کد خبر 1617780
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

به گزارش مشرق، مصطفی غفاری، فعال رسانه در مطلبی با عنوان ۱۰ دلیل سیاسی برای رای به قالیباف در کانال خود در تلگرام نوشت:

محمدباقر قالیباف را معمولا از دریچه یک مدیر نگاه می‌کنند؛ هواداران از توانمندی اجرایی‌اش می‌گویند و منتقدانش برچسب فسادانگیزی می‌زنند. اما این نوشته کوتاه روی شخصیت و قابلیت‌های سیاسی او متمرکز است. اگرچه او ادعای نظریه‌پردازی سیاسی ندارد، اما به عنوان کسی که ۲۰ سال است مشق سیاست می‌کنم، من این دلایل را برای رای به او در هشتم تیر کافی می‌دانم؛ به‌ویژه اینکه رقبایش در این صحنه یا ازین مزیت‌ها بی‌بهره‌اند یا دست پایین‌تری دارند. قالیباف حتی از نسخه ۱۳۹۶ خودش از نظر سیاسی به مراتب جلوتر است. دعوت می‌کنم شما هم بخوانید و اصلاح یا تکمیل کنید.

۱. کارآمدی: قالیباف بدون آنکه انقلابی پشیمان و شرمگین باشد، می‌تواند با کارآمدسازی نظام حکمرانی جمهوری اسلامی، هم رضایت عامه مردم را بالا ببرد، هم به مشروعیت نظام کمک کند.

۲. تحول‌آفرینی: او پیش از این بارها نشان داده در متحول کردن دستگاه‌های حکمرانی که با عامه مردم سروکار دارند، بازیگر توانمندی است. از نیروی انتظامی که پیش از او چندان خوشنام نبود اما با ایده‌هایی مثل ۱۱۰ متحول شد تا شهرداری تهران که از یک سازمان خدماتی به نهادی اجتماعی تبدیل شد.

۳. همگرایی: شکاف‌های سیاسی - اجتماعی بین مردم با مردم و دولت - ملت امروز به آستانه خطرناکی رسیده است. بین نامزدهای موجود، قالیباف تنها کسی است که علاقه‌ای به دامن زدن به این شکاف‌ها ندارد، بلکه مراقب است آنها را تبدیل به گسل نکند. این کاری است که او فعالانه اما بی‌ادعا در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۴۰۱ انجام داده است.

۴. اجماع‌سازی: به‌خاطر نوع تحلیل و تجربه‌های متراکم، قالیباف هم پایگاه اجتماعی خوبی دارد هم نزد حاکمیت و نیروهای سیاسی فردی امین و معتبر شناخته می‌شود؛ در نتیجه از موقعیت اجماع‌سازی بهتری نسبت به گزینه‌های دیگر برخوردار است. او در مجلس که جنس کارش مفاهمه و اجماع است، بیشتر از هر زمان در این کار خبره شده است.

۵. ایران‌شناسی: دکتر قالیباف سال‌ها تدریس و تحقیق در زمینه جغرافیای سیاسی را در کارنامه خودش دارد و در کالبد تصویری هوایی از بالا به ایران نگاه می‌کند، نه از منظر تنگ و تاریک قبیله‌های سیاسی. این برای رییس‌جمهوری که در این پیچ تاریخی سکان ناوبری کشور را به دست می‌گیرد و باید ایران جدید را از دل این جهان پرآشوب بیرون بکشد، یک مزیت رقابتی بی‌بدیل است.

۶. موازنه‌سازی: ایران ما امروز به جمع دقیقی از ثبات و تحول نیاز دارد؛ برقراری این موازنه کار سیاستمداری است که هم بتواند ثبات نظام سیاسی را در تلاطم منطقه و جهان تضمین کند هم به نیروهای اجتماعی تحول‌خواه اطمینان بدهد که می‌توانند در تغییرات اثربخش باشند.

۷. تحجرستیزی: بین نامزدهای انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری، قالیباف دورترین فرد از تحجر است؛ چه تحجر سنتی و چه تحجر مدرن. فکر سیاسی او برآمده از مکتب امام خمینی است و از آبشخور اندیشه‌های کسانی مانند استاد جوادی آملی و استاد حکیمی بهره گرفته است.

