کد خبر 1627807
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
بلایی که نمک سر دندان می‌ آورد | به این دلیل روش‌ های خانگی سفید کردن دندان آسیب زاست

مصرف برخی خوراکی‌ها مثل گوجه فرنگی، سس سرکه بالزامیک، توت فرنگی، بعضی ادویه‌ها مثل ادویه کاری می‌تواند به مرور زمان منجر به تغییر رنگ دندان‌ها از سفید به زرد شود.

به گزارش مشرق، تغییر رنگ دندان‌ها و زرد شدن آنها اتفاقی است که برای خیلی‌ها رخ می‌دهد و اگر دلایل آن را بدانیم، بهتر می‌توانیم از دندان‌های سفید و زیبای خود مراقبت کنیم. خیلی از اوقات بازگرداندن سفیدی دندان‌ها دیگر به آسانی و با ابزارهای در دسترس امکان‌پذیر نیست و باید هزینه زیادی کرد تا شاید سفیدی به دندان‌های ما برگردد.

زرد شدن دندان‌ها دلایل متعددی دارد؛ جرم گرفتن دندان‌ها، نوع غذاهای مصرفی، مصرف نوشیدنی‌های حاوی رنگ‌دانه مثل چای و قهوه، نازک شدن مینای دندان، ضربه خوردن به دندان، دندان‌قروچه، افزایش سن، ژنتیک و وراثت، مصرف برخی داروها مثل آنتی‌بیوتیک‌ها، سیگار کشیدن، مصرف بی‌رویه فلورایدها و ابتلا به برخی بیماری‌ها مثل اختلالات کبدی و بیماری‌های متابولیک ازجمله دلایل تغییر رنگ دندان‌ها هستند.

شاید ندانید اما حتی مصرف برخی خوراکی‌ها مثل گوجه فرنگی، سس سرکه بالزامیک، توت فرنگی، بعضی ادویه‌ها مثل ادویه کاری می‌تواند به مرور زمان منجر به تغییر رنگ دندان‌ها از سفید به زرد شود. رنگی که می‌تواند اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد

چطور دندان‌ها را از زردی نجات دهیم؟

متخصصان می‌گویند رفع زردی دندان‌ها تا جایی که مینای دندان آسیب ندیده و از بین نرفته باشد، با انجام برخی روش‌های خانگی و غیر خانگی (در مطب) امکان‌پذیر است. اما درمجموع توصیه می‌کنند که پیشگیری، کم‌هزینه‌ترین و مناسب‌ترین روش برای مراقبت از سفیدی و سلامت دندان‌هاست.

جرم‌گیری، بلیچینگ، کامپوزیت و لمینیت از جمله روش‌های سفیدسازی دندان‌ها هستند و به گفته کارشناسان، در روش اول معجزه زیادی رخ نمی‌دهد. برخی هم برای سفید کردن دندان‌های خود به روش‌های خانگی معروف مثل استفاده از روغن نارگیل و جوش شیرین و سرکه سیب و ... رو می‌آورند اما روش‌های خانگی هم نیاز به مراقبت دارد. چراکه هر یک از اینها اگر بی‌رویه استفاده شوند، ممکن است آسیب بیشتری به دندان‌ها برساند.

دکتر علی تاجرنیا، دندانپزشک و رئیس جامعه دندانپزشکی ایران درباره زردی دندان‌ها و سفیدسازی آنها می‌گوید: اگر یک عامل خارجی مثل مسواک نزدن یا تغذیه نامناسب یا مصرف برخی نوشیدنی‌ها موجب زردی دندان‌ها شده باشد، این تغییر رنگ با جرم‌گیری رفع می‌شود. اما اگر دندان از پایه، یک گروه رنگی داشته باشد، با جرم‌گیری از بین نمی‌رود.

به گفته تاجرنیا، اگر دندان به دلیل مشکلاتی مثل ضربه خوردن، عصب‌کشی و دلایل این‌چنینی تغییر رنگ داده باشد، این تغییر رنگ با «بلیچینگ» (Bleaching) برطرف می‌شود. بلیچینگ دندان، یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای سفید کردن رنگ دندان است که در آن پراکسید هیدروژن با غلظت‌های مختلف استفاده می شود و می‌تواند لکه‌های دندان را از بین ببرد و دندان را روشن‌تر از قبل کند.

او ادامه می‌دهد: در بلیچینگ، یک سری رنگدانه‌ها از درون دندان‌ها با کمک یک نوع اسید و اشعه آزادسازی می‌شود و همین کمک می‌کند که دندان‌ها تا حدود ۲ درجه نسبت به آن چیزی که قبلا بوده روشن‌تر شوند. بنابراین جرم‌گیری یک کار مکانیکی و بلیچینگ یک فعالیت شیمیایی است.

