حسین راغفر

یک کارشناس اقتصادی اصلاح‌طلب و حامی پزشکیان گفت: پیشنهادم به دولت آقای پزشکیان این است که به‌جای موضوع مذاکره با غرب، تمرکز خود را روی تولید در داخل بگذارد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: ‌روزنامه شرق از حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا پرسیده: یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که بر شاخص‌های اقتصادی و معیشتی کشور تأثیر مستقیم و جدی دارد به تحولات حوزه سیاست خارجی بازمی‌گردد. به باورتان تأکید مسعود پزشکیان بر مذاکره با غرب، لغو تحریم و خروج کشور از لیست سیاه FATF، در شرایطی که احتمالاً با کارشکنی و سنگ‌اندازی رقبا همراه خواهد شد، می‌تواند به سرانجامی برسد؟

راغفر در پاسخ گفت: قطعاً یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که می‌تواند بر حوزه اقتصادی و معیشتی اثرگذار باشد، مسئله دیپلماسی و سیاست خارجی است و برای خروج از وضعیت کنونی باید یک رابطه متوازن و منطقی با همه کشورهای پیرامونی و همسایگان و همچنین کشورهای فرامنطقه‌ای داشته باشیم. اما در این بین نباید این را فراموش کنیم که به باور من دیگر برجام سال ۲۰۱۵ قابل احیا نیست؛ این واقعیتی است که هم خود آمریکایی‌ها بر آن اذعان دارند و اینکه ظرفیت‌های برجام سال ۲۰۱۵ دیگر پتانسیل لازم در جهت پاسخگویی به نیازهای فعلی کشور ما را ندارد.

وی درباره مسیر جایگزین گفت: من پیشنهادم به دولت آقای پزشکیان این است که به‌جای موضوع مذاکره با غرب، تمرکز خود را روی تولید در داخل بگذارد که البته در آن‌ صورت مسئله اصلی دولت چهاردهم به تأمین مالی و سرمایه‌گذاری برای این امر (تولید) خواهد بود. اما در صورت توفیق دولت پزشکیان در حوزه تولید داخلی، آن ‌زمان اثربخشی تحریم‌های آمریکا به‌شدت کاهش پیدا خواهد کرد. در چنین شرایطی آمریکا بیشتر به سمت مذاکره با ایران تمایل پیدا خواهد کرد. چون با تمرکز دولت پزشکیان روی تولید داخلی و بهبود شاخص‌های اقتصادی، به‌خصوص مسئله اشتغال و تورم و همچنین کاهش اثربخشی تحریم‌ها، نهایتاً آمریکا چاره‌ای جز مذاکره متوازن با ایران نخواهد داشت. یعنی آمریکا مجبور خواهد شد درخصوص سیاست‌های تحریمی ایران یک بازبینی کلی داشته باشد. بنابراین تا آن ‌زمان به نظر من دولت آقای پزشکیان فقط باید تلاش خود را روی حل دو مشکل بگذارد؛ نخست فقدان یک برنامه‌ دقیق، منسجم، کارشناسی‌شده و منطبق با واقعیت‌های امروز ایران و دوم، ایجاد یک عزم راسخ در میان قوا و به تبع آن، شکل‌گیری وفاق عمومی برای عبور کشور از بحران فعلی.

‌خبرنگار شرق در این‌جا عصبانی شده و به راغفر می‌گوید: «به نظر من این پیشنهاد شما انطباقی با واقعیت‌ها ندارد. ‌چون به نظر من آنچه شما عنوان داشتید با یک ادبیات دیگر، تکرار همان گفته‌های سعید جلیلی است که باید آمریکا را از تحریم‌های ایران پشیمان کنیم. در حالی ‌که کشور با تحریم و تبعات مخرب ناشی از تداوم حضور در لیست سیاه FATF دست‌وپنجه نرم می‌کند، چگونه شما پیشنهاد می‌دهید دولت آقای پزشکیان تمرکز خود را به‌جای مذاکره با غرب و لغو تحریم‌ها، بر تولید در داخل بگذارد؟».

حسین راغفر در پاسخ اظهار کرد: ببینید، ما تجربیات دیگر کشورها را که در شرایطی بدتر از شرایط ما به سر برده‌اند پیش‌رو داریم؛ منتها کسی به این تجربه‌ها اعتنا نمی‌کند. بله در شرایط تحریمی و با وجود فشارهای غرب به نظر من پتانسیل تولید در داخل وجود دارد، اما مسئله اصلی مبارزه با فساد است. البته بحث‌های فنی آن ‌هم وجود دارد که به نظر من باید روی آن یک گفت‌وگوی مفصل و جداگانه‌ای داشته باشیم. اما همان‌گونه که گفتم و دوباره بر آن تأکید می‌کنم اگر می‌خواهیم این اصل را پیاده کنیم، یعنی به سمت تولید داخلی با هدف کاهش اثربخشی تحریم‌ها گام برداریم به دو پیش‌شرط نیاز داریم؛ نخست، تبیین یک راه‌حل روشن، دقیق، منسجم و منطبق با واقعیت‌های اجتماعی- اقتصادی کشور، و دوم ایجاد یک عزم جدی و وفاق عمومی.

