چربی خون از فواید دویدن است.
وی افزود: هرچند برخی از ورزشکاران دویدن را روی دستگاه تردمیل در محیط باشگاه و یا منزل انجام میدهند، اما اگر این ورزش در محیط طبیعی مانند پارک ها و یا جنگل باشد، افزایش اکسیژن رسانی به خون از دیگر پیامدهای مثبت آن خواهد بود.
این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: به همه کسانی که در این فصل برای سلامتی بدن خود به ورزش دویدن روی می آورند، توصیه می شود که حتما در حین انجام تمرین از نوشیدن جرعه جرعه آب غافل نشوند. باتوجه به گرمی هوا در این فصل نوشیدن روزانه هشت تا ۱۰ لیوان آب برای این دسته از ورزشکاران حتما توصیه میشود.
وی همچنین توصیه کرد بطری آب ورزشکاران، شیشهای یا ساخته شده از پلاستیکهای استاندارد باشد.
آرین در ادامه در خصوص مدت زمان انجام ورزش دویدن در طول روز هم گفت: افرادی که می خواهند بدنی سالم داشته باشند، سه روز در هفته هر روز حدود ۳۰ دقیقه پیاده روی تند یا روزی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، بستگی به توان فرد، میتوانند بدوند.
این مسئول تاکید کرد: برای کسانی که میخواهند بدنشان به صورت یکنواخت لاغر شود، دویدن بهترین رشته است، اما اگر فردی بخواهد به صورت موضعی، برای نمونه شکم خود را لاغر کند، رشته بدنسازی مناسب است. با این حال ۱۵ دقیقه دویدن به صورت ناشتا در هنگام صبح نیز می تواند باعث از بین رفتن چربی های شکم و سلولیت پشت پا و رانها شود.
وی با بیان اینکه انجام این ورزش اصولی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: حتما قبل از شروع تمرین فرآیند گرم کردن انجام شود و به دنبال آن ورزشکاران در حین دویدن نباید تنفس موثر را فراموش کنند. به این معنا که دم و بازدم های عمیقی داشته باشند تا اکسیژن به اندازه کافی به همه عضلات برسد.
نائب رئیس هیات پزشکی ورزشی کرمانشاه اضافه کرد: زمانی که فرد دم و بازدم های عمیقی داشته باشد، در واقع با هر بازدم عمیقی که خواهد داشت، مقداری از چربی های مضر و انباشه شده بدن خود را از طریق دی اکسید کربن از بدن خارج میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: برای افراد بالاتر از ۴۰ سال که می خواهند ورزش بویژه رشته دو را آغاز کنند، توصیه می شود که حتما پیش از شروع ورزش دویدن چکاپ قلبی داشته باشند.
به گفته این مسئول، دویدن برای افرادی که دچار بیمارهای قلبی و عروقی، مشکلات مفصلی مانند آرتروز شدید و یا کسانی که اضافه وزن بالا دارند توصیه نمی شود، مگر اینکه زیر نظر پزشک و یا مربی متخصص این رشته انجام دهند.
وی اضافه کرد: برای همه کسانی که به تازگی این رشته را شروع کردهاند، توصیه می شود که دویدن را با کفش های مناسب و استاندارد و روی سطح صاف انجام دهند تا کمتر دچار آسیب دیدگی شوند.
این متخصص پزشکی ورزشی یادآورشد: ورزشکارانی نیز که عادت به دویدن روی تردمیل دارند، باید توجه کنند که دویدن بدون کفش های مناسب روی تردمیل باعث وارد آمدن فشار به مفصل، زانو، کمر و حتی بروز آسیب های ورزشی خواهد شد.
وی بهترین نوع دویدن را برای ورزشکاران دویدن به شکل اینتروال دانست و گفت: در این نوع دویدن، فرد ابتدا با سرعت کم شروع به دویدن می کند، سپس سرعت خود را تند می کند، بعد سرعت خود را دوباره کم می کند و به صورت متناوب این نوع از دویدن را تا پایان زمان تمرین خود ادامه میدهد.