دور نمک را خط بکشید

این دندانپزشک در پاسخ به این سؤال که آیا زردی دندان ناشی از شستشو با نمک با بلیچینگ برطرف نمی‌شود، می‌گوید: خیر، وقتی مینای دندان از بین برود، دیگر قابل برگشت نیست. ساییدگی مینا ناشی از شسشتشوی دندان‌ها با نمک و نیز خمیردندان هایی که سفیدکننده‌های دانه‌درشت دارند، قابل بازگشت نیست.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در ادامه به موضوع جالبی درباره تاثیر شستشوی نمک بر رنگ دندان‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی‌ها فکر می‌کنند شستشوی دندان‌ها با نمک به سفید شدن آنها و سلامت دندان و دهان کمک می‌کند اما این تصور کاملا غلط است. استفاده از نمک باعث می‌شود که مینای دندان نازک شود و به عاج برسد و حتی دندان‌های شما را به سمت زرد شدن ببرد. ممکن است همان لحظه احساس کنید دندان‌هایتان سفید شده اما در درازمدت کاملا زرد می‌شود.

او تاکید می‌کند: زردی رنگِ ناشی از ساییدگی مینا که به دلیل برجسته شدن بیشتر عاج دندان‌ها اتفاق می‌افتد، فقط با کامپوزیت و لمینیت و این روش‌ها قابل برطرف شدن است که البته این روش‌ها در مقایسه با بلیچینگ هزینه بالایی دارند.

بلیچینگ درمان دائمی نیست

این دندانپزشک در پاسخ به این سؤال که آیا بلیچینگ نیاز به تمدید و تجدید دارد، می‌گوید: در هر دو روش در صورت عدم مراقبت درست از دندان‌ها و مصرف نوشیدنی‌های حاوی رنگدانه احتمال بازگشت زردی دندان‌ها وجود دارد و درواقع هیچ کدام درمان دائمی نیستند. البته در جرم‌گیری محدودیت دفعات انجام نداریم اما در بلیچینگ چون برای آزادسازی مولکول‌های رنگدانه‌ای از یک نوع اسید استفاده می‌شود، محدودیت انجام وجود دارد. مثلا ممکن است ۲ - ۳ سال یک بار انجام شود.

بلیچینگ عوارض و معایب هم دارد؟

این دندانپزشک درباره این که آیا بلیچینگ عوارض دارد یا نه، توضیح می‌دهد: هیچ نوع درمان بدون عارضه‌ای وجود ندارد. حتی در جرم‌گیری هم ممکن است خط و خش‌هایی به مینای دندان وارد ‌شود اما این طور نیست که این عوارض باعث از بین رفتن دندان‌ها یا کاهش عمر آنها شود.

او درباره عوارض و معایب بلیچینگ توضیح می‌دهد: ایجاد حساسیت دندان‌ها دربرابر خوراکی‌های گرم و سرد که البته موقت است، اثرگذاری متفاوت این روش روی دندان‌های افراد مختلف، دائمی نبودن، اثر نکردن روی دندان‌های پرکرده یا روکش‌دار ازجمله عوارض و معایب این روش هستند اما این عوارض دربرابر چیزی که فرد به دست می‌آورد، قابل چشم‌پوشی است.