۸. اولویت‌یابی: عملکرد قالیباف نشان می‌دهد برغم تخریب‌های سنگین، در مقام کار درگیر حاشیه‌ها نمی‌شود و خودش را خرج اولویت‌ها می‌کند. او روی نقاط تحول مدنظرش تمرکز می‌کند، زمان را هدر نمی‌دهد؛ و از حاشیه سیاست به مرکز میل دارد، نه به افراط.

۹. شمول‌گرایی: جنس سیاست‌ورزی قالیباف طوری است که دست‌کم مردم را چندان به لجاجت یا مهاجرت برنمی‌انگیزد. عامه مردم و نخبگان فکری و سیاسی می‌توانند زیر چتر سکان‌داری او خودشان را جایابی کنند، نه آنکه فکر اعتراض یا فرار باشند.

۱۰. رضایت‌مندسازی: جمهوری اسلامی ایران نیازمند بازاندیشی و نوسازی خود بر پایه مردم‌سالاری دینی است. قالیباف دست‌کم زبانش تلخ و گزنده نیست و کارنامه‌اش نشان می‌دهد در احیای اداره عمومی کارکشته است. چه بسا گشایش‌های زبانی و نظری پس از ترمیم اجتماعی و تقویت رضایت مردم از طریق کارآمدی رخ دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    10 1
    هشیارباش ؛ ایرانی ـــ برنگرده روحانی ـــــــ بِدِه بِرِه= تنها سیاست ظریف الممالک. بِدِه بِرِه = پایمال نمودن غیرت ایرانیان
    • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
      4 1
      متاسفانه تیم آقای قالیباف داره به جامعه القا می کنه که از جلیلی بالاتره و جلیلی باید کنار بره! درحالی که این پیش فرض ها براساس نظرسنجی های مجلس است که توسط دوستان آقای قالیباف اداره میشه! این نظرسنجی ها سوگیری داره و با واقعیت میدانی تفاوت هایی داره. بهترین نظرسنجی، مربوط به صدا و سیما است که به صورت گسترده و بدون جهت گیری به نفع نامزد خاصی آقای جلیلی رو در رای ها بالاتر میدونه. صدا و سیما در تمام شهرها و روستاها امکان نظرسنجی داره و بی طرفی بیشتری داره. گول القائات طرفداران آقای قالیباف رو نخورید. جلیلی بزودی شگفتی ساز خواهد شد.
  • داود IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    6 3
    درود
  • محمد IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 4
    حالا حالاها مونده تا قدر بزرگ مردی مثل آقای قالیباف دونسته بشه...
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    8 4
    دکتر قالیباف کارنامه اجرایی و مدیریتی بسیار قوی دارد و بهترین مدیر اجرایی حال حاضر کشور است.
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 3
    جلیلی تا اخر میمونی دیگه
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    6 5
    رای من قالیباف
    • حمیدرضا IR ۰۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
      1 0
      رای ما نظامیان هم دکتر قالیباف
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 4
    احسنت
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 4
    من و خانواده ام به قالیباف رای میدیم
  • عبدالله عبد خدا IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 3
    به عقیده اینجانب ، آقای قالیباف از صحنه کنار خواهند رفت ...میدان را اگر درست و عاقلانه نگاه کنید متوجّه می شوید که اقبال عمومی به آقای سعید جلیلی ، بیشتر می باشد.
  • عبدالله عبد خدا IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    7 2
    هوشیار باش ایرانی تَکرار نشه روحانی
  • حمیدرضا IR ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
    0 0
    وواقعا هم هیچ کدام از کاندیداها درحد وقواره آقای قالیباف نیستند رای ما قویا آقای قالیباف است
  • IR ۰۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
    0 0
    قالیباف مدیر اعتدال گراست یعنی بین حق و باطل حرکت می کند و تحول گرا نیست صرفا توسعه گراست. مدیریت ماکیاولیستی بدرد تحول و جهش نمی خورد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس