سفیر چین: همواره از حاکمیت و امنیت ایران حمایت می‌کنیم

سفیر چین در تهران زونگ پی‌وو در پاسخ به سؤالی در خصوص تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، تأکید کرد که کشورش همواره از ایران در حفظ حاکمیت، امنیت و کرامت ملی خود حمایت می‌کند.

به گزارش مشرق، سفیر جمهوری خلق چین در تهران زونگ پی‌وو درباره روابط دوجانبه تهران و پکن، تحولات منطقه و تجاوزات رژیم صهیونیستی و همچنین نشست اخیر سران بریکس و ملاقات رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه این اجلاس در کازان روسیه اظهارنظر کرد.

زونگ پی‌وو در خصوص تجاوز بامداد شنبه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران در ادامه تجاوزات این رژیم در غزه و لبنان گفت که طرف چینی از نزدیک به تحولات منطقه‌ای توجه دارد و افزود «وضعیت فعلی نشان می‌دهد که تأثیر منفی درگیری در غزه آشکارا سرایت کرده است».

او با بیان این که چین طرف عادلانه ایستاده، گفت که مواضع طرف چینی همواره موردتوجه و استقبال کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی بوده است.

سفیر چین توضیح داد که «از مواضع طرف چینی و اظهارنظر آن در صحنه‌های دوجانبه و چندجانبه متوجه می‌شوید که همواره طرف‌دار حل‌وفصل موضوعات از طریق گفت‌وگو و مشورت بوده و با تشدید مناقشه و گسترش درگیری‌ها و ماجراجویی‌های نظامی مخالفت کرده است و همه طرف‌ها را فرامی‌خواند که برای حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای بیشتر تلاش کنند و شرایط کنونی را با نگرش منطقی و مسئولانه و آرامش مدیریت کنند».

او گفت که جامعه بین‌المللی بخصوص کشورهای بزرگ و بانفوذ باید نقش سازنده‌ای برای جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر اوضاع ایفا کنند و تأکید کرد که «چین همواره از طرف ایرانی در حفظ حاکمیت، امنیت و کرامت ملی خود حمایت می‌کند».

سفرهای عراقچی، تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای توقف جنگ غزه

سفیر چین در خصوص سفرهای اخیر وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی در منطقه گفت که پکن به اقدامات دیپلماتیک ایران از جمله این سفرها به کشورهای منطقه و برنامه فشرده آن توجه داشته است.

وی افزود «این سفرها نشان می‌دهد که طرف ایرانی برای تنش‌زدایی و توقف جنگ (غزه) و آتش‌بس فوری، تلاش‌های دیپلماتیکی داشته است».

زونگ پی‌وو افزود «چین از دیدن دیپلماسی میانجیگری دولت ایران، افزایش تفاهم با همه طرف‌ها و بهبود روابط با کشورهای منطقه خوشحال است و به تاثیر مهم منطقه‌ای و بین‌المللی ایران اهمیت زیادی می‌دهد و مایل به همکاری و هماهنگی نزدیک با ایران است تا به طور مشترک به ترویج راه‌حل‌های جامع و پایدار برای مسائل منطقه کمک کنند».

اجلاس بریکس توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرد

سفیر چین در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره اهمیت شانزدهمین نشست سران بریکس که اول تا سوم آبان در روسیه برگزار شد هم گفت که «این نشست اولین نشست بعد از اضافه شدن اعضای جدید بود که توجه زیادی را از سوی جامعه جهانی به خود جلب کرد».

وی افزود این اجلاس مرحله جدیدی از همکاری «بریکس بزرگ» را گشوده و اجماع جدیدی را درباره وحدت و احیای جهان جنوبی ایجاد کرده است و مدل جدیدی را برای رهبری استراتژیک و دیپلماتیک سران کشورها ایجاد کرده است.

این دیپلمات چینی تصرح کرد که «شاهد آن هستیم که روند توسعه بریکس بسیار عالی است زیرا این سازوکار با روند تغییرات نظم حکمرانی بین‌المللی مطابقت دارد». او درباره لزوم چنین سازوکاری گفت که «سیستم حاکمیت جهان کنونی آشکارا عقب مانده و نمایندگی و صدای جهان جنوبی به طور کامل منعکس نشده است. این مسئله نه تنها توسعه و احیای کشورها در جهان جنوب را محدود می‌کند، بلکه بر توانایی برای پاسخگویی بهتر به چالش‌های جهانی نیز تاثیر منفی می‌گذارد».

سفیر چین در تهران گفت که این بار رهبران بیش از ۳۰ کشور در کازان گرد هم آمدند تا در گفت‌وگوی سران بریکس پلاس شرکت کنند؛ جایی که ارتباطات عمیقی داشتند و آزادانه درباره تقویت چندجانبه‌گرایی و ترویج توسعه و امنیت عادلانه جهانی صحبت کردند.