منبع:همشهری‌آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    13 6
    حرف مفت، یه دونه مقاله برای تایید حرفت داری؟ تکست پیش کش
    • IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      1 0
      علت زردی دندانها، مشکل از رنگ گرفتن ظاهر دندان هم هست ایضا بعلت سن زیاد و از دست رفتن صیغل بودن مینای دندان، ولی علت اصلی، درمان گرمی کبد هست. کبد گرم ترین عضو در بدن هست، اگر بیش از حد گرم شود، ایضا علت اصلی تر که صفرا زیاد بشود، زردی دندان رخ میدهد. حالا هی بلیچینگ و جرم گیری و... بزنید! رفع صفرا بفرمایید، دندان یک موجود زنده هست. خودبخود سفید میشود. البته مصرف چای سیاه و قهوه‌ و سس ها و نوشابه هم بی تاثیر نیست. ولی علت اصلی فهم خوردن درست هست. انظر الی طعامک! ایضا بهترین شستشو دهنده، نمک هست.
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    2 7
    ممنون از اطلاع رسانیتون
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    1 2
    مصرف برخی خوراکی‌ها مثل گوجه فرنگی، سس سرکه بالزامیک، توت فرنگی، بعضی ادویه‌ها مثل ادویه کاری می‌تواند به مرور زمان منجر به تغییر رنگ دندان‌ها از سفید به زرد شود!!! مافقط میدونیم گوجه فرنگی چیه وازبقیه اطلاعی نداریم وچه برسه باینکه بخوریم!!!
    • رضا IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      2 0
      توت فرنگی ندیدی ادویه برا غذا استفاده نمیکنید؟ لطفا از غار نشینی بیا بیرون
    • مهدیه IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      0 0
      بمون همون ده کوره ای که هستی .دروغگو
    • مهدیه IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      0 0
      بمون همون ده کوره ای که هستی .دروغگو
  • IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    11 0
    دندانپزشک به من گفته دندونت رو با آب نمک بشور!
    • IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      2 0
      شستن بامسواک زدن فرق داره یه مقدارآب نمک روتودهانت نگه داری وبچرخانی میشودشستشو مسواک کردن نمک رومستقیم به عاج دندون می کشن وچون یه جسم روی مینای دندون کشیده میشه باعث ساییدگی دندون ومشکلات ناشی ازاون میشه.
    • یدالله IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      2 0
      آب نمک نه نمک . بفهم داره به سایندگی نمک اشاره میکنه
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    1 0
    مدرک پزشکیش را هم مگذاشتی ببینم واقعا پزشکه یا نه چو اکثر پزشک‌ها میگن دندان‌ها را با آب نمک بشوئید
  • DE ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    3 3
    عبدالحمید یه عمره مسواک نزده و دندان هاش سالم سالمه .
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    2 0
    غلط کرده بیسواد. نمک چاره کاره
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    1 0
    از نظر پزشكان حتي اگر بخواهي نفس بكشي بايد با بري ويزيت بدي و با دكتر مشورت كني. انگار انسان به خاطر اين پزشكان آفريده شده. احترامتان سرجاش ولي حواستان به سوگند بقراط هم باشد.
  • محمد IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    0 0
    ممنون
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    0 0
    دکترهای سهمیه ای همین نیشه دگه
  • US ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    2 1
    از روزی که نمک معدنی واقعی و سرکه از سفره ایرانی حذف شد هزار بلا اومد طرف ایرانی نمک معدن ما رو کردن نمک تصفیه و کارخونه ای و ید دار و در شریعت جهود همین‌ نمک حرامه سرکه ما هم شد جوهر شیمیایی زیان آور قند و شکر و انواع روغن های کارخونه ای هم اضافه شد به مصیبتهای ما خب توت و خرمای خشک چه ایرادی داشت که قند خورمون کردن؟ شیره انگور و شیره خرما و شیره توت بهتر از قند و شکر نبود؟ کوهان شتر و دنبه گوسفند و روغن حیوانی تو یخچال هم یخ نمیزنه چه رسه ببنده داخل رگ با ۳۷ درجه دما نان ما هم شد بی سبوس من بیسواد اینا رو بلدم ولی تو این کشور قطعا این مضرات برای مافیا سود داره فقط بلدن بگن آقا خانم بزایید که نفوس کمه خب الان جمعیت حاضر آماده هست همینو درست نگهداری کنید
    • موشه یعلون IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      1 0
      بقیه جوکهات را کار ندارم. اما به نظرت کوهان شتر و دنبه توی یخچال یخ نمی زند؟ درضمن در آیین یهود اصلا چنین چیزی نیست. نه نمک ید دار حرام است و نه سرکه کارخانه ای. لطفا ندانسته سخن نگویید. چون این حرام است.
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
    9 0
    هر کس میگه دندان را با نمک (نمک طبیعی ، نمک دریا ) نشور ، عکس سر مرد نمکی که در موزه ایران باستان در تهران هست رو بهش نشون بده / آبزیان گوشتخوار در دریا چطوریه که دندان هاشون خراب نمیشه !؟ / یه مادر بزرگ داشتیم که دندانهاشو با نمک و ذغال می‌شست در ۸۰ سالگی در عین ناباوری ما، یه دندان هم درآورده بود الان امروزه خمیردندان ذغالی هم به بازار اومده/ با مصرف نمک طبیعی (نمک دریا ) حتی دچار فشارخون هم نمی‌شوید / نمکی که ید دار نباشه برای شستن دندان مناسب است/ دندانپزشکی که میگه با نمک دندانت رو نشور فکر جیب خودش و همکارانش هست / علارغم اینکه ۳۵ سال دارم خدارو شکر فقط یکبار آنهم برای مشکل جزیی به دندانپزشکی مراجعه کردم رازش هم اینه که از هر خمیردندانی استفاده نکردم و فقط در ماه‌ رمضان ها پشت سرهم اونهم در موقع سحر از خمیردندان استفاده مردم لبنیات واقعی و خونگی استفاده فراوان کردم نه این ماست هایی که فراوان نشاسته دارند ، نوشابه رو هم خیلی کم خوردم و بلافاصله بعد از خوردن نوشابه آب کافی خوردم / تکرار میکنم هر پزشک و دندانپزشکی که بهت گفت دندان است رو با نمک نشور ، عکس سر مرد نمکی در موزه ایران باستان رو که قدمتی چند هزار ساله داره رو نشونش بده و بگو نمک وقتی میتونه بدن انسان را از پوسیدگی نجات بده دندان رو هم از پوسیدگی میتونن نجات بده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس