سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
یک عضو گروهک نهضت آزادی مقایسه ایده وفاق با ایده گفتگوی تمدن ها از سوی محمدجواد ظریف را نادرست دانسته و در عین حال تاکید می کند که گفتگوی تمدن های خاتمی هم فرجام خاصی نداشته است.
امیر خرم عضو گروهک نهضت آزادی در گفتگویی با روزنامه هم میهن با انتقاد از اینهمانی وفاق ملی با ایده گفتگوی تمدن های خاتمی اظهار داشت:
به قول قدیمیها «سنگ بزرگ علامت نزدن است.» اینکه «وفاق ملی» که هنوز چیزی از آن دیده نشده و صرفاً یک شعار زیبا است را با «گفتوگوی تمدنها» یی مقایسه کنیم که آقای خاتمی مطرح کرده بزرگ کردن موضوع است. در عین حال توجه داشته باشید؛ مگر گفتوگوی تمدنهای خاتمی به ثمر و نتیجه رسید؟.
وی همچنین در ادامه خواستار تعریف وفاق از سوی پزشکیان شد و تاکید کرد: به نظر من اشکال از آنجایی شروع شد که آقای پزشکیان تعریف مشخص و دقیقی از این عبارت ارائه نداد. وقتی تعریف دقیقی از یک عبارتی وجود نداشته باشد، هر کسی محق است که برداشت خود را از آن لفظ داشته باشد. عین این مشکل در زمان آقای خاتمی و به کار بردن لفظ «مردمسالاری دینی» وجود داشت.
این عضو گروهک نهضت آزادی اما در بیان وفاق مورد نظر خود، تلاش کرد تا ایده های برساختارانه و آنچه که وی تلاش برای برانداختن توتالیترایسم می خواند، را به عنوان نقطه عزیمت وفاق تعریف و تفسیر کند.
نکته قابل تامل در اظهارات این عضو گروهک نهضت آزادی آن است که آنان همچون بخش رادیکال جبهه اصلاحات اعتقاد به وفاق بر ساختار داشته و در شرایطی که ادعای اعتقاد به جبهه اصلاحات دارند، مشی اپوزیسیونی را ترویج می کنند که دقیقا بر خلاف مشی وفاق در ساختار پزشکیان میباشد.
پاسخ اسرائیل را ندهیم!
بررسی دیدگاه ها برخی چهرهها و رسانه های جریان اصلاح طلب بیانگر آن است که آنان گرچه حق پاسخ ایران به رژیم صهونیستی را مشروع می دانند اما در عین حال توصیه می کنند ایران این حق مشروع را تبدیل به امتیاز گیری کند!
در این میان عمادالدین باقی طی یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشت:
گرچه ایران از لحاظ قوانین بینالملل حق دارد در پاسخ به تجاوز بامداد ۵ آبان ماه اقدامات متناسب انجام دهد اما ابعاد عملیات شب گذشته نشان میدهد که آمریکا و اسرائیل مایل به ورود به جنگ گسترده نیستند لذا توصیه میشود ایران که قدرت آفندی و پدافندی خود را در هفتههای اخیر به خوبی نشان داده و دنیا میداند که قادر به تنبیه مجدد رژیم اسرائیل است برای نشان دادن صلحجویی به جهانیان، به جای واکنش نشان دادن، آرایش نظامی بگیرد اما همزمان با امتیاز گرفتن، خواستار آتشبس و عقبنشینی اسرائیل در لبنان و غزه شود و چرخه پینگپنگ را متوقف کند.
باقی اما در ادامه نوشت:
در مرحله اول و قبل از پاسخ دادن به تجاوز بامداد ۵ آبان ماه، موازنه کنونی همچنین حق دفاع مشروع ایران، بهترین فرصت برای صلح در منطقه و مجبور کردن رژیم صهیونیستی به آتشبس و عقبنشینی در لبنان و غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی با میانجیگری ایران، مشروط به عقبنشینی اشغالگران از غزه است.
در رابطه با این اظهارات میتوان گفت که طبق راهبردی تاکید نظام، ایران پاسخ هرگونه تعرض به ایران اسلامی را به عنوان یک پیش فرض قطعی همواره در نظر گرفته و در این زمینه نه شتابزده عمل خواهد کرد و نه تعلل خواهد داشت.
از سوی دیگر تلاش برای تولید هراس از جنگ و...محوری است که بی شک باید مورد انتقاد قرار گرفته و تاکید داشت که در موضوع امنیت، حفظ امنیت روانی جامعه بسیار مهم است. ایجاد ترس و تردید در دلهای مردم، مردود است و قرآن در این زمینه صراحت دارد.