وی افزود: من منکر اثرگذاری تحریم‌ها بر رشد اقتصادی و شاخص‌های معیشتی نیستم، اما در همین شرایط هم می‌توان روی تولید داخلی تمرکز کرد. بنابراین اگر دولت پزشکیان وضعیت تولید، اشتغال و رشد اقتصادی را معطل مذاکره با آمریکا و لغو تحریم‌ها کند، دوباره در مسیر طی‌شده و شکست‌خورده قبلی گام برخواهد داشت. ما باید اول تحریم‌ها را کم‌اثر یا بی‌اثر کنیم و بعد، خودبه‌خود مسیر مذاکره فراهم خواهد شد. البته تأکید می‌کنم این منافاتی با یک سیاست خارجی درست و متوازن با همه کشورهای منطقه‌ای و فرامطقه‌ای ندارد. ضمن آنکه اشاره کردم، برجام سال ۲۰۱۵ دیگر قابلیت احیا ندارد. یعنی نه آمریکا دیگر به دنبال مذاکره بر سر توافق سال ۲۰۱۵ است و نه آن توافق می‌تواند جوابگوی نیازهای فعلی کشور باشد. به بیان دیگر باید یک مذاکره جدید تعریف شود و این نیازمند یک زمان است تا دولت آمریکا هم پس از انتخابات ریاست‌جمهوری یک برنامه برای مذاکره جدید پیاده کند. تا آن زمان که نمی‌توان کشور را معطل کرد. محور کار دولت پزشکیان باید تولید داخلی با هدف کم‌اثر ‌کردن تحریم‌ها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    6 2
    جالب بود! اینکه اذعان کرده اول بی اثرکردن تحریم، بعد مذاکره. ولی روحانی و ظریف ملعون اول مذاکره کردن تا بعد تحریم بی اثر بشه. جالبتر اینکه اون جاسوس اکبری که اعدام شد، حرف طلایی گفت: "وظیفه من فقط تغییر اولویت ها بود."
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    4 3
    برجام هم برای استعمار غرب و هم عمله های داخلیش فقط درواره بازگشت به قبل از سال 57 است. خط امام را گم نکنید و استقلال سیاسی کشور را به منافقان و ریا ورزان و متنعمان و اشراف بعداز انقلاب نسپارید.
    • حاجی از لندن IR ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
      2 2
      سال ۵۷ با یه روز کار کردن میتونستی خرج یه هفته رو دربیاری امروز ولی باید یه هفته کار کنی تا خرج یه روزت در بیاد هرگز و هرگز و هرگز با هم قابل قیاس نیستن عمو جان
    • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
      3 1
      حاجی از لندن! سال 57 چه امکاناتی داشتی که نیاز به خرج داشته باشی؟ در پول بنزینت مونده بودی یا خرج زندگی لاکچری؟ چطور در مقایسه کردن یک مؤلفه رو میگیری و بقیه رو رها می کنی؟
  • ,,امانی IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    1 0
    جناب راغفر چشم بسته غیب گفتی این موضوع را سالهاست که جناح مثلا مقابل شما یا بقولی اصولگرا ها عنوان می‌کنند منتها شما اصلاح طلبان چون چشم ودلتان به اجانب غرب برهبری آمریکا بود نمیخواستید باور کنید ودروازه تمدن بزرگ شاهنشاهی را گذر از این مطلب میدانستید اینکه جناح چپ که علی القاعده اشتباه سیاسی کشور ما هست وباید به شما جناح راست افراطی لقب داده بشه خودشان را پیروان خط امام ره می‌دانند هم از عجایب روزگار ماست چرا که ایشان بارها تاکید کردند وجمله معروف ایشان که ما می‌توانیم هرگونه شائبه را از عقب ماندگی کشور بدون التماس به غربی ها ملغی میکنه را اصلا شما قبول ندارید وکدخدای جهانی را محور همه ترقی وتعالی در کشور قلمداد می‌کنید هیچ شکی نیست هر ملتی برای روی پای خود ایستادن وتعالی وترقی در همه سطوح باید هزینه هایی هم پرداخت کنه ان مع العسر یسرا درمورد خط مشی اصلاح طلبان همین بس که اکثریت مطلق آنها وطرفدارانشان جزو مرفهین ومولنی ثروتمندان این کشور هستند
  • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    باید مشاور کخ در مورد تحریم های امریکا هم اطلاعات درست داشته باشه باشه .. و اینکه فکر کن کارشناس داخلی از بیرون دستور بگریه ...
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    2 2
    تولید دقیقا برای چه؟ ملت که پول ندارند چیزی بخرند با هیچ کشور درست و درمونی هم که رابطه تجاری نداریم
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    1 1
    جالبه که اگه راه حل درست حتی برگرفته از گفتمان آقای جلیلی هم باشد باید این را گرفت و اجرا کرد همانطور که اگر راه حل مذاکره نزد درست باشد دولت شهید رییسی یا دولت آقای جلیلی هم می توانستند آن را ادامه دهند. با پیشنهاد مخالفان هم باید مشکلات را حل کرد. خبرنگار کاسه داغ تر از آش شده
