سرویس جهان مشرق - یک مقام امنیتی حماس گفت، رژیم صهیونیستی در جهت جذب فلسطینیان برای همکاری اطلاعاتی و گردآوری اطلاعات برای سرویسهای اطلاعاتی این رژیم از نیروهای مقاومت در غزه، تلاشهای گسترده ای انجام داده است.
به گفته این مقام امنیتی فلسطینی، سرویس های اطلاعاتی رژیم اشغالگر با تعدادی از فلسطینیان تماس گرفتند و آنها را تهدید کردند که در صورت عدم همکاری، خانه هایشان را بمباران کرده و خانواده هایشان را خواهند کشت.
این مقام امنیتی خاطرنشان کرد: اشغالگران با جعل نام سازمانها و انجمنهای امدادی برای جمعآوری اطلاعات و باجگیری از فلسطینیان در سایه قحطی و شرایط سخت انسانی اقدام میکنند.
وی با تاکید بر اینکه سرویسهای امنیتی همواره در حال مقابله با سرویسهای اطلاعاتی رژیم اشغالگر و روشهای جذب آنها هستند. او از فلسطینیان در مناطق مختلف نوار غزه خواست مراقب روشها و فریبهای اشغالگران باشند.
سعید زیاد، تحلیلگر مسائل سیاسی فلسطینی در این باره گفت: این خبر تایید میکند که رژیم صهیونیستی از نداشتن اطلاعات دقیق از گروههای مقاومت در نوار غزه رنج میبرد و این امر باعث شده است که به شیوه مافیایی از شهروندان باجگیری کند، اما مقاومت همچنان با قدرت، کنترل اوضاع امنیتی و نظامی را در نوار غزه در اختیار دارد.
این کارشناس فلسطینی، بازداشت عوامل اطلاعاتی موساد را از نگاه امنیتی و از زمان اعلام بازداشت بسیار مهم قلمداد کرد.
وی افزود: این خبر حاوی پیام روشنی در آستانه مذاکرات احتمالی است، به این معنا که بدون جنبش مقاومت اسلامی حماس جایی برای صحبت از فردای جنگ وجود ندارد، زیرا این جنبش پس از 10 ماه جنگ، همچنان قادر به کنترل امنیت و نظارت بر اوضاع در غزه است.
سعید زیاد گفت، آنچه را که مسئولان امنیتی مقاومت اعلام کردهاند، دلیلی بر عدم موفقیت بالونها و پهپادهای جاسوسی آمریکایی و انگلیسی در گردآوری اطلاعات است.
زیاد همچنین این موضوع را دلیلی بر شکست اشغالگران در برچیدن ساختار امنیتی مقاومت در غزه دانست و تاکید کرد که رژیم صهیونیستی در کنار تلاش برای تخریب زیرساخت های غیرنظامی و امدادی به دنبال این موضوع بوده است.
این کارشناس افزود، این موضوع به وضوح دروغ بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به دنیا نشان می دهد که در کنگره آمریکا درباره سوء استفاده حماس از کمک ها سخن می گفت، در حالی که اشغالگران برای جذب جاسوس از نیازهای مردم سوء استفاده می کند.
سعید زیاد در پایان گفت: جنگ در غزه در درجه اول اطلاعاتی است تا نظامی. حماس در (جنگ) عملیات شمشیر قدس پیروز شد و قطعا عملیات طوفان الاقصی شکست رژیم صهیونیستی را رقم خواهد زد.
دکتر مهند مصطفی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی هم در واکنش به بازداشت عوامل موساد در غزه گفت: تل ابیب از سال 1967 از نیازهای فلسطینیان برای جذب افراد، سوء استفاده می کند و این مسئله تازگی ندارد.
مهند مصطفی افزود: صهیونیستها از نیازهای مردم به مسافرت یا درمان برای جذب فلسطینیان سوء استفاده می کنند، تا بتوانند آنها را کنترل کنند.
وی با اشاره به انحطاط اخلاقی اشغالگران، گفت: تاریخ مبارزات فلسطین مملو از داستان های بسیاری از سوء استفاده از نیازهای انسانی برای به دام انداختن فلسطینی ها است و این بخشی از درگیری اطلاعاتی بین حماس و رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: این درست است که عضوگیری از فلسطینیان در گذشته اتفاق افتاده و در بسیاری از موارد عملکرد مقاومت را تحت تأثیر قرار داده، اما اشغالگری در همه مناطق جهان که در تاریخ ثبت شده است، از امر این مستثنا نیست.
مهند مصطفی اظهار داشت: وزارت کشور غزه موفق شد با این روش صهیونیستها مقابله کند. این امر نشان می دهد که اشغالگران شکست اطلاعاتی خورده اند و مجبور به گردآوری اطلاعات از طریق سوء استفاده از نیازهای مردم است.
حنین یاسین کارشناس مسائل امنیتی فلسطینی می گوید، رژیم اشغالگر از ابداع روشهای مختلف و بهرهبرداری از شرایط سخت فلسطینیان در نوار غزه برای انداختن آنها به باتلاق ارتباط با آنها دست بر نمیدارند. این بخشی از تلاشهای مستمر رژیم صهیونیستی برای دست یافتن به اطلاعات درباره نیروها و فعالیتهای مقاومت است.
از سوی دیگر، سرویسهای اطلاعاتی - امنیتی گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه با تحت تعقیب قرار دادن عوامل و جاسوسان و راهاندازی کمپینهایی در فواصل زمانی مکرر، تلاش میکنند تلاشهای سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل را خنثی کنند.
وی توضیح داد که سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی با فلسطینیان از طریق پیام های خصوصی ارتباط برقرار می کنند و به آنها وعده مجوز کار در داخل فلسطین اشغالی یا اجازه خروج از گذرگاه های تحت کنترل نظامیان اشغالگر یا سفر برای درمان و سایر موارد را می دهند.
گونین بن اسحاق مامور سابق شاباک به خبرگزاری فرانسه گفت، اطلاعات " اسرائیل " حماس را دست کم گرفته بود، با توجه به اینکه یک مامور دوگانه میتوانست نقشه حمله 7 اکتبر را برای جلوگیری از وقوع آن فاش کند. اما این اتفاق نیفتاد و ما دشمنانمان را احمق میدانستیم، اما در نهایت متوجه شدیم که حماس از همه باهوشتر است.
او معتقد است اکنون جنگ باید پایان یابد، اما نتانیاهو فقط به فکر خودش است و می خواهد به هر قیمتی در قدرت بماند.
این مامور سابق صهیونیست افزود، امروز " اسرائیل " از درون نابود شده و (نتانیاهو) همه چیز را می خواهد نابود کند.
انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پس از شهادت اسماعیل هنیه، از یک نگاه اهمیت ویژه دارد، زیرا یحیی سنوار موسس، سازمان امنیت و ضد جاسوسی به نام «المجد» است که در زمان سن ۲۵ سالگی آن را تاسیس کرد و یکی از مهمترین وظایف این سازمان شکار عناصری است که برای رژیم صهیونیستی جاسوس می کنند.
تجربه و فعالیت گسترده اطلاعاتی و نظامی یحیی سنوار در سالهای گذشته، جنگ اطلاعات میان حماس و رژیم صهیونیستی را شدت خواهد داد و نگاه امنیتی او بر اوضاع در غزه تاثیر مستقیم خواهد داشت.