کد خبر 1656114
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
پوتین: تهدید کردن روسیه کاری بی‌فایده است

رئیس‌جمهور روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در کازان، با اشاره به اینکه غرب سالها تلاش کرد به روسیه «جایگاه مناسبش» را نشان دهد، تاکید کرد که امنیت کشور برای وی مهمترین اولویت است.

به گزارش مشرق، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، شب گذشته، پنجشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان نشست سران بریکس در شهر کازان، اعلام کرد که غرب برای سالهای بسیاری هنگام برقراری ارتباط، تلاش کرده بود تا به روسیه «جایگاه مناسبش» را نشان دهد. وی تاکید کرد که امنیت روسیه برای او مهم‌ترین مسئله است.

پوتین در پاسخ به سوال یک خبرنگار خارجی در خصوص مفاد اعلامیه نهایی نشست درباره ثبات و امنیت گفت: «می‌خواهم با امنیت روسیه شروع کنم، زیرا برای من این موضوع مهم‌ترین اولویت است. در گذشته روسیه به‌طور مداوم و مصرانه پیشنهاد برقراری تماس با کشورهای غربی را ارائه داده بود، اما این کشورها همواره سعی داشتند تا «جایگاه مناسب روسیه» را به آن نشان دهند.»

رئیس‌جمهور روسیه توضیح داد که اگر مسکو با چنین چیزی موافقت می‌کرد، این وضعیت در نهایت منجر به سقوط روسیه به سطح کشورهای درجه دوم با نقش تأمین‌کننده مواد خام و از دست دادن بخش قابل توجهی از حاکمیت آن می‌شد.

پوتین تأکید کرد که روسیه نمی‌توانست در چنین وضعیتی به توسعه خود ادامه دهد و راه‌حل این مشکل در تقویت امنیت کشور از طریق افزایش استقلال در حوزه‌های اقتصادی، مالی و نظامی نهفته بود.

او همچنین به بی‌عدالتی غرب اشاره کرد و افزود که درخواست روسیه برای توقف گسترش ناتو به سمت شرق برای سال‌ها نادیده گرفته شد، هرچند که شرکای غربی چنین تعهدی را پذیرفته بودند و در نهایت آن را نقض کردند. در حالیکه روسیه به دنبال تغییر این وضعیت است و به این هدف خواهد رسید.

پوتین: تهدید کردن روسیه بی‌معنی است، این فقط ما را تقویت می‌کند

ولادیمیر پوتین در این کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد که تهدید کردن روسیه بی‌معنی است و این تهدیدها تنها باعث تقویت این کشور می‌شود. این پاسخ رئیس‌جمهور روسیه به سوال یک خبرنگار بود که درباره اظهارات دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، مبنی بر تهدید مسکو به حمله، پرسیده بود. وی گفت: «تهدید کردن روسیه بی‌معنی است، زیرا این فقط ما را تقویت می‌کند. اما من گفتگویی با آقای ترامپ درباره چنین مسئله‌ای به یاد نمی‌آورم.»

پوتین همچنین اشاره کرد که در ایالات متحده، رقابت‌های انتخاباتی به مرحله‌ای حساس رسیده و نباید اظهارات مشابه را جدی تلقی کرد.

اتفاق نظر کشورهای بریکس برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین

رئیس‌جمهور روسیه در جریان کنفرانس مطبوعاتی پایانی اجلاس بریکس اعلام کرد که تمامی کشورهای بریکس خواهان حل مناقشه اوکراین از طریق مسالمت‌آمیز هستند. ولادیمیر پوتین گفت: «همه مصمم هستند که این مناقشه هرچه سریع‌تر و ترجیحاً با روش‌های صلح‌آمیز به پایان برسد. شما می‌دانید که جمهوری خلق چین و برزیل در جریان مجمع عمومی در نیویورک ابتکارهایی ارائه دادند.»

به گفته او، بسیاری از کشورهای عضو بریکس از این ابتکارات حمایت می‌کنند و روسیه از شرکای خود به خاطر تلاش برای یافتن راه‌هایی برای حل این مناقشه قدردانی می‌کند.