او گفت که همه طرف‌های حاضر در این نشست با قلدری قدرت و استانداردهای دوگانه مخالف هستند و خواستار آتش‌بس هرچه سریع‌تر در غزه و اصلاح نظم اقتصادی و مالی بین‌المللی هستند و بر تمایل جهان جنوب به صلح و امنیت و توسعه و رفاه و اشتیاق برای عدالت و انصاف تاکید کردند.

درخواست چین؛ راه‌حلی جامع، عادلانه و پایدار برای مسئله فلسطین

زونگ پی‌وو گفت که رئیس‌جمهور چین در سخنرانی خود در نشست بریکس اشاره کرد که «باید بریکس صلح‌آمیز را بسازیم و مدافع امنیت مشترک باشیم. باید آتش‌بس هر چه سریع‌تر را ترویج دهیم و کشتارها را متوقف کنیم و تلاش‌های بی‌وقفه برای راه‌حلی جامع، عادلانه و پایدار برای مسئله فلسطین انجام دهیم».

به گفته سفیر چین، «در بیانیه کازان که پس از این نشست منتشر شد هم سران کشورها بر نگرانی جدی خود در مورد وخامت اوضاع و بحران انسانی در فلسطین، ضرورت آتش‌بس فوری، جامع و دائمی در نوار غزه و همچنین حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان و ایجاد شرایط برای حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک باهدف حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه تأکید کردند».

اجماع روسای‌جمهور ایران و چین درباره ارتقای بیشتر روابط

سفیر چین در ایران دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور را که چهارشنبه در حاشیه نشست بریکس انجام شد، بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت سران دو کشور به اجماع مهمی در مورد ارتقای بیشتر روابط مشارکت راهبردی جامع چین و ایران دست یافتند.

او گفت که رئیس‌جمهور چین در این دیدار اشاره کرد که «باتوجه‌به تغییرات شتابان جهان که در یک قرن گذشته دیده نشده، اهمیت استراتژیک روابط چین و ایران بیش‌ازپیش برجسته شده است و هر چه شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای تغییر یابد، چین همکاری‌های دوستانه خود با ایران را ادامه خواهد داد و ایران دوست و شریک خوب چین است».

زونگ پی‌وو گفت که معتقد است با این ملاقات، اعتماد متقابل سیاسی بین دو کشور تعمیق شده است.

او همچنین به اظهارات رئیس‌جمهور چین در دیدار با پزشکیان اشاره کرد که بر حمایت پکن از ایران در حفاظت از حاکمیت، تمامیت ارضی و کرامت ملی خود تاکید کرد.

سه ابتکار چین برای توسعه آتی همکاری رسانه‌های بریکس

سفیر چین در پاسخ به سوالی در خصوص ظرفیت و حوزه‌های همکاری رسانه‌های بریکس گفت که با توسعه سریع اطلاع‌رسانی و وضعیت بین‌المللی آشفتگی ژئوپلیتیکی، رسانه‌ها مسئولیت سنگینی برعهده دارند و انتظار می‌رود که رسانه برای ارتقای درک متقابل، گزارش‌های عینی و جامعی را ارائه دهد.

به گفته این دیپلمات چینی، در طول شانزدهمین نشست سران بریکس، گفت‌گوی رسانه‌ای بریکس در کازان به طور همزمان برگزار شد و مقامات دولتی کشورهای عضو بریکس و روسای نهادهای رسانه‌ای بزرگ تبادلات عمیقی انجام دادند و بر روایت داستان مدرن‌سازی کشورهای بریکس و انتشار اخبار جامع، عینی و منصفانه در جهان تمرکز کردند.

زونگ پی‌وو با بیان این که چین سه ابتکار را برای توسعه آتی همکاری رسانه‌های بریکس پیشنهاد می‌کند، توضیح داد که اول، «صدای مشترک، داستانی واضح از دست در دست هم دادن در مدرن‌سازی را روایت کنیم تا جهان صدای قوی دورانی را بشنود که کشورهای بریکس به طور مستقل مسیر توسعه خود را انتخاب کرده و با هم به سمت مدرن‌سازی حرکت می‌کنند».

به گفته او، مورد دوم، «ترویج توسعه مشترک تا همکاری چندجانبه را تحریک کند، سازوکارهای همکاری چندسطحی در زمینه‌های مختلف مانند تولید و پخش اخبار، نوآوری‌های علمی و فناوری، فرهنگ، گردشگری و ورزش را ایجاد کند تا پیوندهای مردمی را تقویت کند و ادغام تمدن‌ها را ترویج کند».

و مورد سوم، «ترویج ارزش‌های مشترک تا توانایی برای واکنش به محیط افکار عمومی بین‌المللی را تقویت کند و مفهوم یادگیری متقابل در میان تمدن‌هایی که هماهنگ اما متفاوت و فراگیر است را ترویج کند و با 'هژمونی گفتمانی' و 'عینک‌های رنگدار' مخالفت کند و موانع فرهنگی و شکاف داده‌ها را بشکند و هارمونی زیبای کشورهای بریکس را بسراید».

جاده ابریشم قدیمی با کمربند و جاده مدرن در ایران درهم‌آمیخته است

سفیر چین در ارزیابی عملکرد ایران در چارچوب سازوکاری‌های چندجانبه مثل بریکس و شانگهای و همچنین در قالب ابتکار یک کمربند و یک جاده هم گفت که ایران یک کشور درحال‌توسعه با تأثیر مهم منطقه‌ای و بین‌المللی است و چین معتقد است که عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و سازوکار بریکس، نشاط جدیدی را به دو سازوکار اصلی همکاری تزریق می‌کند.

او از تمایل کشورش برای تقویت همکاری با ایران در چارچوب سازوکار بریکس گفت و افزود چین مایل به همکاری با کشورهای بریکس برای ایجاد وضعیت جدیدی از توسعه باکیفیت «همکاری بریکس بزرگ» است و با کشورهای جهان جنوب همکاری بیشتری می‌کند تا به طور مشترک ساخت جامعه بشر با آینده مشترک را ترویج دهند.

او با اشاره به ریاست چین بر سازمان شانگهای در سال آتی میلادی هم گفت که «چین از ایران برای مشارکت فعال و تقویت و تحکیم این سازمان بین‌المللی استقبال می‌کند».

او همچنین گفت که ابتکار یک کمربند و یک جاده نه‌تنها برای کشورهای درحال‌توسعه است بلکه کشورهای توسعه‌یافته هم در آن شرکت می‌کنند و افزود «فکر می‌کنم مشارکت فعال و مثبت ایران در این ابتکار بسیار مفید است».

سفیر چین افزود «طرف چینی خیلی خوشحال است که می‌بیند جاده ابریشم قدیمی با کمربند و جاده مدرن در ایران درهم‌آمیخته است. تاکنون در چارچوب کمربند و جاده همکاری‌های زیادی را انجام دادیم و باور دارم که در آینده این نشاط و انرژی کمربند و جاده بیشتر و بیشتر می‌شود».

برنامه همکاری جامع ایران و چین دستاوردهای زیادی داشته است

زونگ پی‌وو در خصوص میزان اجرایی‌شدن برنامه همکاری جامع دو کشور هم گفت که این برنامه در سال ۲۰۲۱ امضا شد و سه سال را سپری کرده است و افزود در واقع این برنامه دارای زمینه‌های همکاری زیادی است و به زمان طولانی (برای اجرایی‌شدن) نیاز دارد.

وی تأکید کرد «دو کشور به این برنامه اهمیت زیادی می‌دهند و با تلاش مشترک اجرای این برنامه را دنبال می‌کنند و در واقع در این روند به دستاوردهای زیادی هم دست یافته‌اند».

او به‌عنوان نمونه به فراهم‌شدن تسهیلات بیشتر برای صادرات محصولات کشاورزی باکیفیتِ ایران به چین اشاره کرد و گفت «برای واردات محصولات کشاورزی ایران به چین کانال سبز را ایجاد کردیم که برای کشاورزان ایرانی و مردم ایران منفعت بیشتری به ارمغان آورده است».

زونگ پی‌وو همچنین به مسیر راه‌آهن بین چین و ایران هم اشاره کرد و گفت که «از طریق این مسیر که به‌صورت آزمایشی در جولای راه‌اندازی شد، کالاهای زیادی به صورت متقابل بین دو کشور منتقل شده است».

او تصریح کرد که در حال حاضر چین بزرگ‌ترین مقصد صادرات ایران است و چند سال متوالی بزرگ‌ترین شریک بازرگانی ایران بوده و این نوع همکاری برای مردم منافع زیادی فراهم کرده است.

وی در پایان تأکید کرد که برنامه همکاری‌های دو کشور کوتاه‌مدت و شامل یک یا دو پروژه نیست، «بلکه یک برنامه جامع، رو به آینده و بلندمدت است و معتقدم در روند آن، روابط دو کشور هم عمیق‌تر و جامع‌تر می‌شود».

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
    1 0
    دلارهای امارات رو که می بینید چیز دیگه ای می گید!
    • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
      0 0
      و ایضا طرح های سرمایه گذاری در بنادر اسرائیل(سرزمینهای اشغالی)
  • IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
    0 1
    چین حمله اسراییل رو محکوم نکرد همینطورم روسیه...متحدین استراتژیک ما !
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
    0 0
    محکومیت در حد سفیر به درد خودتان میخورد برادران چینی!فعلا مجبوریم بخاطر منافع مون این بی وفایی ها رو تحمل کنیم اما اوضاع به همین منوال نخواهد ماند...این روزها رو حفظ میکنیم و در آینده شما هم نیاز پیدا کردید اونوقت ما هم تلافی میکنیم تا بقیه بفهمند که بی وفایی به ایران هزینه داره...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس