به گزارش مشرق، در اتفاقی جذاب و علمی، روز پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳، بزرگترین شهابسنگ آهنی ایران در موزه شهابسنگ برج آزادی رونمایی شد. این شهابسنگ با وزن ۱۰۰ کیلوگرم، گام بزرگی در جهت معرفی تنوع شهابسنگها و همچنین اهمیت علمی این پدیدههای آسمانی به شمار میآید.
موزه شهابسنگ برج آزادی که از ۸ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است، میزبان بیش از هزار و ۲۰۰ قطعه شهابسنگ از نقاط مختلف جهان و ایران است. این موزه به عنوان یکی از مکانهای علمی و آموزشی، فرصتی برای علاقهمندان به فضا و علوم کیهانی فراهم میآورد.
این شهابسنگ که از نوع «آهنی» است، یکی از نادرترین و جذابترین شهابسنگها است. شهابسنگهای آهنی در حقیقت، هسته دگرگونشده سیارکها هستند. هنگامی که سیارکها ذوب میشوند، آهن و نیکل موجود در هسته آنها تهنشین میشود. نکته جالب اینجاست که هسته زمین نیز از آهن و نیکل تشکیل شده است، بنابراین اگر روزی زمین با یک سیارک برخورد کند، این مواد به فضا پرتاب خواهند شد و احتمالاً به شکل شهابسنگهای جدید به زمین بازخواهند گشت.
شهابسنگها در انواع مختلفی طبقهبندی میشوند. شهابسنگهای آهنی که همانطور که گفته شد از هسته دگرگونشده سیارکها تشکیل میشوند، شهابسنگهای سنگی آهنی که به دو گروه پالاسایتها و مزوسایدرایتها تقسیم میشوند، و شهابسنگهای سنگی که خود به دو دسته کندرایتها و آکندرایتها تقسیم میشوند.
کندرایتها شهابسنگهایی هستند که درون آنها دانههای ریز به نام «کندرول» وجود دارد. این دانهها میتوانند از نیم میلیمتر تا چند سانتیمتر اندازه داشته باشند.
آکندرایتها نیز طبق ترکیبات درونیشان به چندین گروه خاص تقسیم میشوند که شامل آکندرایتهای ماه و مریخ میشود.
برگزاری این مراسم رونمایی گامی در معرفی شهابسنگها به عموم مردم و البته فرصتی برای آشنایی بیشتر با دنیای بیپایان فضا و رازهای نهفته در اعماق آن است.
علاقهمندان به دنیای کیهان و شهابسنگها میتوانند از این پس در موزه شهابسنگ برج آزادی، شاهد نمونهای از این پدیدههای علمی و جذاب باشند.