به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه شرق در این باره با برشمردن برخی دستاوردها نوشت: سال گذشته دولت سیزدهم برای حمایت از ضعیفترین اقشار جامعه که به طور عمده مستمریبگیران مددجو بودند و در دهک اول درآمدی قرار میگیرند. میزان دریافتیهایشان برای سال جاری را از ۶۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۶۴۰ هزار تومان افزایش داد. در این میان، برای اشتغالزایی آنها نیز سال گذشته ۴۰ همت تخصیص داد و به مددجویان پرداخت کرد که موجب رشد اشتغالزایی آنها شد. دادههای ارائهشده حکایت از آن دارد که بیش از ۵۰۰ هزار شغل توسط آنها ایجاد شده است.
دولت همچنین سال گذشته، ۳۲ میلیون نفر را در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی و خانوارهایی که فاقد بیمه پایه درمان بودند، به صورت رایگان بیمه کرد. تقریبا پنج دهک اول درآمدی توانستند تحت پوشش بیمه پایه درمان رایگان قرار بگیرند.
یکی از اهداف دولت سیزدهم این بوده که شکاف طبقاتی و تبعیض را از بین ببرد و این امر با برقراری عدالت اجتماعی محقق میشود. اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در همه شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق روستایی و ۲۷ میلیون نفر از ساکنان شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر با هدف دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی یکی از مهمترین اقداماتی است که در این راستا انجام گرفته است.
افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی برای رفع نیاز مناطق محروم، رایگان کردن تحصیل دانشآموزان تیزهوش در دهکهای اول تا چهارم در مدارس سمپاد سراسر کشور، افزایش حق اولاد و عائلهمندی کارکنان دولت مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اختصاص صد همت تسهیلات قرضالحسنه نظام بانکی برای اشتغال خرد و مشاغل خانگی با اولویت مناطق محروم، سه برابر شدن سود سهام عدالت و پرداخت سود پیش از پایان سال، اجرای هزاران پروژههای زیربنایی و عمرانی در شهرهای مختلف کشور در بخش راههای روستایی و جادهها از مهمترین فعالیتهای حمایتی دولت در راستای استقرار عدالت اجتماعی، رفع تبعیض بوده است.
همچنین در سال گذشته برای پنج هزار روستا عملیات آبرسانی در راستای تامین آبشرب گوارا انجام گرفت و امسال نیز پنج هزار روستای دیگر تا آخر سال به آب شرب سالم دسترسی پیدا خواهند کرد.
از سوی دیگر در سه سال اخیر رشد اقتصادی به صورت مستمر ادامه داشته است، به طوری که در دهه ۹۰ رشد اقتصادی منفی بود، اما در سال ۱۴۰۲ این رشد به بالای شش درصد رسید. از جمله عوامل اثرگذار در رشد اقتصادی، فعال کردن و توسعه کریدورهای ترانزیتی شمال- جنوب و شرق- غرب جادهای و ریلی کشور بود که به عنوان یکی از رویکردهای اصلی دولت، افزایش حجمی ۵۸ درصدی ترانزیت جادهای کشور در سال ۱۴۰۲ محسوب میشود. جذب سرمایهگذاری مصوب معتبر خارجی در ۳۰ ماه گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دلار از ابتدای دولت فعلی، این در حالی است که این میزان در هشت سال قبل از این دولت، کمتر از
۱۰ میلیارد دلار بوده است. درآمدهای کشور از محل، رونق تولید افزایش یافت، از جمله افزایش تولید نفت از ۲/۲ میلیون در ابتدای دولت به ۳/۶ میلیون بشکه در روز بوده است.
رونق تولید مسکن، احیای واحدهای تولیدی راکد و غیرفعال و ایجاد فرصتهای شغلی با استفاده از توسعه زیرساختها از دیگر اقدامات دولت در گسترش زیرساختهای کشور بوده است. برای نمونه، در حال حاضر حدود ۲/۵ میلیون واحد مسکونی در حال ساخت وجود دارد. در این دولت، ۵۰ درصد مسکن مهرهای باقیمانده از ۱۰ سال قبل تکمیل و تحویل داده شد. هشت هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمهتعطیل از ابتدای دولت تاکنون احیا شده که در قالب نهضت احیا این موضوع همچنان ادامه دارد. گزارش شرق همچنین حاکی است که ظرف ۳ سال اخیر، ۲ میلیون و ۹۸۰ هزار شغل ایجاد شده است.
آبرسانی، تأمین آب شرب پایدار در استانهای خوزستان، بوشهر، کردستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و رضوی، اصفهان، از دیگر اقدامات مهمی است که در دولت رئیسی به انجام رسیده است.