به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي (وبدا) مديرکل دفتر سلامت محيط و کار با اشاره به اينکه ماسکهاي کاغذي معمولي و دستمال نميتوانند جلوي ورود ذرات ريز گرد و غبار به سيستم تنفسي را بگيرند افزود: ما به شهروندان توصيه ميکنيم از ماسکهاي ويژهاي که براي اين شرايط مناسب هستند استفاده کنند.
دکتر ندافي گفت: ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملاً متفاوت هستند و از ذرات درشت (غيرقابل تنفس) تا ريز (قابل تنفس) طبقهبندي ميشوند، که ذرات درشت گرد و غبار حداکثر ميتوانند به داخل بيني، دهان و حلق راه پيدا کنند. اما ذرات ريز ميتوانند به اعماق بيشتر و نواحي حساس مجراي تنفسي و ريه نفوذ کنند.
وي خاطرنشان کرد: ذرات ريزتر داراي اثرات نسبتاً مهمي بر سلامت انسان هستند. بيشتر ذراتي که در پديده گرد و غبار حضور دارند از نوع ذرات درشت يا غيرقابل تنفس هستند و تهديدي جدي براي سلامت مردم ايجاد نميکند. ولي ممکن است در افرادي که سابقه بيماريهاي تنفسي دارند مانند مبتلايان به آسم و آمفيزم مشکلاتي ايجاد کند.
مديرکل دفتر سلامت محيط و کار تصريح کرد: لازم است هموطنان براي جلوگيري از آلودگي ذرات گرد و غبار حتماً از پوشش مناسب براي مواد غذايي استفاده کرده و اين مواد را در يخچال نگه دارند.
استانهايي که احتمالاً با پديده گرد و غبار مواجه هستند. شامل استانهاي ايلام، بوشهر، خراسان جنوبي، خوستان، سيستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، يزد، مرکزي و همدان هستند.
با توجه به گزارش سازمان هواشناسي مبني بر پيشبيني بروز گرد و خاک در 12 استان کشور استفاده از ماسک توصيه ميشود.