اطمینان پوتین از جدیت کره شمالی در توافقات با روسیه

ولادیمیر پوتین در پاسخ به سوالی در این باره، تأکید کرد که روسیه هرگز در مورد جدیت رهبری کره شمالی در رعایت توافقات صورت با مسکو تردید نداشته است. وی گفت: «به نظرم همین امروز توافق استراتژیک ما به تصویب رسیده است. در این توافق، چهار اصل وجود دارد. ما هرگز در جدیت رهبری کره شمالی در اجرای توافقات تردید نداشتیم. و اینکه چگونه وچه کاری انجام خواهیم داد، به خود ما مربوط است.»

رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرد که برای اجرای ماده ۴ توافقات باید مذاکراتی انجام شود و نتایج این رایزنی اقدامات بعدی مسکو و پیونگ‌یانگ را در چارچوب این توافق مشخص خواهد کرد. پوتین تأکید کرد که روسیه در تماس مستمر با دوستان خود در کره شمالی است و توسعه روند همکاری‌ها در چارچوب این توافق را زیر نظر دارد.

ادعای تمایل روسیه به «ایجاد هرج و مرج» در انگلیس مزخرف است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ادعاها مبنی بر اینکه سرویس‌های اطلاعاتی روسیه قصد دارند «هرج و مرج» در بریتانیا ایجاد کنند، را کاملاً بی‌اساس و مزخرف خواند. وی گفت: «این حرف‌ها کاملاً مزخرف است. آنچه در خیابان‌های برخی شهرهای اروپایی رخ می‌دهد، نتیجه سیاست داخلی خود این کشورهاست.»

وی تأکید کرد که لازم است ابتدا به سیاست‌های کشورهای غربی در زمینه‌های محیط زیست، مالی و سیاست داخلی توجه شود. پوتین افزود که مردم از تشدید تنش‌ها در مناطق مختلف درگیری‌های جهانی، مانند خاورمیانه و اوکراین، بیم دارند.

پوتین افزود: «اما ما عامل تشدید این تنش‌ها نیستیم. همیشه کسانی که در طرف مقابل قرار دارند، به تشدید اوضاع دامن می‌زنند.»

رئیس‌جمهور روسیه درباره سیاست‌ «سبز» اروپا نیز صحبت کرده و معتقد است که تحمیل این سیاست‌ها به فقیرترین کشورهای آفریقا نوعی نواستعمار است.

اختلاف نظر روسیه و برزیل در موضوع ونزوئلا

ولادیمیر پوتین اعتراف کرد کرد که با وجود روابط دوستانه بین روسیه و برزیل دوستانه، مواضع دو کشور در مورد ونزوئلا همسو نیست. وی گفت: «موضع ما در مورد ونزوئلا با برزیل همخوانی ندارد. من این را علناً می‌گویم. دو روز پیش در گفتگویی تلفنی با رئیس‌جمهور برزیل که روابط بسیار دوستانه‌ای با او دارم، در این مورد صحبت کردیم.»

پوتین یادآور شد که ونزوئلا در حال حاضر برای استقلال و حاکمیت خود مبارزه می‌کند و مسکو پیروزی نیکولاس مادورو در انتخابات را منصفانه می‌داند و از دولت او حمایت می‌کند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که برزیل، با استناد به اصول بی‌طرفی، بتواند روابط دوجانبه خود با ونزوئلا را بهبود بخشد.

اشاره به پیش‌بینی‌های مثبت درباره رشد اقتصادی کشورهای بریکس

به گفته پوتین کارشناسان معتقدند که اقتصادهای کشورهای عضو این اتحادیه در مسیر رشد مثبتی قرار دارند. وی توضیح داد: «در نشست امروز در این باره صحبت کرده و اشاره شد که به نظر کارشناسان، اقتصاد کشورهایی مانند روسیه، چین، عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورها با سرعت خوبی در حال توسعه است. رشد این کشورها مثبت خواهد بود، اما مناطقی در جهان وجود دارند که توسعه آن‌ها با سرعت بسیار بالایی پیش خواهد رفت. این مناطق عمدتاً شامل کشورهای جنوب آسیا و آفریقا هستند.»

پوتین افزود که در چارچوب بریکس، بحث ایجاد یک پلتفرم سرمایه‌گذاری جدید با استفاده از ابزارهای الکترونیکی مدرن مطرح شده است.

وی توضیح داد: «ما با همکارانمان در حال توافق و تلاش برای ایجاد یک گروه کاری در چارچوب بانک توسعه جدید بریکس هستیم تا مکانیزم‌هایی برای سرمایه‌گذاری مؤثر و قابل‌اعتماد در این کشورها ایجاد کنیم و من فکر می‌کنم این کار به نفع همه خواهد بود. برای این کار باید ابزارهایی ایجاد شود که در برابر ریسک‌های خارجی، به‌ویژه ملاحظات سیاسی، آسیب‌پذیر نباشند. من فکر می‌کنم این کار امکان‌پذیر است و در این مسیر حرکت خواهیم کرد.»

همه اعضای بریکس به دنبال تقویت این ائتلاف هستند

ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که هر کشور عضو بریکس، خودکفا بوده و به دنبال تقویت این ائتلاف است. او تأکید کرد که بریکس در حال برنامه‌ریزی برای سازماندهی بهتر به کارهای خود است و کشورهای عضو به‌طور جدی به توسعه گروه متعهد هستند. ضمن اینکه به گفته او، نمی‌خواهد روند کار بریکس بیش از حد بوروکراتیک شود.

پوتین به فعالیت‌ بانک توسعه جدید بریکس اشاره کرد که تا کنون ۱۰۰ پروژه به ارزش ۳۲ تا ۳۳ میلیارد دلار را تأمین مالی کرده است.وی بر اهمیت سرمایه‌گذاری امن در بازارهای در حال توسعه سریع، به ویژه برای کشورهایی مانند عربستان سعودی، روسیه، چین و هند تأکید کرد.

علاقه کشورهای خارجی به همکاری با بریکس

رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرد که بسیاری از کشورها علاقه‌مند به همکاری با بریکس هستند و ۳۵ کشور در نشست کازان شرکت داشتند. وی گفت که در اولین مرحله از گسترش بریکس، فهرست کشورهای شریک مشخص شده است. برخی کشورها درخواست عضویت کامل در بریکس را ارائه کرده‌اند و پس از دریافت پاسخ مثبت، اعلام خواهد شد که کدام کشورها در این لیست قرار دارند.

مقابله با تحریم‌ها و عدم جایگزینی سوئیفت

پوتین در خصوص سیستم‌های مالی جایگزین گفت که روسیه در حال استفاده از سیستم تبادل اطلاعات مالی بانک مرکزی خود است و کشورهای دیگر عضو بریکس نیز سیستم‌های خود را دارند. با این حال، هنوز برنامه‌ای برای ایجاد یک سیستم مالی مشترک و جایگزینی برای سوئیفت وجود ندارد. او بر اهمیت استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بازرگانی تأکید کرد.

نتایج موفقیت‌آمیز نشست بریکس در کازان

پوتین همچنین به موفقیت‌آمیز بودن نشست بریکس در کازان اشاره کرده و یادآور شد که روسیه در نقش خود به عنوان رئیس دوره ای این گروه مسئولانه عمل کرده است. او به برگزاری بیش از ۲۰۰ رویداد در ۱۳ شهر روسیه اشاره و توضیح داد که در سال جاری بریکس به‌طور گسترده‌تری فعالیت کرده و روسیه همه تلاش خود را به کار گرفته تا اعضای جدید به‌سرعت و به‌طور هماهنگ در این ائتلاف جذب شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • DE ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۴
    0 0
    روسیه ام الکی اسم در کرده
  • IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۴
    0 0
    اوکراین وارد خاک روسیه دومین قدرت جهان شده بعد پوتین هنوز رجزخوانی می کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس