به گزارش مشرق، دکتر «موپلولا آدیمو»، متخصص تغذیه بالینی در لسآنجلس، گفت: «لوبیاها در دستهبندی منحصربهفردی قرار دارند، زیرا منبع پروتئین هستند، اما کربوهیدراتهای پیچیده نیز دارند.»
از سوی دیگر، لوبیا در رده سبزیجات هم قرار میگیرد.
آدیمو گفت: «هیچ ماده غذایی دیگری نمیتواند ادعای همه این ویژگیها را داشته باشد.»
وی در ادامه افزود: «یکی از بهترین ویزگی ها در مورد لوبیا محتوای فیبر بسیار بالای آنها است.»
به عنوان مثال، فقط نیم فنجان لوبیا سیاه حاوی ۸ گرم فیبر است. او گفت: «این مقدار حدود ۲۵ درصد از کل فیبر مورد نیاز شما در یک روز را تأمین میکند.»
لوبیا همچنین منبع عالی پروتئین گیاهی است. بسیاری از مواد مغذی کلیدی دیگر نیز در لوبیا یافت میشود. یک نصف فنجان حاوی ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم است (میزان آن بر اساس نوع لوبیا متفاوت است). پتاسیم نقش حیاتی در کمک به کنترل فشار خون دارد، اما اکثر افراد به اندازه کافی از آن در رژیم غذایی خود دریافت نمیکنند.
لوبیا همچنین منابع غنی از موارد زیر است:
• مس
• اسید فولیک
• آهن
• منیزیم
• ویتامین B۶
با این حال، بزرگترین مزایای سلامتی لوبیا از محتوای بالای فیبر آنها ناشی میشود.
آدیمو گفت: «لوبیاها به دلیل فیبرشان میتوانند نقش مهمی در استفاده از غذا به عنوان دارو ایفا کنند. فیبر میزان کلسترول جذب شده هنگام غذا خوردن را کاهش میدهد.»
وی افزود: «محتوای فیبر بالا همچنین به کاهش قند خون، جلوگیری از یبوست، محافظت در برابر سرطان روده بزرگ و کمک به مدیریت وزن افراد کمک میکند.»
او توضیح داد: «این ترکیب شما را سیر میکند و مدت بیشتری احساس سیری میکنید. مطالعات نشان داده است افرادی که به طور منظم لوبیا مصرف میکنند وزن بدن کمتر و دور کمر کمتری نسبت به افرادی که مصرف نمیکنند دارند.»
باوجودیکه انواع مختلفی از لوبیا وجود دارد، اما همه به یک اندازه سالم هستند. آدیمو افزود: «تفاوت در فیبر، پروتئین و سایر مواد مغذی آنها حداقل است. بنابراین، لوبیایی را انتخاب کنید که بیشتر از همه از آن لذت میبرید.»