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    1 1
    چی میگی عمو. اینها معتقدند بدون اجازه کدخدا نمیشه آب خورد . اول باید مشکل با آمریکا حل شه و بعد زندگی کرد. تولید داخل دیگه چه صیغه ای است.
  • IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    آدم عاقل هم تو اصلاحاتی ها پیدا میشه
  • جاوید IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    5 0
    آمریکا هیچ امتیازی به ایران نمیده .مذاکره فقط بازی سیاسی برای سرگرم کردن دنیاست .هر کسی هم فکر کنه(در شرایط فعلی منطقه)میشه به توافق رسید یا بیسواده یا خائن!!!!هدف آمریکا فقط فروپاشی ایران و تکه تکه شدنش مثل شوروی هست.تمام.
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    3 0
    باز هم مردم از یک سوراخ دوبار گزيده شدن وکسانیکه سرکار آمدند که‌ هشت سال به بهانه رفع تحریم صنعت هسته‌ای کشور را بتن ریزی کردن تحریم ها برداشته نشدکه هبچ چند برابر شد
  • یزدان IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    2 1
    قرار نیست کسی تو کار پزشکیان دخالت کنه خخخخ صدای کسبه تحریم بدجور بلند شده
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    برجام مرد میتونید شرایط فعلی رو با توافق فریز کنید که سلاح ساخته نمیشه یعنی در مرحله غنی سازی کامل توقف بشه
  • رضاخ IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    1 0
    تشکر واقعیت رافرمودید اما اصلاح طلبان اینوقبول ندارن چون عادت بگدایی دارن
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    دلار زدایی مهمتره ...
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    1 1
    تحریم ها دستاورد دولت سایه و حامیانش است
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    آقای راغفر لطفا ساق رو به ما هم معرفی کن...خجالت بکش...تو مثلا دکتری؟؟؟؟؟
  • یوسف IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    واقعا باید به نظرات دقیق و منطقی این اقتصاددان اصلاح طلب آفرین گفت. دولت سیزدهم نشان داد که می توان با تکیه بر توان داخلی و ارتباط با همسایگان و چین و روسیه و کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا مشکل تحریم را بی اثر کرد. همانطوری که شهید رئیسی می فرمود برای توافق با غرب باید یک دولت قدرتمند سرکار باشد. در ضمن آمریکا و اروپا در حال افول هستند و کشورهای عضو شانگهای و بریکس در حال قدرت گرفتن هستند، کدام عقل منطقی با تکیه بر قدرت در حال افول، خود را به ته دره هدایت میکند!!!
  • محمد IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 1
    حمایت از تولید کمر مصرف کننده رو شکسته و باعث سود سرشار برای تولید کنندگان انحصار گر و فقر و بدبختی برای مردم معمولی مصرف کننده شده. به صورتی که خرید هر جنس وارداتی قاچاق به صرفه تر از تولید داخلی شده. تا زمانی که تولید کنندگان پاسخگوی مردم نباشن حمایت از تولید یعنی رانت بیشتر
  • بابک IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    0 0
    این اقای ظریف به نصایح وهشدارهای رهبری در اخذ تضمین کتبی از امریکا گوش نداد.عهدنامه فاقد تضمین منعقدکرد.نهایتا ان نقض شد وصدبرابر تحریرم شدیم.میلیونها نفر تاوان دادیم.اما ظریف بازم می خنند.شرم بر پزشکیان که با خاین بی تعهد هم پیاله شده.افسوس....
  • مسعود دیپلمات IR ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
    0 0
    جناب پزشکیان در نشست با بازاریان مدعی شد که قصد دارد با همکاری آنها تولید را رونق دهد. زهی خیال باطل! همه می دانند که بازار محل داد و ستد و تجارت تعدادی افراد دو تابعیتی است و نه کارخانه دار و تولید کننده و وطن دوست. جناب پزشکیان اگر خواهان تولید باشد بود باید به شهرک های صنعتی میرفت و نه به بازار . همه عقب ماندگی کشور در تولید، زیر سر همین دلالان و رانت خواران بازار است ولا غیر.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس